Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 74 238
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 315

Аз да попитам друго.🙂 Сега се сетих. Как се извършва класирането в 2 или повече еднакви паралелки и без квоти? Според баловете: 1) запълват първо едната, а после другата паралелка; 2) разпределят половината от по-високите и от по-ниските балове между в двете паралелки?

В ДПП обикновено са обявени под един код, но с 52 места ( както 2 специалности в една паралелка се обявяват с отделен код 0.5 паралелки с по 13 места). Разпределянето се случва по усмотрение на училището след приключване на приема. Вариантите са много - на случаен принцип; според училището, от което идват; деца, идващи от един клас умишлено в един или в различни класове; съобразяване с молби дадено дете да (не)е с определени деца в един клас; по-високия бал в единия и по-ниския в другия; равномерно разпределени като бал; равномерно разпределени като пол и т.н..

# 316
  • Бургас
Нашите свидетелства ще ги дават на 7-и. Класната обяви ден и час и точка.

Никакви желания не сме редили още. Така се бях мобилизирала цяла година, записвала съм си не един пост от темата, съдържащ важна информация за подредба, класиране и всичко по кандидатстване. И откакто излезнаха резултатите просто рухнах от напрежение, грам не ми се занимава. На ученичката също. Днес и утре ще трябва да свършим и това обаче, че времето си тече, и да не пишем необмислени неща в последния момент.

# 317
crow, да, в ДПП са с един код и 52 места. Значи критериите могат да са различни.
Вие правите ли си "чернова", когато редите паралелките?😂 Аз мислех да разпечатам страниците от ДПП, които ни интересуват и да си маркирам набелязаните паралелки. Да ги имам на хартия ми е по-лесно.

# 318
  • ту тук, ту там
Аз мисля да напиша паралелките, които ни интересуват, на лепкащи листчета и да ги редим и разместваме колкото искаме. Обаче това се каня да го направя от поне една седмица и още не съм. 😂
В общи линии са ни ясни нещата, само при няколко паралелки поредността на желанието трябва да обмислим добре.

# 319
  • Бургас
Елени, супер идея с лепкащите листчета. Че иначе ще са едни стрелки, едни чудеса.

# 320
А трябва ли сега бланката за медицинско, гледам, че доста от вас я взимат още от сега? Доколкото знам, може при записването, ако влезе детето в такава паралелка, да се донесе.

# 321
И при нас са наредени, много са повече от тези, които чета тук. Аз обичам да се подсигурявам както с високобалови, така и с ниско - абе от всичко да има. Ще видим дали ще успея да ги въведа за 30 мин в заявлението.

# 322
А трябва ли сега бланката за медицинско, гледам, че доста от вас я взимат още от сега? Доколкото знам, може при записването, ако влезе детето в такава паралелка, да се донесе.

Може, да.

# 323
Свидетелства не знам кога ще дават. Класния си ги организира, родители няма да има май...или поне аз не знам.
Мислех, че само при нас е тази апатия за реденето, избора и предпочитанията на училище и паралелки. Отдавна редя, гледам таблици и имаме яснота, само "фините настройки" бистрим още. Говоря, обяснявам и като, че ли има ефект- от време на време има някакви проблясъци, казва, че предпочита еди кое си пред друго и т.н. Най- желаните са далече от неговия бал, но ще ги напиша, ей така за адет, както се казва. Ако ги махна тях (около 10-на, за които не му стига балът) съм подбрала още 15-на паралелки. Балът е много близък между различните варианти, та...ще сложа още малко.
За реденето преди години това беше най- успешния опит с малки листчета, за да разместваме по- лесно и да имаме поглед. Сега обаче този начин не ми е оптимален, пробвах го, но при по- нисък бал ми е по- неудобен. Ползвам ДДП и копирам таблицата, после филтрирам по училище, по видове паралелки, изтривам всичко нежелано и размествам редове.

# 324
Нашите ги дават утре сутрин Simple Smile.
Желанията са ни измислени вече - към 10-тина.

# 325
  • Бургас
Свидетелствата ще ги дават в петък, родителите са поканени- аз ще присъствам!
Желанията още ги бистрим! Очаква се, да влязат на първото си желание, така че него най- много го обмисляме! Ще сложим още няколко по- нискобалови, за да не стане някаква изненада!
Вчера им беше последния урок по английски, танците и на двете приключиха за лятото, и от днес активно ще спрягат глагола "мотам се"! Направо ще ми изпилят нервите с това нищоправене... незнам, какво да им измисля!

# 326
Родителите се подписват в една "книга" - училищния регистър за издадените документи - дипломи, децата са малки и не става с техен подпис Hands V Т.е. ако не са ви поканили за раздаване на дипломите, ще ви викнат "елате спешно, веднага... че тук едни документи за подписване!".

# 327
Здравейте. Аз тотално се обърках и задавам въпросите си тук. Предаварително благодаря за отговорите.

1. В НФСГ София паралелка “Икономика и мениджмънт” е във вариант с 4 първи езика. Ако изберем паралелка с Испански, то какъв втори ще изучава? И въобще ще изучава ли втори език?

2. В СГСАГ София паралелките са с изучаване на Английски /само Строителство и архитектура има и с Немски/, има ли опция за втори език или 5 г изучават само един?
Във всички гимназии се изучава 2ри чужд език от 9 до 12 клас, независимо дали първият е интензивно, разширено или нито интенз., нито разширено изучаван. Училищата са длъжни да имат на сайтовете си качени учебни планове - там се виждат предметите по години. Ако нямат, можете да им пишете мейл.
TheFuture, беше питала в края на миналата тема дали могат да се видят работите от проверка на способностите по ИИ. Да, обикновено в училището, където се е явило детето. Обадете се да питате за дни и часове. Нямат навика май да ги обявяват на сайтовете си. А са на разположение в първите дни след излизане на резултатите. После ги архивират някъде и е трудно/невъзможно.
Много благодаря за съвета, не ми беше хрумнало. Обадих се в училището, където беше разпределена по ИИ и утре ще ни допуснат да видим работата. Blue Heart

# 328
На нашата книга за подписване винаги е имало и  вързана химикалка. Ще видим тази година като за последно дали ще е вързана, или ще може да си я краднем за спомен, след всичките гадости, които ги преживяхме, поне една химикалка за утешение
Шегувам се. Макар че с доста горчивина от някои учители и част от ръководството си тръгва моето дете, и не става въпрос за оценки
 Имаше един учител, който направо си насърчаваше булинг на момчета срещу момичета, самият той го беше оглавил, и така беше стресирал родителите, че и на родителските срещи нищо не смееха да му кажат. Само мъжът ми ходи да се разправя с него, ама с един човек априлско въстание не става, трябват поне петима.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 11:10 от Априлски душ

# 329
Ооо, ще отида, когато ми е удобно, хич не обичам такивИ спешаващи дейности дето ти напрягат още по- напрягащото ежедневие. При нас няма такава практика досега, не ни тормозят с нищо и нямат навика да спешават нещата, но...на изпроводяк- знае ли човек.
Аз нямам драма с това, че е свободен от всичко и се забавлява- излиза навън с приятели, все измислят разни неща. Понякога просто си почива вкъщи или си chill-ва (любимото им).

Общи условия

Активация на акаунт