Прахосмукачка робот - 25

• 4 590
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
за половин месец и пускане на 2 дни мога да кажа, че доста добре се справя S8. В целия апартамент имам SPC настилка и след монтаж на кухня и други мебели имаше доста ситен прах, който си мислех, че е изчистен с метла, моп и друга прахосмукачка, но роботът доста посъбра и след това. Бих препоръчал

# 16
Оправих моята, като я оставих да и падне батерията. Рестартира зареди и отново се върна към мрежата.

# 17
Бях си решила, че ще взимам нов робот, макар че стария си работи.
Та от вчера съм собственик на Roborock Saros 10R
Инсталирах приложението, на стария ми роборок е друго(той е Roborock S50)
Станцията си е голяма, сравнение със старата. Saros голямо хвалене, че бил много тънък, пък измерих ги с ролетка корпуса и на двата е еднакви сантиметри, стария има издаден лазер, 10R няма, ама очаквах наистина да е по - тънък, че по клипчетата ама само 7,98см, ама това не е толкова важно де. За мен си е нормално голям и тежичък, не ми е супер тънък.
Купих си и препарат за роботи, сложих му вчера дейонизирана вода, да не ползвам чешмяна, че много варовита нашата, днес преди да си купя пак я беше свършил, та му сложих розова Девин.
Чаках го с нетърпение, очаквах, че ще прави нещо невиждано, едва ли не 😁
Пуснах го вече 3 пъти поне, амаааа не съм чак толкова впечатлена, поне на този етап.
На приложението има да избираш моп и прахосмукачка, само да смуче, само моп и по подразбиране е моп и прахосмукачка. Трябва да го сменя ако искам само да смуче, ама като приключи пак отива на подразбиране на двете, а аз предпочитам отделно да ги прави нещата, т.е. първо прахосмукачка, после да мие. Така че не мога да го пусна просто от копчето или с гласова команда, вчера се опитах с гласова, казах му vaccum only, ама не - сложи мопа и взе да мие... Ама може и в мен да е вината де. Ще видим като се опознаем повече. Та имах предвид, че на този етап включвам приложението всеки път, когато искам да го пусна.
Прилично мие, ама на места се виждат следи по пода от моповете. С ламинат и плочки сме.
По - тих е със сигурност от стария и по - бавен. Това с бавенето ме изнервя, поне на този етап.
Каже че е приключил и 5 Мин се движи от едната до другата стая. Стария и като тръгваше и като се връщаше, доста бързо. Този един муден. И само приказва. Давам му команда в приложението да тръгва да чисти, той бъра, бъра.
На приложението показва разни предмети, примерно разклонител, кабел, животните, особено кучето, което го следеше беше маркирано поне 15 пъти на картата.
Пуснах и вчера камерата за малко, прилично се вижда, ще я пробвам пак някой път, когато кучето е само.
За сега не съм впечатлена и от батерията. Ама може би защото аз сега мина, не мине и я пусна. И то първо на прахосмукачка, после с мопа.
Днес уж стоеше на станцията, поглеждам 24% , аз я вдигнах да видя сухи ли са моповете и после не съм я нагласила и тя заспала ... Та все трябва да влизам в приложението да видя зарежда ли се.
Намирам след нея останала някоя троха, в единия ъгъл косми от косата ми...което малко ме разочарова.
Аз толкова ревюта и клипчета изгледах, че имах по - големи очаквания, пък сега като е тук, нещо не е точно, като това, което гледах.
Все пак се надявам да се подобрява с времето, все пак втори ден ни е, пък и като съм я купила, какво да правя, ще си я ползвам.
Ами това се сещам да кажа, като първи впечатления. Ей сега го чакам да се зареди и го пускам, да си избива парите 😁

