Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 438
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 200
Аз също доста време ръчках детето, за да разбера какво иска. Цяла учебна година сменя желанията си, единствено разбрах, че не му се учи много и не иска елитни и около елинтни училища. Няколко пъти попита какво ще стане, ако не учи в университет. Явно му в дошло повече напрежението.

Мога да кажа само за моето....не е от напрежение..просто го мързи. Факт. Хормонът го вее яко. Ако го питаш..ни му се учи ни му се работи..дай му 24/7/365 да е на компа и никой да не го закача.
НО! Има проблясъци и скоро ме пита можело ли да е началото на 7 клас..тоест да се върне времето. Явно осъзна че само с комп не става раЛтата с покриването на НВОтата. Друг път пък ме обвини /преди нвото малко беше/, че не съм му била казала да учи повече/ дали не бях Joy..накрая след нвото пък вика добре че преговорихме произведенията от 6 клас..

Тоест...има една здравословна среда според мен..за намесата на родителя.

Ако го бях оставила на мира ... щеше да се окъка и да съжалява. А знам че може и е умен...само тоз пусти мързел и хормон дето пречи. Не може така да се оставят...слободия ще настане и после ще съжалява..сигурна съм в това. Важи и за избора на гимназия също .... бива си да има намеса/съвет/насока и от мен....

# 1 201
Има ли някой който е чувал и може да даде мнение за частната гимназия на Наков по програмиране?

# 1 202
  • София
Има тема за училището https://www.bg-mamma.com/?topic=1020293

# 1 203
Преди 35 години, когато 1ва Английска беше с най-висок бал и ми беше голямата мечта, аз се отказах от нея заради НГДЕК. Майка ми каза аз да избирам, макар че според нея взех грешното решение. И като ме налегна един латински в 8 ми клас, пък с него и немски, трудни езици и двата, пък и с две свръхвзискателни учителки, стана страшно. Ревях и учех до 2 през нощта. Ама кого да обвиня, като аз избрах. Мълчах и учех. Цял живот ще съм благодарна на родителите ми, че не ми се набъркаха в избора. В 9 клас нещата се успокоиха, знаех как да уча. И започна учене, ама с желание и хубав ученически живот. Та така. Моите деца също ще избират, няма да проектирам амбициите си върху тях.
АК не харесвам, ама да кажеш, че е върхът, щото никое държавно и частно училище не е за детето ти, е прекалено. Има колежи в Швейцария, по-добре са от АК. И не се заяждам, но тук всяка майка се опитва да направи най-доброто за детето си, и да кажеш, че няма смисъл, щото каквото и да избере, не става, е доста грубо.

# 1 204
  • София
Е, той Мецан не е  казал, че другите училища принципно не стават (дори и да си го  мисли) - казва регулярно, че за неговото дете конкретно не стават. И това всъщност е по-лошият сценарий - да си навиеш  на пръста, че само една единствена възможност  е подходяща за детето ти и всичко извън нея ще е  провал/огромен компромис.  Ами ако в съответния ден (дано не е така) детето не е в добра кондиция, ако стресът  му изиграе кофти шега, ако темата за есето му е  чужда/тегава за писане - тогава какво. Някой каза  вчера как момче  с по 60 точки на двете НВО влязло в  Колежа. Е, ама има и деца с по две над 95, които по някаква причина не са влезли. Дори за университета ( а той е по-важна стъпка от житейския път) хората си имат резервни варианти с идеята, че винаги нещо може да се обърка. Хора сме, не роботи - децата пък съвсем.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 09:57 от Просто русалка

# 1 205
Моята дъщеря вече се е визуализирала приета по първо желание.😁 Никое друго желание не иска да обмисля след първото...🤪 То и аз не искам и все кусури им намирам, ама не можем да пишем само едно желание все пак и мъката ще продължи още ден-два. Иначе към първото желание я побутнах аз и с времето и тя стигна до извода, че за нея ще е оптимално.

И при нас е същото. Седим на 3 желания… и няма шанс да я убедя да си избере още нещо… 😆😆😆
Обяснявам, че все такива “убедени в своя успех гении” изведнъж се оказват, въпреки бала си некласирани никъде. Но… надявам се тя да се окаже правата 😉

# 1 206
И нашият се върти около 3 училища. Лошото е, че за едното няма шанс, а за другите може също да има изненади и да не му стигне бала. Та сега ще трябва аз да се намеся иначе може и с висок бал да остане на улицата. Питах го само какво изрично НЕ желае да учи. Ще се съобразя и ще ги подредя надолу аз пък дано го приемат в някое от желаните от него.

P. S. Да не говорим, че и две от трите едва ги избра. Иска си първото и това е. Ама да е внимавал повече.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 12:12 от vania_svet

# 1 207
Здравейте момичетаа!!! Аз малко тази седмица се замотах в работа и изобщо нямах никакво време да ви следя и сега като отворих 60 нови страници 😬Последните десетина ги поразгледах, за да съм наясно на какво вълна сме. Ние сме си наредили желанията. Според мен наборката ще я приемат на първо желание там където иска, но тя не и не и много се е притеснила. Има си достатъчно бал, пък голямата ми дъщеря е в същата гимназия, със същия профил и я бяха приели с 6 точки по-малко от нейния бал. Ее да всичко е възможно, ама ако не на първо на второ класиране със сигурност е вътре, въпреки че въобще не ми се вярва да не я приемат на първо. Та чакаме си 8.07 да дойде и да си напишем желанията и след това се надяваме на най-хубавото😊😊😊

# 1 208
  • София
Колкото и да се стараем да не го правим, влияние оказваме. Все пак сме ги юркали да учат, да ходят на курсове, да се откажат от ей тая тренировка, за да напишат онова домашно.
Давам си сметка, че леко "побутнах" дъщеря ми, която от 5ти клас се гласеше да кандидатства в НГДЕК. Много обича историята и много й върви, обаче, в 7ми клас откри природните науки. Говорихме няколко пъти, аргументът ми беше, че ако отиде в НГДЕК след това ще й е много трудно да навакса с математика, физика и др., ако иска да се преориентира в сфера различна от хуманитарната. При обратния сценарий, би й било по-лесно да навакса с историята примерно. Надявам се да не съжалявам за намесата си, бъдещето ще покаже.

# 1 209
  • Куциндрел
Аз се надявам да се мушне още на 1во класиране по 1во желание, ама да видим.
Казала съм му, че има още ден да помисли това ли иска.

# 1 210
И аз на това се надявам, дано! Чудя се дали 30 точки над минималния бал от миналата година ще стигнат...

# 1 211
И аз на това се надявам, дано! Чудя се дали 30 точки над минималния бал от миналата година ще стигнат...

И ние най-долу сме сложили с 30 точки по-малко...за всеки случай.
Но и си мислех, че ако случайно на това училище се вдигнат толкова много баловете, то на друго ще паднат Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 12:15 от jiji_bs

# 1 212
Многодетна майка пък била тя и с деца в първи, седми и дванадесети клас, няма какво да я мисля. За съжаление са тези, които за първи път минават през седмокласния ужас. Ако пък детето освен първо е и единствена, става още по-страшно.

# 1 213

И аз не вярвам чак с 30 точки да се вдигне бала… Гледайки БАЛ от миналите и тази година… изненади може да има при момчетата. Струва ми се, че те са голямата изненада тази година, с толкова много по 100 точки. Но при момичетата… най-много 1-2 точки…

# 1 214
  • София
И аз много се притеснявам за едната девойка, тя има точно 3 желания, карам я да сложим едно в което със сигурност знае,че влиза, но не иска. Реално програмиране освен туес,Джонката не знам къде другаде да и пиша. А се чудя защо в Джон Атанасов разликата в баловете между нормално обучение и дуално е толкова голяма.

Общи условия

Активация на акаунт