Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 431
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 1 290
  • у дома
В 2АЕГ със сигурност има математ профил. Просто преди беше фиксиран и въпреки фиксацията даваха право на децата да си сменят желанието за пп в края на 10ти клас
Доста деца го правеха и според мен затова го премахнаха.

# 1 291
На отворените врати на 2 АЕГ казаха, че всички паралелки са с право на свободен избор на профил и стига да има достатъчно деца - сформират го.
А след последните изказвания за излагацията с 85 точки- как да не им излезе лошо име на бъдещите и сегашни СМГ. За да е излагацията в МАТ с 85 точки, значи БЕЛ е по-силното, сигурно над 90 щом се спрягат другите от топ 10. Има точно 5 училища, в които не можеш да влезеш с такъв бал- СМГ, ТУЕС, НПМГ и испанската. За всичко останало стига. Залагам на СМГ обаче. Вие нали си давате сметка че разликата между 85 и 90 и 90 и 95 е точно 1 въпрос по БЕЛ или 1 под условие по МАТ. Децата изкарали 90 точки не са съществено по-умни от тези изкарали 85 и училище, приемащо деца с бал 450+ не е изпаднало? НВО-то не е критерии за гениалността на отрочетата ни, само един приемен изпит, които всяка година става все по-лесен и не показва изобщо кой е по-умен.

# 1 292
  • София
Сега аз като гледам старите файлове с класиране за 2023-2024 виждам някои разлики не само в баловете, но и в паралелките
За 2АЕГ паралелката с немски език 2023г се е водила НЕ,М,Ф (предполагам математика и физика) и имала по-висок бал.
Паралелката с испански е била ИЕ,М,ГИ (предполагам с география) и имала по-нисък бал.
През 2024 тези уточнения са премахнати и има само НЕ и ИЕ и балът в първата намалява, а втората нараства и са почти изравнени.
Някой може ли да даде актуална информация на какво се дължат тези изменения? Защо пада балът на немската паралелка? Наистина ли е имало математически профил, който е премахнат?
Никакъв профил не е премахван, просто преди 2АЕГ посочваха трети и четвърти профил, въпреки че това беше съвсем формално и тези профили не бяха фиксирани, а се избираха пак в 10-ти клас, както е и сега. Просто всяка една от трите паралелки с испански беше с отделен код и за всяка се кандидатстваше отделно, както и всяка една от трите немски. Сега хората престанаха да се притесняват от формално посочените трети и четвърти профил и вече избират само по втори език. Никакъв бал не е паднал на практика. Просто сега балът за най-нискобаловата паралелка с немски се явява минимален бал на общо трите паралелки с немски. Същото е и с испанския.

# 1 293
  • Отвъд алеята зад шкафа
Възможно е много от кандидатстващите да не са знаели, че обявените 3 и 4 профил не са фиксирани и това също да е определяло желанията за дадена паралелка.

# 1 294
  • София
Да, точно така. Беше доста заблуждаващо това, ако човек не е наясно.

# 1 295
  • София
Коментарите по повод по-нежеланите паралелки ми напомни как на няколко пъти последните месеци при разговор с познати, като станеше на въпрос в коя паралелка се цели дъщеря ми в НПМГ от другата страна имаше свиване на устни "а, тази нискобаловата"...

# 1 296
Коментарите по повод по-нежеланите паралелки ми напомни как на няколко пъти последните месеци при разговор с познати, като станеше на въпрос в коя паралелка се цели дъщеря ми в НПМГ от другата страна имаше свиване на устни "а, тази нискобаловата"...
има хора, и в тази тема, с деца в СМГ, които продължават да обясняват, че няма как да си приет в пети клас там, но да си избрал мат паралелка в кварталното. Някои по-далеч от носа си им е трудно да надникнат

# 1 297
Да, и това ми напомня, когато учих във френската (ГРЕ) в Бургас, тогава бяха 5 паралелки френски, една испанска и една италианска. И последните двете се водиха слабите паралелки..."нискобаловите" и така реагираха и хората като ги чуеха 🤷🏼‍♀️
Странното е, че все още при хората, които не следят 7 клас и класирането, съществува това мнение в Бургас, а вече са повече паралелки с испански и са с най-висок бал...
Така че мненията от едно време са си валидни при хората, които помнят само времето, когато те са учили 😄

Допълвам: Покрай моите вълнения по кандидатстването, мои приятели в Бургас ми разказваха за познато дете от София, което учи в Испанската в София и ми викат: май само там са го приели с една такава съжалителна физиономия 🤣 Та за тях мнението си е, че испанската е слабо училище Simple Smile))

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 18:46 от jiji_bs

# 1 298

Елена, и синът ми се е насочил натам:) Аз сериозно, обаче, започвам да се замислям заслужава ли си...да попада в среда на силна конкуренция, напомпани родители и пренебрежителни погледи, че сме в най-нискобаловата паралелка. Ха-ха😀

Слава на Бога, синът ми не е от амбициозните и няма големи претенции къде ще учи.

