Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 418
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Куциндрел
Самото дете, ако иска да ходи в СМГ, да ходи. На мен ми е малко странно, защо от 5-7 клас децата, учили там, се явяват пак за класиране в СМГ. Поне няма ли някакво място без изпит за деца показали високи резултати на олимпияди и т.н.? Обезсмиля ми се цялата идея за СМГ. Би трябвало да е училище, селекторащо наистина математици и щом ги приемат от 5ти клас, би трябвало да си запазват поне най-изявените.

# 1 321
Детето ако си има приятели там, които остават, си е драма

# 1 322
  • София
Априлски дъжд, значи съм се объркала - мислех, че за сегашния седмокласник става дума Simple Smile

# 1 323
Някой може ли да ми обясни - четох по-нагоре, но и другаде съм срещала - за разликата в професионална и профилирана паралелка при кандидатстване в чужбина. Кой клас, кои предмети не са покрити при професионалната и как могат да се наваксат? Как да разбера дали ще е проблем след 5 г при кандидатстването? Виждам, че и двете паралелки имат едни и същи задължителни предмети и часове, и оттам вече има избираеми...

# 1 324
ПолиМ, твоето се е записало, когато е класирано след 4 клас. Става въпрос за странната обсесия на други потребители, които нямат желание, нито амбиция за училището, но постоянно се коментира колко е гадно там и как са избрали кварталното. Ми нека е гадно, ама една камара напират за там.... Пък на въпросните като не им харесва, никой не ги кара насила. Чудно ми е защо постоянно се повтаря една и съща мантра...... Ако нямаш интерес или смяташ, че дадено училище не е добро, просто не коментираш, не четеш, не се вълнуваш. Както аз от АК например или от испанската, които за някои хора пък са топ училища.

Ами няма как да сравниш бал три по мат без квоти, с бал две по мат и две по бел с квоти. Доста лъжливо пак самочувствие се вади на базата на изкривена класация

Леж ти на тая слава..... Не знам за какво самочувствие говориш, но определено децата трябва да имат такова, дори и да не го показват.
Ама щом ти помага да оправдаеш изборите си, нека е гадно в СМГ и с незаслужена слава. Дерзай нататък!

# 1 325
  • София
Подробно го разисквахме това в една от предходните теми.

# 1 326
PaulieM колко е бала по БЕЛ та е настанала тази драма. 85 точки може и да ме стигнат за СМГ, но с добър бал по БЕЛ могат да стигнат за нпмг, ТУЕС, Джон Атанасов, 91-во, математическата в 73-то. Какво толкова освен математиката има в това СМГ, което го няма в други училища, но пък го има по курсове? Сериозно питам - моето не е математик и не съм проучвала никога СМГ.
Не подценявам резултата и по-надолу има не малко чудесни възможности за избор, но 85 т. по МАТ не могат да стигнат нито за ТУЕС, нито за НПМГ, дори при 100 т. по БЕЛ. А ако е момиче или БЕЛ е малко под 100 т., то няма да стигнат и за НЕГ, и за Испанската, за 73-то вероятно също.
Това просто за да не остане някой с грешно впечатление.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 09:37 от Lúthien

# 1 327

Ами няма как да сравниш бал три по мат без квоти, с бал две по мат и две по бел с квоти. Доста лъжливо пак самочувствие се вади на базата на изкривена класация

Леж ти на тая слава..... Не знам за какво самочувствие говориш, но определено децата трябва да имат такова, дори и да не го показват.
Ама щом ти помага да оправдаеш изборите си, нека е гадно в СМГ и с незаслужена слава. Дерзай нататък!
Доста гадничко. Не случайно моята не ще.
На такива родителски срещи съм присъствала, че още имам лош вкус в устата.
Време е да бъдат отделно, не през НВО.

# 1 328
Ми никой и не я кара насила, нали? Неслучайно има избор от училища.

Гадничкото е твоето постоянно коментиране за училище, което не желаете. Може би , ако се съсредоточиш в положителните неща на това, което искате, ще живееш по-добре и по-спокойна в изборите си.

# 1 329
Разбира се, права си. Просто споделях опит. Не знаех, че не може. Изборите не са мои, на детето са.

# 1 330
Постоянния хейт, вкл. и към мен лично, не го намирам за опит, по-скоро за житейска позиция.

# 1 331
Къде може да се избере профил ФА освен СМГ, НПМГ и 73та? В някоя от другите ЕГ-та има ли?

# 1 332
  • София
Има и в Испанската, и във 2АЕГ. Мисля, че в НЕГ също.

# 1 333
Явно, в СМГ е различно в прогимназиален и гимназиален етап. Дъщеря ми влезе там след 7 клас. Учене като учене, тийнове като тийнове, купони като купони. Страхотни учители, страхотни деца. Никакво съревнование нямаше при тях, всеки си гледаше своите интереси в посоката към, която се беше насочил. Едни искаха математика, други компютри, трети право, други медицински науки. Всеки със своите желания и цели. И състезателите бяха не повече от 10% във випуска. И родителските срещи бяха спокойни. Никакъв стрес, пренавиване или каквото и да е имаше през тези пет години там.

# 1 334
  • София
Физика има май във всичките езикови без ФЕГ, като и там май само за конкретен  набор нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт