Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 423
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 305
Само да приключи тази одисея и повече за балове не ща и да чувам! Stuck Out Tongue Winking Eye
Само абитуриентски 😏

# 1 306
Е, хубаво, де, ама детето ти не е ходило на курс/уроци година-две, изкарало три-четири трудни състезания, преборило 90% от децата, прието в СМГ и ти не си го записала там, щото е "гадно"?

Защо ще кандидатства някое дете, ако родителят не иска то да учи в МГ? При това след 4 клас, когато подготовката е целенасочена, не да изкара НВОто с висок резултат (за което така или иначе се готви), а няма просто да си остане в 5 клас в кварталното?

Хора всякакви, мнения всякакви, приоритети всякакви ....аз за нито едно училище , което се обсъжда тук , не чух еднозначно мнение ...навсякъде , някой ,някъде бил чул , или знае , че нещо не било както трябва ... всеки сам си отсява и на какво да вярва и на чие мнение да се доверява.
Важно ми е на мен, да ми е здраво детето , и да се научи да се справя в живота . Аз лично се отказах още в 6 клас да го бутам и уча с него и вече от него си зависи ...аз съм му казала, и в кварталното ако искаш влезни ........

# 1 307
  • София
Коментарите по повод по-нежеланите паралелки ми напомни как на няколко пъти последните месеци при разговор с познати, като станеше на въпрос в коя паралелка се цели дъщеря ми в НПМГ от другата страна имаше свиване на устни "а, тази нискобаловата"...
Коя се води “нискобаловата” в НПМГ? 🤔

# 1 308
Преди време беше физиката, сега не знам коя е.....

# 1 309
Ако към мен беше въпроса? Не съм го записала, защото не е искало. Не се е презорило от кандидатстването, а по мат си остана на нивото на СМГ, даже надгради.  А сега защо не е искало? Ми защото искаше да се чувства добре, в по-лежерно атмосфера, с по-малко гении, които си мерят точките около нея. Нейни думи, да не се обиди пак някой.
В интерес на истината, ако сега беше пети клас, щях да я запиша без да я питам, но само заради закона, с който мислят да богопомажат СМГ

# 1 310
  • София
Ако към мен беше въпроса? Не съм го записала, защото не е искало. Не се е презорило от кандидатстването, а по мат си остана на нивото на СМГ, даже надгради.  А сега защо не е искало? Ми защото искаше да се чувства добре, в пи-лежерно атмосфера, с по-малко гении, които си мерят точките около нея. Нейни думи, да не се обиди пак някой
А сега къде иска да продължи? След СМГ, доколкото разбирам Simple Smile

# 1 311
Преди време беше физиката, сега не знам коя е.....

География?

# 1 312
Няма да ходи там, ако това е въпроса. И има бал за там, не ни е кисело гроздето. Не знам защо хората си мислят, че всички копнеят и късат ризи за там.
Даже много искам да си станат специализирано училище, с отделен изпит

# 1 313
Е, то след тая жлъч по СМГ, остава и там да отиде.... Grin

Не знам защо хората си мислят, че всички копнеят и късат ризи за там.

Никой нищо не си мисли, балът говори достатъчно.

# 1 314
  • София
За паралелката с география става дума.

Compass, искрено ме съмнява, че в самото училище има такова отношение. А, че ще е конкурентна средата и изискванията високи, това е ясно и според мен е хубаво.

П.П. Коментарите, които споменах, не дойдоха от хора, чиито деца учат в СМГ или друга паралелка в НПМГ, изобщо в МГ... Явно мнения всякакви.

# 1 315
Тази "жлъч" е от личен опит с голямото ми дете. Не е по слух.

# 1 316
Е, хубаво, де, ама детето ти не е ходило на курс/уроци година-две, изкарало три-четири трудни състезания, преборило 90% от децата, прието в СМГ и ти не си го записала там, щото е "гадно"?

Защо ще кандидатства някое дете, ако родителят не иска то да учи в МГ? При това след 4 клас, когато подготовката е целенасочена, не да изкара НВОто с висок резултат (за което така или иначе се готви), а няма просто да си остане в 5 клас в кварталното?

Хора всякакви, мнения всякакви, приоритети всякакви ....аз за нито едно училище , което се обсъжда тук , не чух еднозначно мнение ...навсякъде , някой ,някъде бил чул , или знае , че нещо не било както трябва ... всеки сам си отсява и на какво да вярва и на чие мнение да се доверява.
Важно ми е на мен, да ми е здраво детето , и да се научи да се справя в живота . Аз лично се отказах още в 6 клас да го бутам и уча с него и вече от него си зависи ...аз съм му казала, и в кварталното ако искаш влезни ........
Не знам дали за мен става въпрос , но аз нито веднъж не съм казала ,че СМГ е гадно - споделяла съм ,че и там има проблеми с учителите в периода 5-7 клас , и там има майки с болни амбиции , както и нормални деца  и че за мен не е супер -дупер важно да учи там ... Той така и няма бал за там , но ако имаше ,щеше да се запише , заради приятелите си и защото той иска , а не аз .
При всички условия , ще се опитам да внеса малко разум , ако реши някоя мега глупост ,като най-близкото квартално , и за сега успявам да го убедя..но искам той да си реши , а не да ме хейти после 5 години и да ходи с нежелание.

# 1 317
  • София
Тази "жлъч" е от личен опит с голямото ми дете. Не е по слух.
Имах предвид, че сега имате седмокласник, който е бил до 7 клас в СМГ, но не желае да продължи там, правилно ли съм разбрала?

# 1 318
Е, то след тая жлъч по СМГ, остава и там да отиде.... Grin

Не знам защо хората си мислят, че всички копнеят и късат ризи за там.

Никой нищо не си мисли, балът говори достатъчно.
Ами няма как да сравниш бал три по мат без квоти, с бал две по мат и две по бел с квоти. Доста лъжливо пак самочувствие се вади на базата на изкривена класация.
Аш, имах голямо дете там

# 1 319
PaulieM колко е бала по БЕЛ та е настанала тази драма. 85 точки може и да ме стигнат за СМГ, но с добър бал по БЕЛ могат да стигнат за нпмг, ТУЕС, Джон Атанасов, 91-во, математическата в 73-то. Какво толкова освен математиката има в това СМГ, което го няма в други училища, но пък го има по курсове? Сериозно питам - моето не е математик и не съм проучвала никога СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт