Прахосмукачка робот - 25

• 1 143
  • 16
  •   1
Отговори
  • Русе
Добре дошли в  темата за нашите незаменими помощници -
прахосмукачките роботи 

Сравнителна таблица за Роборок

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 10:41 от Ели_дечкин

# 1
Minnie.Mouse, от предната тема - от колко време го имаш? Издържа ли батерията след време? В ъглите как се справя?

# 2
a_angelov, от 5 години го имам робота. Батерията според мен държи толкова, колкото и в началото. Ако има разлика, то тя не е осезаема. Успявам с едно зареждане да изчистя около 130-140 квадрата без килими. Вече с килимите зависи колко са големи. В ъглите се справя много добре, според мен.

# 3
a_angelov, от 5 години го имам робота. Батерията според мен държи толкова, колкото и в началото. Ако има разлика, то тя не е осезаема. Успявам с едно зареждане да изчистя около 130-140 квадрата без килими. Вече с килимите зависи колко са големи. В ъглите се справя много добре, според мен.

чудесно! Благодаря. Аз май ще взема S8, понеже разликата с S7 e двойната четка долу, а и S7 не намирам толко за продажба сега, хах.

# 4
S8 би следвало да е по-добър. Сега, ако трябваше да купувам, бих взела него, със станция.

# 5
А някой имал ли е досег с Roborock Saros серията? Иска ми се към края на годината да подменя моя Roborock. Иначе е купуван 2017, още си работи, мисля че е s5 max, но ми се иска нещо по - автономно.
Блазни ме, че новите са с 5 пъти повече всмукателна мощност, сам си изпразва боклука, мие си парцала, суши го. Има камера с която можеш да следиш домашен любимец, а ние от няколко месеца имаме кученце и в моментите в които е само, ще ми е по - спокойно да го видя какво прави.
Всичко хубаво, само цената не ми харесва, ама надявам се и някоя промоция да пуснат покрай черния петък.

# 6
Roomba 980 - служи вярно, но отскоро започна да чисти на части, така да кажа. Връща се на док-а, зарежда и след час и нещо тръгва пак. И така, на 2-3 пъти. Подозирам батерията. Някой сигурно ще сподели какво означава това, дали да търся батерия и от къде?
Предварително благодаря!

# 7
  • Berlin
И аз влизам с проблем. От известно време Румбата (900 и нещо май модел, не, че би трябвало да има значение) не чисти като хората, минава напр. пода в кухнята и след нея остават обаче трохички. Просто тази четчица, дето се върти и трябва да събира, разхвърля насам-натам и съответно я пускам пак да си събере разхвърляното. Да не съм го забелязала преди това, не си спомням, в последно време много ми прави впечатление и се дразня. Смених няколко четчици, откакто я имаме, всички изглеждат и се въртят по един и същ начин.

# 8
  • София
Здравейте, в процес на избиране на робот съм.
Четох, четох, четох и накрая се спрях на следните два:

Roborock Qrevo S
Xiaomi X20 Pro

Като цяло не виждам толкова да се пише за тези модели и се чудя дали се ориентирам правилно.
Ще чисти много малко жилище - двустайно, 45кв.м. и по-нататък, живот и здраве, ще си го взема в по-голямо (към 100-120кв.м).
Държа да е със станция, да си мие и суши сам мопа, да може да се качва на килими (не чак шаги, но не и от най-тънките) иии... да е бял (претенция, но обзавеждането ми е светло Sweat Smile).

Към кой модел бихте се насочили вие, ако сега си избирахте робот и сте с бюджет 1000-1300лв.?
Отворена съм и за други предложения, ако имате такива, които отговарят на критериите.

Благодаря предварително! Hug

# 9
Здравейте, в процес на избиране на робот съм.
Четох, четох, четох и накрая се спрях на следните два:

Roborock Qrevo S
Xiaomi X20 Pro

Като цяло не виждам толкова да се пише за тези модели и се чудя дали се ориентирам правилно.
Ще чисти много малко жилище - двустайно, 45кв.м. и по-нататък, живот и здраве, ще си го взема в по-голямо (към 100-120кв.м).
Държа да е със станция, да си мие и суши сам мопа, да може да се качва на килими (не чак шаги, но не и от най-тънките) иии... да е бял (претенция, но обзавеждането ми е светло Sweat Smile).

Към кой модел бихте се насочили вие, ако сега си избирахте робот и сте с бюджет 1000-1300лв.?
Отворена съм и за други предложения, ако имате такива, които отговарят на критериите.

Благодаря предварително! Hug

Преди няколко дни питах за съвет човек, който ремонтира и обслужва профилактично робити. Бях се насочил към друг модел, но той препоръча S8 заради изработката. Казваше, че другите модели са малко по-тънки и по-податливи на чупене. S8 имат опция и със станция. Разгледай. Аз днес поръчах без и в черно, чакам в понеделник доставката. Та не мога да дам съвет от лично ползване все още. Но умишлено питах някой, който е в час с това  Wink

# 10
abs, като включиш робота, провери дали духа въздух от него отзад. Така както е при обикновените прахосмукачки. Ако се е набил с прахоляк,  вероятно не успява да засмуче боклука и затова четката само го разхвърля вместо да го събере.

# 11
Здравейте,
Имам Roborook Max S5.
Ползвам го трета година.
Изведнъж стана offline.
Рестартират, следвах стъпките , но не се връзва .
Имате ли идея как да го оправя?

# 12
Моят не е този модел, но още от начало ми правеше номера с офлайн, онлайн и просто спрях да се занимавам с приложението. Пускам си го от копчето Grinning. Всичко друго му е наред.

# 13
Здравейте,с Roborock Q5Pro съм Имам проблем с резервоара за вода-след почистване си е почти пълен,макар че съм натиснала копчето за повече вода.В приложението на телефона не мога да намеря такава опция.Някакви идеи?

# 14
Здравейте,купих тази седмица Roborock Q5 Pro+
1.Не мога да го свържа с wifi.
Четох всякакви неща да рестартирам рутера,да си проверя wifi pass(той е запаметен,тк че не мисля че би бил той проблема)
Ясно е,че съм индианец,но моля ако някой може да ми помогне с идеи ще съм много благодарна.

2.Допълнителната част с мопа,както и водата се слагат след като изчисти ли или в самото начало и той така си обикаля.

Извинявам се за глупавите въпроси,мислех си,че съм в час с техниката,а този робот ме кара да се чувствам много глупава.

Общи условия

Активация на акаунт