Няма да ви казвам пък какви мелодрами са в темата за АК. Той или нищо друго😁

# 1 299
Сега аз като гледам старите файлове с класиране за 2023-2024 виждам някои разлики не само в баловете, но и в паралелките
За 2АЕГ паралелката с немски език 2023г се е водила НЕ,М,Ф (предполагам математика и физика) и имала по-висок бал.
Паралелката с испански е била ИЕ,М,ГИ (предполагам с география) и имала по-нисък бал.
През 2024 тези уточнения са премахнати и има само НЕ и ИЕ и балът в първата намалява, а втората нараства и са почти изравнени.
Някой може ли да даде актуална информация на какво се дължат тези изменения? Защо пада балът на немската паралелка? Наистина ли е имало математически профил, който е премахнат?
Никакъв профил не е премахван, просто преди 2АЕГ посочваха трети и четвърти профил, въпреки че това беше съвсем формално и тези профили не бяха фиксирани, а се избираха пак в 10-ти клас, както е и сега. Просто всяка една от трите паралелки с испански беше с отделен код и за всяка се кандидатстваше отделно, както и всяка една от трите немски. Сега хората престанаха да се притесняват от формално посочените трети и четвърти профил и вече избират само по втори език. Никакъв бал не е паднал на практика. Просто сега балът за най-нискобаловата паралелка с немски се явява минимален бал на общо трите паралелки с немски. Същото е и с испанския.
През 2023 не се е кандидатствало за всяка паралелка с отделен код. Все пак немски за момчета (2023 бал453) е (-5)точки за второ класиране 2024 бал448. Така че определено има спад конкретно за момчета, де, за момичета нямам идея. Испанските паралелки (2023 бал437) са (+7). Общо сближаването в баловете е 12т. Разликата е била голяма през 2023, което според мен е точно заради обявените профили. Но благодаря за информацията. Беше полезна. Надявам се балът за немската да не се вдигне значително Simple Smile

# 1 300
  • София
Е, как да не се е кандидатствало за всяка паралелка с различен код през 2023. Ето ги тогава:
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2018   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ ,М, ФА
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2020   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ, БЕЛ, ИЦ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2022   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ, БЗО, ХООС
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2025   Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ, М, ГИ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2028   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ, ИЦ, БЕЛ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2030   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ, БЕЛ, ИТ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2034   Чужди езици - АЕ интензивно, РЕ, М, ИТ

3 различни паралелки с немски, 3 различни с испански и една с руски. През 2024 вече има само три вида паралелки:
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2018   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2025   Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2034   Чужди езици - АЕ интензивно, РЕ

Затова оставате с впечатление, че нещо пада или се вдига. Не е вярно. За да прецените дали балът се вдига или пада, трябва да гледате най-нискобаловата от трите паралелки със съответния език през 2023 и с нея да сравнявате паралелките със съответния език през 2024. През 2023 най-ниският бал за немска паралелка при момчетата е 432. Не е паднал балът през 2024 спрямо 2023, вдигнал се е. Така или иначе, паралелките с втори немски са с по-висок бал за момчетата, а с испански - за момичетата.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 19:19 от sanaka

# 1 301
Хора всякакви, мнения всякакви, приоритети всякакви ....аз за нито едно училище , което се обсъжда тук , не чух еднозначно мнение ...навсякъде , някой ,някъде бил чул , или знае , че нещо не било както трябва ... всеки сам си отсява и на какво да вярва и на чие мнение да се доверява.
Важно ми е на мен, да ми е здраво детето , и да се научи да се справя в живота . Аз лично се отказах още в 6 клас да го бутам и уча с него и вече от него си зависи ...аз съм му казала, и в кварталното ако искаш влезни , ако решиш ,че искаш да учиш немски - отиваш в Гьоте институт и учиш , ако искаш курсове някакви - математика, програмиране ..нищо не е приключило с гимназията , тепърва започва дори ...ама няма аз да те гоня и натискам да учиш ...за съжаление, нещата които можеше да си ги учи в едно по-хубаво училище , ще трябва вероятно сега да ходи на курсове за да ги научи, което си е едни пари ..ама важното е да има желание най-вече..иначе и в най-"намазаната" гимназия , то детето като няма желание и не полага грам усилие ...все тая Wink

# 1 302
Предлагам тука едно заглавие за новата седмична тема, та да има къде да хвалим успехите на отрочетата. Joy

С наредените желания, напред към мечтаните завоевания. (малко като на кръстоносен поход е работата Joy)

# 1 303
Е, как да не се е кандидатствало за всяка паралелка с различен код през 2023. Ето ги тогава:
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2018   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ ,М, ФА
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2020   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ, БЕЛ, ИЦ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2022   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ, БЗО, ХООС
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2025   Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ, М, ГИ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2028   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ, ИЦ, БЕЛ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2030   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ, БЕЛ, ИТ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2034   Чужди езици - АЕ интензивно, РЕ, М, ИТ

3 различни паралелки с немски, 3 различни с испански и една с руски. През 2024 вече има само три вида паралелки:
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2018   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2025   Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ
Втора английска езикова гимназия  "Томас Джеферсън", ГР.СОФИЯ   2034   Чужди езици - АЕ интензивно, РЕ

Затова оставате с впечатление, че нещо пада или се вдига. Не е вярно. За да прецените дали балът се вдига или пада, трябва да гледате най-нискобаловата от трите паралелки със съответния език през 2023 и с нея да сравнявате паралелките със съответния език през 2024. През 2023 най-ниският бал за немска паралелка при момчетата е 432. Така или иначе, паралелките с втори немски са с по-висок бал за момчетата, а с испански - за момичетата.
Малеее, вярно! Аз съм гледала 2023 само най-високите балове в таблицата... значи и в двата езика има значително вдигане на баловете, ако сравнявам с най-ниските от съответния език Sad Добре, че ми обърнахте внимание. Благодаря

# 1 304
Само да приключи тази одисея и повече за балове не ща и да чувам! Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт