Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 559
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 185
Ох, засягате болна тема. Изборите на родителите - докъде и доколко да надделеят!
Децата са различни и меренето само може да попречи. Пазя се много да не залитам по модни тенденции и "елитарни" подбори, които да изиграят лоша шега.

Моят например си иска сопа, като един БГ мъж и чорапите не си прибира в коша и съм си са взела решение - каквато и гимназия да избере - надграждане и контрол у дома. Това е моята рецепта, за моета дете!

Мецане не прави проекции върху детето. АК не е единственият вариант:)

# 1 186
  • Стара Загора
Един камък падна от плещите ми!
Баткото е на нощен преход с туристическото дружество! От форума разбрах, че снощи е излезнало класирането в ТУ София, той няма обхват, докато намери и провери, направо ми беше лошо! Приет е!
Сега ще видим и кандидат гимназиста и мама ще си сложи венозно вино, защото беше ударна и инфарктна година! Момичетата с деца 7-ми и 12-ти клас ще ме разберат

# 1 187
  • София
Честито и на  студента на Хера Simple Smile Иначе в годините във форума съм срещала майки и с по-гадна комбинация - 1, 7 и 12 клас в едно. Тези освен че вино са си инжектирали венозно с цел по-бързото усвояване на мехлема за душата от организма,  сигурно след лягането на всички домашни са медитирали  ежедневно (еженощно по-скоро) с  мантрата ОМММММММММММММ, че да оцелеят на три фронта едновременно ...Laughing

# 1 188
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честито, Хепи. Това по първо желание ли е?
Аз не усетих с каката напрежение, че беше приета още в началото на ноември, така че се измъкнах добре от 7-12класната одисея. Така като се замисля нещата за решаване с едната, ме разсейваха от тези с другата - примерно квартири, дзи-та...А бе лесно мина, нямаше причини за пропиване при мен.

# 1 189
  • Стара Загора
Честито, Хепи. Това по първо желание ли е?
Аз не усетих с каката напрежение, че беше приета още в началото на ноември, така че се измъкнах добре от 7-12класната одисея. Така като се замисля нещата за решаване с едната, ме разсейваха от тези с другата - примерно квартири, дзи-та...А бе лесно мина, нямаше причини за пропиване при мен.
Първо желание е Simple Smile Балът му бил 30 от 30 в ТУ

# 1 190
Браво и честито на студентите.

То и нашата (с наборите) мина почти. Още две-три седмици в чакане, ама поне приключи и годината, и НВОто, и изобщо лятото е в разгара си.

# 1 191
Честито на студентите и на техните майки Stuck Out Tongue!
Моята комбинация беше 4-7 клас. Добре се получи. Вместо да си пречат взаимно, се готвеха за изпити...
Вярно.... аз "изпуших" от напрежението, но Слава на Бога моите нямат нужда от пръчка...

# 1 192
Редно е родителят да се води по детето, а не обратното. Децата са толкова различни и като способности и интереси, и като нагласи, че няма универсални решения за никого. А колкото и да проучваш дадено училище не можеш да го разбереш, ако "не си му ходил в обувките".
Аз от 2 години се гъна като глист на буца, за да го разбера това дете, което самО не е наясно със себе си. И е несигурна и в уменията си, което допълнително я обърква и за това трябва да получи подкрепа и съдействие, че положи усилия свръх силите си, а не да й натрапвам своята гледна точка. Иначе можех да й кажа примерно - записваш немската и край!
Изборът си остава в ръцете на детето, а родителят би следвало само да съдейства и да насочва, ако има колебания.
Аз така ги виждам нещата.

# 1 193
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз така ги виждам. Няма аз да й избера училището, но аз съм тази, която може да й даде информация.

# 1 194
  • Куциндрел
Аз също доста време ръчках детето, за да разбера какво иска. Цяла учебна година сменя желанията си, единствено разбрах, че не му се учи много и не иска елитни и около елинтни училища. Няколко пъти попита какво ще стане, ако не учи в университет. Явно му в дошло повече напрежението.

# 1 195
Съгласна съм, но тук бих цитирала и Априлски_душ за Бузема Simple Smile.
Има някаква червена линия в свободния избор.

# 1 196
Съгласна съм, но тук бих цитирала и Априлски_душ за Бузема Simple Smile.
Има някаква червена линия в свободния избор.
Е, все пак се счита, че все за 14 години сме възпитали разумни деца, които си знаят интереса.
И моята 2 месеца преди края на учебната година й скимна, че иска да учи нещо с рисуване, но от наличните без изпит нито едно не й пасва, та бързичко се преориентира детето. 😁

# 1 197
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, това с червената линия на свободния избор ми напомня за една съфорумка преди години, още преди да е минало НВО-то - "Ми аз му давам избор, бе - казах му да си избере между НЕГ, СМГ и АЕГ".

# 1 198
Моята дъщеря вече се е визуализирала приета по първо желание.😁 Никое друго желание не иска да обмисля след първото...🤪 То и аз не искам и все кусури им намирам, ама не можем да пишем само едно желание все пак и мъката ще продължи още ден-два. Иначе към първото желание я побутнах аз и с времето и тя стигна до извода, че за нея ще е оптимално.

# 1 199
  • Куциндрел
Пак се хвърляте в крайностите - СМГ или Бузема, как се каваше там.  За това селскостопанско училище 90 процента от софиянчетата не са чували, а и едва ли им се редят китки или кара селскостопанска техника.
Говорим за деца, чиито бал стига примерно за топ 30 училища. Детето избира топ 15, ама мама и тати искат в топ 3, щото е супер дупер елитно и ще си чешат собственото его.
Имам позната, чието дете изкара приличен бал и влиза в прилично училише, но там драмата сега е - не може да влезе в Х училище, а онова ще трябва да пътува с автобус, нямам отзиви за другото, там ЕЖК каза, че..., оо, онова е смотано училище от време оно.
Да са живи и здрави децата, че ни търпят.

Общи условия

Активация на акаунт