# 18
здравейте момичета,
някой има ли и доволен ли е

# 19
Здравейте момичета! От няколко дена си говорихме с мъжа ми, че вече с второ дете ни трябва робот и той вчера взел, че по препоръка на негов колега поръчал xiaomi mi robot x20 plus. Аз от две, три години следв темата отгоре отгоре и съм останала с впечатлението, че roborock и irobot roomba са по-предпочитаните марки. Какво мислите, да му иажа ли да откаже поръчката? Имаме два килима и няма кабели по подата, по-често играчки на големия. Поръчал я е иначе на промоция за 780 лв, лоето е доста добра цена, нооо нз, хич не съм запозната с тези роботи 🤷🏼♀

# 20
Вкъщи сме със същия робот от няколко месеца, като единствената разлика е, че нашия няма голяма станция, като вашия /нарочно избрахме такъв/. Цената на която сте го поръчали също е добра.

За момента сме доволни от работата му, но и подовете при нас във всички помещения са с ламинат, без килими или мокети. Приложението е много лесно и удобно за ползване, като сме го настроили всекидневно да се пуска в определено време. Отделно от това има и много евтини консумативи, които могат да се поръчат в Алиекспрес/Тему.

# 21
Тутанкамон, може ли да споделиш как се нарича варианта на този робот с по-малка станция. Мен точно тоя топуз огромен ме спира, иначе и аз съм избрала този модел.

# 22
Това е робота, който използваме вкъщи:
https://mi-bulgaria.com/buy/xiaomi-robot-vacuum-s20/

# 23
Точно този според мен е най-добър и като цена-качество.

# 24
A защо предпочитате без станция? Днес пристигна иначе роботът, но започнах да се съмнявам сега в тази станция 😅

# 25
Просто е от тези самоизпиращи и самоизхвърлящи, която е доста обемна и ако държиш на нея си е ок. На мен лично това нещо не ми е от първа необходимост и не ми пречи да си пера и изхвърлям боклука в тоалетната. Не да чакам да се пълни големият контейнер. Така или иначе пак трябва да се чисти, просто при теб ще е по-рядко. Аз предпочитам да спестя мястото.

# 26
Здравейте, следя темата от скоро и съм в чуденка дали Roborock S8 или Q Revo S.
Ще се чисти да кажем през ден 50/50 ламинат и плочки, без домашни любимци, деца или много вещи по пода.
Принципно не ми пречи да изхвърлям контейнера или да пера мопа. Единственото предимство на станцията ми се струва това, че по време на миене може да настроиш да се измие мопа междинно, вместо да си кара целия апартамент с мръсния. Какво мислите по въпроса?

# 27
S8 е най-добрия робот на пазара в момента. Бих пускала всеки ден с настройване през приложението, в час, в който няма никой у дома. Като се прибера свалям мопа и хвърлям в пералнята (съответно е добре да имате примерно 5 кърпи за мопа, за да не перете на ръка). При ежедневно чистене на дом без деца, животни и килими преспокойно можете да минете и без междинно (след всяка стая) изпиране на мопа. Вече ако е много голяма квадратурата има опасност да не ви стига водата в контейнера (говорим 150+ кв.м примерно), така че в този случай вземете станция.

# 28
Имам 3 котки и живея на село. Т.е. понякога, когато вляза вкъщи от градината, след като съм работила нещо по нея, може краката ми да са мръсни. Котките ми излизат навън. Единствено във всекидневната и в коридора парцала на мопа ми става мръсен. В другите стаи съвсем минимално. Мога да ги мина и с един. Нямам станция, за това като искам да сменя парцала, натискам пауза, вадя поставката, слагам новия и пускам отново робота. Аз съм с S7.

# 29
Според мен със станцията е много по комфортно. Ние сме с S8. Няма пране на мопа. Само боклука си изхвърля в станцията. Торбичката се пълни няколко месеца. Пускаме прахосмукачката през ден. От време на време само тупам филтъра. Ако съм в  къщи, сменям мопа по средата на чистенето с нов. Имам десетина - поръчани от Алиекспрес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт