Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 520
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Отдавна следя за темичка, и ето, да пусна една за предучилищна група, набор 2018.
Blush
Може би е рано, но се надявам от сега, тук да си обменяме инфо и опит.
В бебешката тема бяхме няколко мами, но отдавна там не се пише,т.к. подеха ни др. задачки.
В 103 ОДЗ сме ние (госпожица). Не съм очарована от опциите за квартално училище, а училището, в което бяха батковците, доскоро бе, но вече  не е в граничен район. Шансове там нямаме големи, единствено, ако от район Подуяне променят районирането, т.е върнат това от преди няколко год. Има резон за промяна, защото друго, равно отдалечено от нас е гранично, защо това вече не е, не стана ясно.
Ще се радвам да се съберем и преброим в тази темичка на Бъдещи първокласници 2025,  живот и здраве, както се казва.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 21:47 от Фран

# 1
  • Beyond the stars
Според мен е достааа рано за темата.Bowtie Има такава за приема в първи клас по принцип https://www.bg-mamma.com/?topic=1668837
Честно казано не знам дали има смисъл от отделна.

# 2
  • Пловдив
Ами аз имам един такъв, живот и здраве.
Ей, нямате търпение. Wink

Опа, ако е само за софиянци, да се отпиша. Grinning

# 3
  • Beyond the stars
Ами аз имам един такъв, живот и здраве.
Ей, нямате търпение. Wink

Опа, ако е само за софиянци, да се отпиша. Grinning

Пфф, хич не искам да идва момента на досега с чудната ни образователна система. Таа още ми е блажено далечна темата.

П.С. Не го ли направиха навсякъде с райониране? В родното В. Търново райониране има дори за специализираните паралелки (музика, изобразително изкуство, хореография и т.н.), които се влиза с изпит.

# 4
  • Пловдив
И при нас е с райониране, вероятно е така навсякъде. Но ако дадено училище не е запълнено с деца от района си, всеки може да се запише в него.

Аз пък с малки изключения нямам оплаквания от образователната система, доколкото имам опит с каката, която завърши трети клас. Нямам оплаквания и от районирането, напротив, смятам за основно човешко право Stuck Out Tongue правото да запишеш първолака си в училище на разстояние до 10 минути пеша от дома ти.

Оплакванията ми са предимно от разни задължителни попълвания на анкети, задължителни съгласия и подобни, но дотук не бяха толкова много.

# 5
Здравейте, аз от две години следя какво се случва с класирането тъй като ми е леко притеснено. И ние сме в район Подуяне, а училището което ни е според адреса е много нежелано и не знам дали успява да събере и 10 ученика. Ще следя темата с интерес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт