Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 5 849
  • 127
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Смятате ли да се абонирате към някоя от дигитални платформи за учене и коя ..или на по-късен етап?
Ние с баткото пробвахме с уча.се, но само година я ползвахме и след това се отказа..

# 31
Ние имахме профил в уча.се от градината и много му харесваше на младежа. Мисля все още да не го обременявям за седи пред екрана и за това ще задържим.

# 32
От 1ви до 4ти клас незнам дали има смисъл уча се.
От 5ти до 7ми ми се струва, че по-има смисъл. Но тестовете след уроците си спомням, че бяха лесни за около 4ка.

# 33
  • София
Ние с моето момиче избрахме вече раница със сладурски дизайн, като несесера е в същия десен. Остана да набавя останалите пособия за първи клас, но като цяло съм ги набелязала и тях, само трябва да прегледам дали не съм пропуснала нещо и да ги поръчам. Имахме една родителска среща на която аз не можах да присъствам, защото ни уведомиха малко в последния момент и реално ние не бяхме в града, но изпратих сестра ми. Дадоха примерен списък и казаха че през септември ще има пак. Не съм разбрала да има някакъв адаптивен период Thinking
Като цяло девойката няма търпение да ходи на училище, ужасно досадно, през последната година, й беше това спане в градината и не искаше изобщо да ходи вече там. В първи клас ще има няколко дечица от нейната група, включително и най-добрата й приятелка, което е хубаво. Може да смята, малко да пише и чете, но всичко е постигнато с нейно желание. Казава, че иска да чете - сядаме и чете, казва, че иска задачи - пиша й и тя смята. В момента е на режим "ваканция" и когато й е скучно се сеща, че иска да се занимава с нещо за 1-ви клас Laughing
В нашето училище няма униформи и ще трябва да понабавя някои неща в този смисъл...

Чудя се още за чантата за храна каква да е. Нещо не мога да избера... Бихте ли споделили вие какво сте харесали или от коя сте доволни? За съжаление няма да ходи на стол, защото е ужасно капризна с яденето и ще се наложи да развихря въображението си, за да приготвям някаква храна.

# 34
Аз съм с две момчета. Баткото тази година ще бъде 12ти клас. Имеме профил в Уча.се и със сигурност тази година заради него ще подновивим абонамента и вероятно и малкият ако има нужда може да се възползва.

Все още нищо не съм купила, но планирам до края на месеца с всичко да съм готова. Винаги така съм правила.

# 35
  • София
Здравейте мамчета и аз при Вас, здраве и успех на дечицата ни.
Моля да споделите какви бюро, стол и кутия за храна закупихте?

# 36
  • Beyond the stars
Бюро съм се насочила към Micke на Ikea. Най-оптимално откъм дизайн, размер и т.н.
Стол - или от детските варианти пак на Ikea или два модела загледах в Jysk откъм интериор и дизайн ми допаднаха.
За кутия ще преценя спрямо реалната необходимост, ако ще яде само от вкъщи, ще инвестирам в Omiebox. Ако не, ще преценим спрямо това какво ще носи и така.

# 37
Понеже имам две деца, за едно бюро ще се карат, а за две няма място. Взехме тип маса с регулиране на краката от Икеа  LINNMON/ADILS  120х60см. Уж ще расте с децата.Имаше в различни размери. В същото време, ако имат гости и те ще могат да седнат и да си рисуват, или нещо друго да правят на нея. За столове взехме дървени, сгъваеми, български от Виденов, много са здрави. Ако ни пречат, сгъвам и прибирам.
Чанта за обяд не съм взимала, понеже всеки ден си носят бел и математика и има място в раницата. Кутии съм взела, обикновени детски, за училище. Едната е на cool pack а другата на ars una.

ПП: Купих си тази готварска книжка с идеи за деца. https://poliyordanova.com/retsepti-za-detsa/ Има предложения, които на нас много ни допадат и са подходящи да се носи в училище, когато даден обяд от стола не ни допада. В сайта на жената има също добри предложения. Но всеки според вкуса си.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 16:07 от Идрис

# 38
Кутия за храна не съм вземала, защото ще пробваме да се храни в стола на училището, ако не и хареса тогава ще търсим.
Сега и избирам стойка за книга/ученик. Помня, че баткото много го караха да преписва от учебника и тогава също исках да му купя, но преди 8 години не намерих. Сега пък са много видове. Ако някой е ползвал и е доволен моля да сподели модела - да задържа добре отворени учебници А4 формат и по-малки.

# 39
  • на 4-ия етаж до асансьора
Ние избираме раница с младежа. Тетрадки ипр. ще поръчам в близката книжарница. За занималнята ще купувате ли нещо?

# 40
Здравейте, в списъка от училище искат Ламиниран бял лист А4 и маркер. Моля, ако някой е наясно какъв е този ламиниран бял лист? Мисля си, какво е, но ми трябва потвърждение. Досега не съм чувала да искат от някое училище, такъв ламиниран лист. Маркера, какъв трябва да бъде? Не ми се чака до родителската среща за да питам. Благодаря

# 41
Здравейте, в списъка от училище искат Ламиниран бял лист А4 и маркер. Моля, ако някой е наясно какъв е този ламиниран бял лист? Мисля си, какво е, но ми трябва потвърждение. Досега не съм чувала да искат от някое училище, такъв ламиниран лист. Маркера, какъв трябва да бъде? Не ми се чака до родителската среща за да питам. Благодаря

# 42
  • София
Ние избираме раница с младежа. Тетрадки ипр. ще поръчам в близката книжарница. За занималнята ще купувате ли нещо?

За трети път избираме раница за първолак - да е с ортопедичен гръб, да е възможно най-лека, да е възможно най-функционална, да е възможно най-издържлива, детето да я харесва,  но   няма раница, която сама да се носи . Теглили сме раниците на каката и баткото - в определени дни достигат 7 кг. Не знам има ли дете у нас без гръбначно изкривяване, нo на кого от законодателите му пука?

За занималнята - най-добре е да се изчака да ви дадат точен списък на помагалата, които се купуват от родителите  - със заглавие, автор/автори, издателство, година на издаване.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 15:48 от xxxxxx

# 43
  • Варна
Аз пък направих грешката да купя раница онлайн, без да направя никакво проучване. Раницата е супер, на gabol, с хубав десен и прегради,.......само че явно е за седмокласник. Стига му до колене....
Сега ще купуваме друга, този път ще ходя да меря.

# 44
Аз купих раница. Бяхме заедно с детето в една книжарница и я мерихме. Продавача ме подсети, че за първокласниците трябва да са по-малки. Бях забравила.
Отделно мисля да взема количка за раницата.

Gabol са хубави, на баткото предимно такива раници купувах през 2-3 години. Нито една не се скъса, само се захабиха от търкаляне и мятане.

Общи условия

Активация на акаунт