Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 151
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 75
На нас ни върнаха вече медицинския картон с всички здравно-профилактични карти. Някой знае ли какъв е смисълът да се пазят последните при условие, че всяка година се издава нова? Не ми пречи, но се зачудих...

И да отклоня малко темата от резултати, класиране и пр. Моята ме побърква. Във всяка свободна минута, само да види, че посягам към чаша за кафе, буквално търчи, за да говорим едно и също до умопобъркване. Как дошъл краят (на сегашното училище), как не знаела какво да прави без хората до момента (тя не питае особено топли чувства към 80% от съучениците си), как животът е труден и сложен, и не го разбира (това момиче има далеч по-прагматична представа за света от мен при нормални условия). Та пак да питам - с какво запълвате времето на вашите?
Това е моята кръвна група.. мразим сички, ма не можем и без тех.. споко, ще се адаптира скоро както се наложи. Времето се запълва с четене на препоръчаната литература, която между нас казано е отвратителна, поемане на домашни задължения, рисуване и много обич Simple Smile
Записвам се и аз в новата тема.
Освен НГДЕК за което чакаме резултатие от изпита по история , набелязахме и план Б.
За сега с превес 32 и 18 то училище на първите места , но ще редим още Simple Smile ( ако се стигне до там и не е приет в нгдек)
Ситскайте палци за висок резултат на историята !
Дано не споделите след известно време моя опит от това решение Wink

# 76
  • варна
И моето днеска рева ,че щяло да и липсва училището .Казах и да се спре вече ,че тия дни много ми дойдоха емоциите и

# 77
Интересно, че и при момчетата прогнозният бал за паралелката с английски в Испанската е по-висок от този за НЕГ.

# 78
  • София
Интересно, че и при момчетата прогнозният бал за паралелката с английски в Испанската е по-висок от този за НЕГ.
E, Meцане, личи ти, че още не сте 7 клас, убягват ти някои детайлчета.. Във въпросната паралелка в 164 ГПИЕ това е минимален прогнозен бал за 1 паралелка с общо  13 момчета, този за НЕГ е пак минимален прогнозен, но за всичките 7 паралелки, тоест в него ще се вмъкнат  общо 13.7=91 момчета. Има съществена разлика. Същото важи и за момичетата. Могат да се сравняват балове на последните приети по пол, но дори и тогава математически не е съвсем издържана съпоставката, понеже в Испанската паралелките сборно са с една по-малко, тоест приемат се 78 момичета и 78 момчета срещу 91 на 91 за НЕГ.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 17:41 от Просто русалка

# 79
  • София
Според мен досега имаше цел, нещо, което напълно ангажираше вниманието й, предизвикателство. Сега я чака малко безвремие, докато се разбере къде ще се озове и най-вече в каква среда ще попадне - доколкото я познавам, за нея е важно средата да е конкурентна, но позитивна и приятелска. Дано да се случат нещата.

Цялата драма, обаче, взе да ме изнервя - предложих й, ако ще й липсва училището, да остане в него, балът ще й стигне. И това не е опция, ние сме максималисти. Хем сърби, хем боли.

Идеята с плетенето ми хареса много. Обича да прави бижута, май ще инвестираме в инструменти, камъчета и т.н. Ще го пиша в графа разход кандидатстване след 7ми клас.

# 80
  • София
На нас ни върнаха вече медицинския картон с всички здравно-профилактични карти. Някой знае ли какъв е смисълът да се пазят последните при условие, че всяка година се издава нова? Не ми пречи, но се зачудих...

И да отклоня малко темата от резултати, класиране и пр. Моята ме побърква. Във всяка свободна минута, само да види, че посягам към чаша за кафе, буквално търчи, за да говорим едно и също до умопобъркване. Как дошъл краят (на сегашното училище), как не знаела какво да прави без хората до момента (тя не питае особено топли чувства към 80% от съучениците си), как животът е труден и сложен, и не го разбира (това момиче има далеч по-прагматична представа за света от мен при нормални условия). Та пак да питам - с какво запълвате времето на вашите?
Това е моята кръвна група.. мразим сички, ма не можем и без тех.. споко, ще се адаптира скоро както се наложи. Времето се запълва с четене на препоръчаната литература, която между нас казано е отвратителна, поемане на домашни задължения, рисуване и много обич Simple Smile
Записвам се и аз в новата тема.
Освен НГДЕК за което чакаме резултатие от изпита по история , набелязахме и план Б.
За сега с превес 32 и 18 то училище на първите места , но ще редим още Simple Smile ( ако се стигне до там и не е приет в нгдек)
Ситскайте палци за висок резултат на историята !
Дано не споделите след известно време моя опит от това решение Wink
IMV аз споделих и тук че съм доста доволна от училището от 5 клас досега , пък и това е единственото желание на моя син на първо място.
Той се чувства добре там и иска да остане да учи в гимназията Simple Smile
Но винаги има място за промяна на решението затова съм подготвена и за друго .

