Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 588
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 230
Многото стотици по математика са предимно на многото излизащи деца от СМГ, НПМГ и ПЧМГ тази година. Тези деца се целят пак там. Надолу баловете не са много по-различни от предните две години.

Как точно ги обгрижват девойките? Аз подозирам, че е точно обратното- те да обгрижват младежите.

Грета, ама те баловете между 23 и 24 са много различни. Има паралелки с 20, 30 и 50 т. нагоре в 24 г., в сравнение с 23 г.

Та съпоставка не може да се прави!

# 1 231
И аз много искам дуална форма за моето момче, но за сега няма в това училище. Ще видим догодина ... Ама до тогава друг акъл да не му дойде Hug .

# 1 232
Аз наскоро разпитвах едни абитуриент от "мъжка" ПГ как са дисциплината и взаимоотношенията в такива училища. Отговорът му беше, че ако няма момичета в класа е по-спокойно. На въпроса ми не е ли обратното, каза "нашите момичета не са като другите момичета" LaughingLaughingLaughing

# 1 233
Абсолютно вярно е това, което е казал младежът. Работила съм 10 години в мъжка ПГ, момичета да е имало по едно на випуск и то рядко. Дисциплината беше на ниво, за разлика от смесените училища. Това са години, в които децата ги тресат хормоните, друго си е да няма разсейващи фактори.

# 1 234
  • София
За мен пък е много важно в тези години да има разсейващи фактори.

# 1 235
Не успявам да ви следя, затова ще попитам с риск да е обсъждано вече и да съм пропуснала.
Търсих систематизирана информация за дуалното обучение в София и не намирам, включително и в сайта на РУО. Има ли такава изобщо някъде?
Младежът се е насочил към програмирането, а аз имам добър опит с баткото от дуалната система, та се чудя има ли някъде изобщо дуално обучение с тази насоченост през идната учебна година. Всяка информация ще ми е полезна.

# 1 236
  • София
  Пак се хвърляте в крайностите - СМГ или Бузема, как се каваше там.  За това селскостопанско училище 90 процента от софиянчетата не са чували, а и едва ли им се редят китки или кара селскостопанска техника.
Говорим за деца, чиито бал стига примерно за топ 30 училища. Детето избира топ 15, ама мама и тати искат в топ 3, щото е супер дупер елитно и ще си чешат собственото его.
Имам позната, чието дете изкара приличен бал и влиза в прилично училише, но там драмата сега е - не може да влезе в Х училище, а онова ще трябва да пътува с автобус, нямам отзиви за другото, там ЕЖК каза, че..., оо, онова е смотано училище от време оно.
Да са живи и здрави децата, че ни търпят.
Знае ли човек, кое им може да им се стори мъжкарско и романтично на тази възраст? Заведохме гостенчета да видят как се вади мед. Пощуряха - видяли "истински "  пчели и "истински" хора. А какви снимки има  из нета - стройна редица от щъркели след трактор - явно е разровил червейчета;

# 1 237
Да не търся коментара, но идеята беше, че от ръководство и учители държат момичетата да се чувстват спокойни, защото са по-малко и да не са обект на каквато и да било агресия, в този смисъл. Но като цяло това, което четох до момента е, че така или иначе средата си е екстра.
За момичета ТУЕСА е по-добра среда от СМГ, защото момчетата са по-възпитани и не са мамини синчета. И преди да скочи някоя мама, ще кажа, че това са думи на близко момиче, което от СМГ отиде в ТУЕС с почти 500 бал. Не са мои

# 1 238
Не успявам да ви следя, затова ще попитам с риск да е обсъждано вече и да съм пропуснала.
Търсих систематизирана информация за дуалното обучение в София и не намирам, включително и в сайта на РУО. Има ли такава изобщо някъде?
Младежът се е насочил към програмирането, а аз имам добър опит с баткото от дуалната система, та се чудя има ли някъде изобщо дуално обучение с тази насоченост през идната учебна година. Всяка информация ще ми е полезна.
Не знам какво имате предвид под "систематизирана" - информация дали паралелката е дуална има в план - приема. В София са много малко тези паралелки за съжаление, за програмиране нито една няма, аз също исках дуална паралелка за сина ми,  но не се предлага такава тази година за специалността, която харесах. Нищо де, и обикновена става, но дуална е много по-добре за професионалното образование.

# 1 239
Да не търся коментара, но идеята беше, че от ръководство и учители държат момичетата да се чувстват спокойни, защото са по-малко и да не са обект на каквато и да било агресия, в този смисъл. Но като цяло това, което четох до момента е, че така или иначе средата си е екстра.
За момичета ТУЕСА е по-добра среда от СМГ, защото момчетата са по-възпитани и не са мамини синчета. И преди да скочи някоя мама, ще кажа, че това са думи на близко момиче, което от СМГ отиде в ТУЕС с почти 500 бал. Не са мои
Ама ТУЕС не е за всяко момиче. Joy

# 1 240
Привет, привет!
Зачетох за дуалната форма. Списъкът за дуална и редовна форма на обучение е един и същ, нали така от стратницата https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2025-2026/  на РУО София, нали не бъркам ?
Благодаря предварително!

# 1 241
  • София
Да, в таблицата на РУО се вижда вида на паралелката, в София няма голям избор на дуални паралелки

# 1 242
  • у дома
Във 2АЕГ има силен екип математици, не е само Костов.
Да,там е и Хинова,която тази година изведе 12 клас,но дали ще вземе 8 ми нямам идея.

# 1 243
Не знам какво имате предвид под "систематизирана" - информация дали паралелката е дуална има в план - приема. В София са много малко тези паралелки за съжаление, за програмиране нито една няма, аз също исках дуална паралелка за сина ми,  но не се предлага такава тази година за специалността, която харесах. Нищо де, и обикновена става, но дуална е много по-добре за професионалното образование.
Благодаря! Мислех, че са повече паралелките и някъде има информация само за тях. Сега като написахте, че са малко и са в ДПП се загледах по-внимателно и в другите ПГ, които не ни интересуват и ги намерих. Това е толкова жалко! Дуалната форма има много предимства и ми се искаше да са повече училищата, които имат тази форма на обучение. Но не би.

# 1 244
Да, в таблицата на РУО се вижда вида на паралелката, в София няма голям избор на дуални паралелки
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт