Жегата дуйде, Кукундрела иска да оди на море!

• 9 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Малииии стегнах са за фитнес но идаааааааааа

# 511
  • загубено

И още нещу - ши слушаш голямото чаве - у бирарията земетръси немъ!!!

Тъй-тъй 😁 на мама той 🤣🤣🤣

Малииии стегнах са за фитнес но идаааааааааа

Леле страшнъ си.
Поработи за ръце и идвай.

Тя и Соулчиту работи.

Добри,може ли малко информация?
Може ли да ти пиша на лично?
Малкият иска да ходи по твоите географски ширини.  Пък аз малко се шашкам ,та да те питам. Може и във ФБ и инстаграм.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Нери, забранила си личните.
Ще помагам с каквото мога - питай.
Нямам фейс, нямам Инстаграм

# 513
  • София
Няма ни оспамите ако си разговаряти...както се вижда обичами всички раздумки. Може и на нас да свърши работа отде знайти

# 514
Пиши, бре, Добриии, и ний ши додим. Саму да са нагласими да сме готяни.....

# 515
  • загубено
Добри ,мииии аз хубу съм ги забравила стига да знам как да ги оправя. ☺️☺️ срам ,сраааам.

Ниии няя правим спам. Ще си хортуваме сладко на по бейлис.

Интересува ме спокойно ли е?
Имам позната тук работи в тур агенция. Та тя ми спомена,че групите се охраняват. Наемат въоръжена охрана.
Говорим за 20,21 годишни деца. Незнам колко ще са 2,3,4. Намерили са хотел до пирамидите но мн евтин. Та аз казах,стоп.
Да питам първо. Сами организират всичко. Посетиха доста страни и за сега без проблем
Обаче нещо ме притеснява това пътуване.
Благодаря ти!

# 516
Има полицаи и охрана на всеки обект - пазят туристите. Няма размирици, не нападат чужденци, няма кражби или банди.
Не знам какъв хотел са наели, там има много и са много различни. Кажи кой е  и ще го проверя.

Ако изобщо има някакъв проблем, това ще е с незнаенето на езика и цифрите. Не всеки египтянин говори английски или друг чужд език.

Повечето хотели предлагат трансфер от летището до хотела. Ако хотела не предлага може да се букне от букинга или да си извикат убер.

Такситата са копърки - спазариш се за нещо, после искат тройно и петорно.

Метро има, не е по-лошо от нашето, но не знам всичките му линии и маршрути. Евтино е, билети се купуват на каса до входа, но пак трябва да се знае къде се отива, защото заплащането е по зони.
И да се внимава с качването. Има вагони само за жени, надписани са и спират на участък от перона с надпис "за жени".

Градски транспорт има, но никога не съм го ползвала. Не знам как изобщо успяват да разберат кой микробус за къде е, къде върви, къде спира. Имам чувството, че се качват и слизат в движение.

Винаги съм препоръчвала фирма, не защото държавата е опасна, а защото е много различна и ще трудно някой пристигащ за първи път там да се оправи сам.
Отделно Wink туристическите фирми ползват чартъри - 2 часа и си там. А ние сме с прехвърляне и пътуване под 10 часа май не сме имали. Рекордът ни беше 25 часа от Кайро до София. Не искам да си спомням.

Кога ще идват? Може и аз да съм е Кайро Wink

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 21:25 от st. Dobri

# 517
  • загубено
Добри ,благодаря за изчерпателната информация! ❤️
Аз днес малко го увиках като ми каза.
Но после размислих и реших да питам. Сетих се за теб,информация от първа ръка.
Гледали са хотел и полети. Сторило им се евтино и понеже отдавна иска натам та ме пробва. Но аз отпор як ударих. Сега ще си помисля и ще видим.
Като се прибере ще му прочета отговорът ти. Ако все още са навити,като купи билети ще пиша. Октомври мисля спомена.
Съседката ми по етаж е гъркиня израсли в Египет. Но от 30+ години се е върнала тук. Съпругът и беше египтянин ,но почина и тя поддържа връзка по тел със семейството.  Тя самата ходи рядко,има жилище там но винаги отсяда в хотел. Все за несигурност говори и отвличания. Свекър и е бил декан в университета в Кайро и някакъв в историческият музей. Но то било отдавна. Та ме наплаши яко.
Ей така събирам инфо. Дано се окажат ,че побелях от притеснения с тези негови пътешествия.

Черпя виртуално.
Ако имаш път насам,ще почерпя под акропола.

А инак аз ще дойда. Трябва само да се разбера със Соулчиту и идим.
Ето готова съм.

# 518
Дубрутру на сите.

Нерка, опитай да го убедиш да отложат за по-натам И да изберат организирана екскурзия.

# 519
Има хора, които не харесват новото управление. Чувала съм какво ли не, военно положение имало, пълна диктатура... Ходила съм с моите и даже сама из целия град и никога не съм се почувствала в опасност. Точно напротив, хората преценяват, ще като чужденка имам проблем и нужда от помощ и идват да помогнат.
Покрай забележителностите е по-комерсиално всичко. В кварталите са по-човечни сякаш, но никога не съм се усещала тревожна или в опасност.

Viator е нещо като нашето Грабо, но за туризъм. Предлагат всичко, от трансфер летище-хотел, до екскурзии из цял Египет.
Ползвали сме ги. Цените им са по-чужбински, но пък знаят какво очакват чужденците и се справят с изпълнението.
Могат да пробват и тях за екскурзиите и трансфера.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 07:35 от st. Dobri

# 520
  • София
Аз имам въпрос по темата: в тия метра "само за жени" де се оставят чаветата? LaughingLaughingLaughing
За пръв път чувам таквоз нещу, но е близко до акъла, че го има и не само там...

# 521
чаветата до определена възраст са с майките си. след това, с бащите си в другия вагон.
в Истанбул преди години един гид ни каза, че момчета до 9 години са с майките си, след това са с родителите си. Simple Smile
в този вагон могат да си свалят кърпите да се пооправят, онези изцяло забулените могат да си вдигнат перделъка отпред. ако има мъж, може да им види лицето или , недай Боже - косата, с една дума, разврат пълен.

жени могат да влизат във вагоните за мъже, обратното не може.
невероятно, но стават да направят място на жените. Simple Smile

https://www.viator.com/tours/Cairo/From-Cairo-3-Days-Siwa-All-in … ur/d782-118089P13

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:01 от st. Dobri

# 522
  • София
ей тия хора...и бебетата момчета е трябвало при татковцити Laughing

# 523
  • загубено
Здрасти кукс.

Добри благодаря още веднъж!
Интересно е да поживееш на такова място. Винаги научаваш нещо ново. За мен са странни някой неща, за другите си е напълно ок.  Като каза за косата да не се вижда ,се сетих за един приятел неврохирург в Дубай.  Преди операция ги обличат с тези нощници отворени отзад,та ходят тъй но задължително с това нещо на главата. Та извода беше,г* за може да и видиш косата не.

1ви учебен ден. Ново училище, нов клас. От старият и клас в този са тя и 2 момченца.
Има и други деца,та да и се разшири малко компанията. 

Айде петък е.

# 524
Петък ли е днес?

Общи условия

Активация на акаунт