Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 5 865
  • 127
  •   1
Отговори
# 45
  • на 4-ия етаж до асансьора
Скрит текст:
Ние избираме раница с младежа. Тетрадки ипр. ще поръчам в близката книжарница. За занималнята ще купувате ли нещо?

За трети път избираме раница за първолак - да е с ортопедичен гръб, да е възможно най-лека, да е възможно най-функционална, да е възможно най-издържлива, детето да я харесва,  но   няма раница, която сама да се носи . Теглили сме раниците на каката и баткото - в определени дни достигат 7 кг. Не знам има ли дете у нас без гръбначно изкривяване, нo на кого от законодателите му пука?
За занималнята - най-добре е да се изчака да ви дадат точен списък на помагалата, които се купуват от родителите  - със заглавие, автор/автори, издателство, година на издаване.
[/quote]

Не помагалата визирах.Мислех си по-скоро за настолни игри, пъзели, футболна топка и топка за народна топка и т.н. Говорих с госпожата от занималнята - одобрява изцяло.

# 46
Поне при батковците, тези неща се решаваха на първа родителска среща - за помагала, особено за занималня.
Иначе, взехме раница и ние, с дрешки изчаквам, още малко, да видим как ще тръгне времето. От опит знам, че накупя, те израстват и всичко си стои ново.

# 47
  • София
Заради картинката, искам да му поръчам една раница 40см височина/17см/30см ширина.
Има ли някой с такава? 🤔
Наистина рли ще м дойде много голяма?

# 48
  • Beyond the stars
Стандартните са 46см височина.
Раниците, които определят като "за първи клас" , са 38-39см височина. 40 не ми звучи много голямо - стандартна раница за ръчен багаж за самолет.

# 49
  • Deutschland
Има ли отделна тема за раници или да попитам тук?
Моята дъщеря е на 6 и е изключително дребна, следователно търся раница, която е лека и удобна, разбира се. Вече купих онлайн една Step by step, но когато я премерихме, то детето буквално се побира в нея. Тези дни ще отидем в България за две седмици и смятам да й купя от там. Засега съм харесала модели на Габол и Топгал, но ако имате предложение, ще се радвам. Благодаря предварително.

# 50
  • София
Заради картинката, искам да му поръчам една раница 40см височина/17см/30см ширина.
Има ли някой с такава? 🤔
Наистина рли ще м дойде много голяма?

Здравейте, аз бях харесала една раница на Cool Pack, която има два размера - 28 х 39 х 15 cm. (води се от 1-ви до 4-ти клас) и 44 x 29 x 16 cm. Реших да взема по-голямата, защото разбрах, че в другата трудно се събират например папки, формат А4.
Според мен да, като цяло раниците са големи на фона на дребните ни първокласници, но пък по-малките най-вероятно няма да съберат всичко необходимо.

# 51
  • Beyond the stars
А4 е 31см размер в дългата част, какъвто и да е формата на тетрадката, не би следвало да има проблем да влезе в раница висока 39см и широка 28.

# 52
  • София
Миналата седмица купихме раница. Размерите са 40 х 29 х 14 cm - 16 литра. Според детето е много удобна, а на мен ми се вижда голяма. Сега прочетох, че се води 1-3 клас, но ще видим.

# 53
Нашата раница е
До дупето й стига, като се лепна за нея и край. Вижда ми се голямка, но може и по-дълго да се ползва.
Пробвахме една за 1 кл. с твърди дъно и страни, и беше малка, поне на мястото от откъдето купих бе такава алтернативата, а за обикаляне нямам мн. време.

# 54
  • Варна
Да, сега като споделяте вашите размери си давам сметка, че наистина съм взела огромна раница:
https://e-sokol.com/product/ranica-gabol-cubik-s-dve-otdeleniya
Не знам кога ще и дойде реда, може би в 5 клас.

# 55
  • на 4-ия етаж до асансьора
Един приятел ми каза:
- Гледай на теб да ти е удобна. И без друго ти ще я носиш главно.
Младежът ще я носи в Понеделник и ще я взима в Петък ... та ще видим.

# 56
Като минала по този път ще дам съвет Simple Smile
Не се изхвърляйте с много големи и скъпи раници. Децата са по цял ден в училище.
Рядко носят всякакви учебници и помагала.
Обикновенно виждам, че раницата я носи родителя и то на едно рамо.
Аз бих заложила на хубава и атрактивна малка раничка в която детето да си носи кутия, шише и някакви дребни неща.
Раницата за първи клас рядко остава след 4-ти защото вече е бебешка за детето.

# 57
Здравейте и от мен.И аз ще дам същия съвет избрахме раницата по картинката,в понеделник я оставахме,в петък си я взимахме.Отделно имаше малка всекидневна за вода и кутия с допълнително храна,нашият е малко претенциозен към храната в стола и не винаги я яде .Иначе въпреки че нямаше 7 г. като почна беше от високите в класа,особено момиченцата много мънички ми се виждаха в началото.С тези раници много жал ми беше за тях някой родители ги караха сами да си ги носят.

# 58
  • София
Има ли отделна тема за раници или да попитам тук?
Моята дъщеря е на 6 и е изключително дребна, следователно търся раница, която е лека и удобна, разбира се. Вече купих онлайн една Step by step, но когато я премерихме, то детето буквално се побира в нея. Тези дни ще отидем в България за две седмици и смятам да й купя от там. Засега съм харесала модели на Габол и Топгал, но ако имате предложение, ще се радвам. Благодаря предварително.
Размерът - как да го определи човек? Учебниците и помагалата много и тежки, децата малки.
Нашите са с Топгал - каката и баткото ги ползваха ги от 1ви до 7ми клас - здрави, ортопедични, те си избраха десените и моделите, струваха си парите.  Е, имаха и допълнителни спортни чанти и ранички. И за мъникът купихме същата марка, но как ще я носи? Къса ми се сърцето. В края на седмицата се донася всичко в къщи, после се отнася, родителите в училище не влизат, по стълбите  трябва да носят и количката, ако има такава, ... 
А всичко може да бъде в едно букварче,  няколко тетрадчици по десетина листа и скицник/блокче за рисуване. Нали има компютри и мултимедия, защо са тия заляни с мастило учебници на тежка гланцова хартия?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 00:12 от xxxxxx

# 59
  • Deutschland
При нас има само по една тетрадка и едно помагало по математика и същото по немски език в първи клас. Отделно два пълни несесера, това се мъкне всеки ден. Всичко останало в училището стои.

Общи условия

Активация на акаунт