# 81
  • София
Та пак да питам - с какво запълвате времето на вашите?

Седмокласникът чак сега установи, че в кварталът ни живеят още 3 деца от неговия клас (училището ни не е в квартала, в който живеем). Редува търкаляне по леглото с излизане навън да рита и да карат колелета. Трябваше да завършат явно, за да се намерят като компания.
Обаче шестокласничката ме разби - взела е една кука и прежда и се учи от клипчета как се плете. Досега оплете един доста сносен снежен човек и продължава с лента за глава. Каза да и купим люлеещ се стол и щяла да става баба.

Браво на шестокласничката Simple Smile Плетенето е магия и е страхотно, че проявява желание. Нека ми пише, ако желае, мога да й съдействам с клипчета и схеми, има доста безплатни

# 82
Така, разходихме се и разгледахме работите, разгледа и училището тъкмо, засече си пешеходно време от нас.
На НВО по БЕЛ има 0(нула) точки на тезата, въпреки, че е изредила и трите изразни средства и е писала, не можа да я оценя аз, а и не ми е важно, и преди съм писала, че няма да я карам да наизустява тези за 6 точки. Има взети точки от преразказа за оформление, сляла е два пъти абзаци и на едното място е объркала времето. Една решена грешно задача( не е 16та, а 2ра) и една пропусната грешка от 14те. Но за заплес като нея е ОК.
На математиката обаче щях да се гръмна, мислех че не е решила  задачите с разписване, или  поне част от тях. Както и на контролни в училище грешни въпроси в тестовата част. Или не ги е решила от недоглеждане, или просто е пренесли грешно на бланката. Да се смееш ли или да плачеш. Добре, че не сме в София.

# 83
Та пак да питам - с какво запълвате времето на вашите?
Вече не запълвам, сам решава какво да прави. Обикновено излиза с тайфата, ходи чат-пат на тенис, чат-пат на рисуване, от дъжд на вятър на плуване. И цикльори на устройствата, разбира се.

# 84
~Боряна~ , да разбирам ли, че детето е решило всичко от втора част по математика?
За тезата - изразните средства не са приоритет, ако не са написани основните внушения и значение на казаното.

# 85
Gato, да, колкото и невероятно да звучи. Аз също нямаше да го повярвам, ако не съм го видяла. Затова и бях написала, че съм разочарована от резултата и. Просто не очаквах грешките да са в тестовата част. Детето ми решава задачите по математика от втората част и прави грешки в първата. Това ви се случваше и през годината на контролни и все се надявах, че ще обработи стреса, но не би. Имаше контролно със само един верен отговор от тестовата част и две правилно решени задачи още в началото на годината. И тъй като нямах чернова от училище седнахме и решаваше пред мен. Тя ги разбира и решава, просто е притеснителна и се губи някъде по трасето. Примерно отговора е 2, тя е заградила -2. И други такива. Говорих, решавахме, но уви стреса и притеснението пак са довели до това. Не е драма, бала ще и стигне, както написах не сме в София. Но ме е яд. Учителката по математиката при която седнахме сега също се чуди как така, но се опита да я успокой, че по-важни от точките са знанията. Дано с израстването се пречупи малко.

# 86
И ние ходихме да видим работата по БЕЛ. Жената, която седна с нас да ни дава разяснения, беше доста остра, твърдеше, че в преразказа, някои неща не били фактологически вярни. А когато детето отговори , че според него е така, както го е предал конкретното нещо, тя каза: " как може всичките да сте толкова агресивни! И момчето преди теб така спореше и отговяраше ... С мен ли ще спориш, аз вече сто пъти съм го чела този разказ..."  Изобщо не е бил агресивен синът ми...  Не беше много приятно. Не оспорвам оценяването , макар че някои неща си бяха наистина предадени вярно, но както и да е.  Просто тази жена, не знам учител ли беше, каква ли.. но децата, които попаднат на такава в училище , няма да им е лесно.

# 87
Ходих и аз. Видяхме.
Какви думи чух от непозната жена за сина ми...в шок съм. Хубави думи от дамата която ни показа изпита по БЕЛ?!??  Защо съм изненадана ли...защото 3 години слушам как не се справя!! Висока езикова култура, много грамотно написана теза и разказ - му каза жената в инспектората..и още подобни похвали.
Считам че човек има нужда да чуе това и от друг, освен от майка му. Е..чу го синът ми. Но не и от класната му. Bowtie

# 88
Ние ходихме да гледаме само математиката. Има взети 3.5 точки от 23, която мислеше, че е решил. Да ама не е описал кое от къде се разбира. То било ясно. Като е ясно сега училището което искаше през крив макарон. И той има една тъпа грешка. На 2 зад смятал с 3 вместо с -3. 100 пъти повторих да се проверят условията. 18 я е решил, била много лесна, задраскал я и решавал наново грешно. Заплеси са страшни на тази възраст. Евала на децата, които могат да се концентрират и знаят какво искат. Сега ще тръпнем до незнам кое класиране.

# 89
  • Beyond the Frontiers
Девойката активно си почива.
Накарах да си направи списък с училищата. Сега им чете правилниците и проверява дали имат униформи. Решаващ е въпросът, какъв цвят са...😂
Пък аз ще му треперя....

Общи условия

Активация на акаунт