Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 183
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 90
Статистиката и аз боря. Струва ми се идентично с миналогодишната...говоря за Бургас.
Някой може ли да сподели наблюдения? Гледам нашите точки и
При Мат има със 100 по-малко ученици със същия брой точки от миналата година.
При БЕЛ има със 100 повече от миналата година.
Комбинираната статистика е идентична, т.е. да очаквам подобни минимални балове на 2024 ли?

В диапазона (60-70 т) в Бургас сякаш ще е надолу балът. Вижте комбинирана статистика бел+мат.

# 91
  • варна
Относно подредбата на желания
Сега говорих с една позната и тя ме замисли .Понеже резултата ни не е задоволяващ ,тя ми каза изобщо да махна от списъка училища ,които със сигурност сме вътре ,но не искаме .Аз съм ги сложила най отдолу .Най отпред са две три ,които искаме ,но бала ни е на косъм .И сега какво да правя  ?Системата била такава ,че директно тв пращала там ,за  където си 100%вътре

# 92
Това не е вярно. Системата те праща там, закъдето ти стига балът.

# 93
  • София
Сега говорих с една позната и тя ме замисли .Понеже резултата ни не е задоволяващ ,тя ми каза изобщо да махна от списъка училища ,които със сигурност сме вътре ,но не искаме .Аз съм ги сложила най отдолу .Най отпред са две три ,които искаме ,но бала ни е на косъм .И сега какво да правя  ?Системата била такава ,че директно тв пращала там ,за  където си 100%вътре
Това са пълни глупости. Системата те праща на най-горното желание, за което ти стига бала  Тя не знае предварително къде си вътре на 100%. Joy

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:04 от sanaka

# 94
  • Куциндрел
Това униформите... моето категорично отказа през годината едно желано от него училище заради униформите.

# 95
Пълни глупости!
Системата те праща за там , където ти стигне бала.
Подреждайте според желанията!

# 96
За едно е права - НЕ пишете желания, които НЕ искате Simple Smile

# 97
Здравейте , гледам таблици ,цифри ,години, минимални балове ,максимални балове ,момчета ,момичета и ми става все по неясно! Simple Smile
Моля някой от Варна да ми каже ,минималните балове за 2023г. ли са по-добър ориентир или да гледам второ класиране на 2024г.?

# 98
Здравейте , гледам таблици ,цифри ,години, минимални балове ,максимални балове ,момчета ,момичета и ми става все по неясно! Simple Smile
Моля някой от Варна да ми каже ,минималните балове за 2023г. ли са по-добър ориентир или да гледам второ класиране на 2024г.?

Не гледате нищо. Редите желанията на детето. Системата ще го класира там, до където ще му стигне бала.

# 99
  • София
Ох, моята като се научи да плува беше първи клас на морето и само се разправяхме да не влиза навътре. Съвсем сериозно ми обясняваше, че не вижда от какво се притеснявам, нали може да плува? Този диалог го водихме с различни децибели около няколкостотин пъти. И сега се замислям, че не е само пубертета виновен
Да, вече НВО изглежда като бели кахъри. Младежът за първи път се отказва да ходи на море семейно. Ще ходи на лагер. И той е много самонадеян. Уж сме атеисти, но освен "Да ги пази Господ!", не знам какво да кажа. Ясно е, че вече не можем да ги държим за ръчичка, а до тук са били в сравнително добре защитена среда.

# 100
  • София
Абе, понякога не е лошо да се сложат накрая и желания, които не искате. Навремето една съфорумка беше казала, че не я интересува, ще пише само желания, а не "нежелания" и РУО да го мисли. Joy

# 101
Преди 10 години като друг потребител публикувах следния алгоритъм за редене на желания. И сега е валиден! Има само малка корекция в т. 6: Ако оценките от НВО са >=85 т. - в заявлението се пишат първите 50% от паралелките в пренаредения списък, в противен случай - в заявлението се пише целият списък!
В допълнение припомням и начина на класиране според желанията на кандидатите - [ виж тук ]

# 102
Абе, понякога не е лошо да се сложат накрая и желания, които не искате. Навремето една съфорумка беше казала, че не я интересува, ще пише само желания, а не "нежелания" и РУО да го мисли. Joy
То е ясно, че от един момент нататък не са кой знае колко желани, ама поне някаква доза приемливост да има, дето се казва да си представиш как, ако тотално всичко се прецака, като краен вариант би го записал там.

# 103
Интересно, че и при момчетата прогнозният бал за паралелката с английски в Испанската е по-висок от този за НЕГ.
E, Meцане, личи ти, че още не сте 7 клас, убягват ти някои детайлчета.. Във въпросната паралелка в 164 ГПИЕ това е минимален прогнозен бал за 1 паралелка с общо  13 момчета, този за НЕГ е пак минимален прогнозен, но за всичките 7 паралелки, тоест в него ще се вмъкнат  общо 13.7=91 момчета. Има съществена разлика. Същото важи и за момичетата. Могат да се сравняват балове на последните приети по пол, но дори и тогава математически не е съвсем издържана съпоставката, понеже в Испанската паралелките сборно са с една по-малко, тоест приемат се 78 момичета и 78 момчета срещу 91 на 91 за НЕГ.

Наистина ми убягва. Какво значение има бройката? Освен ако искаш да кажеш, че щом в НЕГ ще влязат 91, то голяма част от тези 91 момчета ще са с по-висок бал от тези 13 в ИГ /АГ, така ли? Понеже прогнозният бал е минимален, т.е. на последното момче. А повечето момчета в НЕГ всъщност ще са с по-висок бал от 13- те в Испанската в паралелката с английски. Само така мога да те разбера, инак наистина ми убягва, признавам си.

# 104
Интересно, че и при момчетата прогнозният бал за паралелката с английски в Испанската е по-висок от този за НЕГ.
E, Meцане, личи ти, че още не сте 7 клас, убягват ти някои детайлчета.. Във въпросната паралелка в 164 ГПИЕ това е минимален прогнозен бал за 1 паралелка с общо  13 момчета, този за НЕГ е пак минимален прогнозен, но за всичките 7 паралелки, тоест в него ще се вмъкнат  общо 13.7=91 момчета. Има съществена разлика. Същото важи и за момичетата. Могат да се сравняват балове на последните приети по пол, но дори и тогава математически не е съвсем издържана съпоставката, понеже в Испанската паралелките сборно са с една по-малко, тоест приемат се 78 момичета и 78 момчета срещу 91 на 91 за НЕГ.

Наистина ми убягва. Какво значение има бройката? Освен ако искаш да кажеш, че щом в НЕГ ще влязат 91, то голяма част от тези 91 момчета ще са с по-висок бал от тези 13 в ИГ /АГ, така ли? Понеже прогнозният бал е минимален, т.е. на последното момче. А повечето момчета в НЕГ всъщност ще са с по-висок бал от 13- те в Испанската в паралелката с английски. Само така мога да те разбера, инак наистина ми убягва, признавам си.
Защото няма логика Simple Smile Минималният бал си е минимален, независимо едно или 101 деца са приети. Той е и този, който ни интересува, по него се мерим.

Общи условия

Активация на акаунт