Кандидатстване за работа в държавна институция

• 373
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте. Мисля, да кандидатствам за работа в НОИ. Видях, че трябва да попълня едно заявление за участие в конкурс. В документа има едно поле, където трябва, да опишеш професионалния си опит. Въпросът е че на много места съм бил по договор на една позиция например пазач, а съм се занимавал с обработка на поръчки от клиенти в сайта на фирмата, вкарване на продукти в сайта, отговаряне на клиентски запитвания, задаване на промоции в сайта и др подобни дейности. Грешно ли ще е ако напиша в графата с позицията например Администратор онлайн магазин(по документи пазач)? В cv-то ми никога не пиша позициите спрямо това, което е написано в трудовата ми книжка, а ги пиша спрямо това, което съм изпълнявал. Въпросът е че тука се изисква да се предостави копие на документи удостоверяващи продължителността и областта на професионалния опит.
Досега никога не съм участвал в подобен държавен конкурс.

# 1
Съветвам те да посочиш позицията, записана в ТК, като по-долу опишеш реално изпълняваните функции. Вероятно ще проверят и подобни несъответствия няма да са в твоя полза, ако не са пояснени.

# 2
  • София
Напишете си позицията така, както е записана в трудовата книжка. Професионален опит се доказва само с трудова, служебна или осигурителна книжка. Ако имате длъжностни характеристики от въпросните месторабота, в които да са посочени допълнителните задължения приложете копия от тях, ще Ви помогнат. Освен това зависи каква е длъжността - за някои не се изисква професионален опит. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт