На море без битка за шезлонги

• 1 215
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Интересува ме има ли хотел, който предлага ползването на чадър и шезлонги на плажа си с номера на стаята. Т.е. за всяка стая си има, някой следи на плажа и не е необходимо да ставаш в 6, за да си запазваш? Ако инфо за такива в Гърция, Италия, Испания  Кипър също ще ми е полезно.

# 1
https://www.hotelparaisoobzor.com/prices/
Тук моя приятелка сподели, че шезлонгите са номерирани за всяка стая. Но инф. ми е от преди едно лято.

# 2
На мене ми се вижда странно и малко излишно да се номерира шезлонг според номера на стаята защото така може да се окаже че ви се пада шезлонг на място което не харесвате, примерно далече от водата и доста по-нагоре на пясъка. По логично е броя на шезлонгите да отговаря на капацитета на хотела и така дори всички стаи да са резервирани пак ще има шезлонг за всеки и вече който превари ще седне по близо до брега, но това понякога не е добре защото ако се вдигнат силни вълни често се случва първите редове да ги залива морето. Иначе винаги  ме е дразнела типичната българска простотия да се запазва шезлонг още от предната вечер като се връзват кърпи по тях. Даже станахме за смях и в чужбина с тая бай ганьовска работа.

# 3
  • София
О, това далеч не сме го измислили българите, не. Западноевропейците не е като да не го правят, от миналата седмица са ми наблюденията. А не е като да имаше кой знае какъв смисъл, не са били кът местата изобщо.
В България където съм била, в Серенити бей имаше включени шезлонги на плажа, но без номера, където е свободно. Но беше отдавна, не знам сега как е там.
С номер на стаята обаче се отваря много мегдан за пазарлъци, корупция и бакшиши, не бих си го причинила.

В Гърция се е случвало да се договаряме с хората от бийч баровете като си харесаме място да ни го пазят, това ми е оптималния вариант - и двете страни доволни.

# 4
Иначе винаги  ме е дразнела типичната българска простотия да се запазва шезлонг още от предната вечер като се връзват кърпи по тях. Даже станахме за смях и в чужбина с тая бай ганьовска работа.
Не е българска. В момента съм на море в друга страна. Румънците и поляците запазват шезлонги. Немци, французи, англичани - не. Практиката е да запазват двойно шезлонги, и на плажа, и на басейна. Днес една леля запази 6 шезлонга на басейна и хукна към плажа. На тези на басейна до 14 ч никой не дойде. Това доста ме напряга и искам нормална почивка, защото сме поспаливи и ставане преди 8.30 не ни е ок.
Може да не е с номера на стаи, но да има някакъв контрол.

# 5
Иначе винаги  ме е дразнела типичната българска простотия да се запазва шезлонг още от предната вечер като се връзват кърпи по тях. Даже станахме за смях и в чужбина с тая бай ганьовска работа.
Не е българска. В момента съм на море в друга страна. Румънците и поляците запазват шезлонги. Немци, французи, англичани - не. Практиката е да запазват двойно шезлонги, и на плажа, и на басейна. Днес една леля запази 6 шезлонга на басейна и хукна към плажа. На тези на басейна до 14 ч никой не дойде. Това доста ме напряга и искам нормална почивка, защото сме поспаливи и ставане преди 8.30 не ни е ок.
Може да не е с номера на стаи, но да има някакъв контрол.
Защо не говориш с персонала, който отговаря за басейна или с мениджъра на хотела?

# 6
Точно чужденците най-много запазват шезлонги ( немците са прословути с това).
В някой хотели има табели, че е забранено, но те продължават и хотелът толерира практиката, за да не разправя с гостите.
Една година се разправях една холандка.
Едва ли е нужно да се разпределят по стаи, просто хотела трябва осигури достатъчен брой шезлонги.

# 7
  • София
Когато бяхме на море в Южна Италия в края на август 2022 г. , с настаняването в хотела получихме картонче с определено място на плажа - ред и номер. Със стъпването на плажа те посрещат и упътват.  Може да не ти харесва мястото, но е сигурно и в 15 ч. следобед да отидеш, си имаш шезлонг и чадър. Моето мнение е, че така е по-добре и по-спокойно.

# 8
Преди 3 години бяхме на къмпинг във Франция, около Блоа, замъците по Лоара и от време на време спасителят на басейна изкарваше всички от водата и ги караше да застанат до шезлонга си. Шезлонгите без човек и с кърпи бяха на секундата разчиствани.

# 9
  • There I was on a July morning
В Гърция съм била в такава къща за гости (във Вурвуру). Дворът на къщата преливаше към плажа и имаха частни чадъри и шезлонги, като последните се заключваха с катинарчета и си имаше запазени за всяко студио/апартамент. От  3-4 години сайтът им не функционира и не знам дали още работят. Но във Вурвуру, има и други подобни къщички, от които директно се излиза на плажа.
В БГ съм била преди много години в една почивна станция и тя си имаше малък частен плаж. При пристигането ни предложиха картонче с номер на чадър, аз се помолих да ми дадат на първи ред, че децата бяха малки и ми удовлетвориха желанието. После екстрата частен плаж отпадна.

Идеята за запазен чадър на стая е супер, но това предполага броят на чадърите да е равен на броя на стаите, за което не съм сигурна, че хотелите го осигуряват. И дори да го осигуряват, не е гаранция, че няма да възникват спорове - кой ще е на първи ред и кой - на последен.

Общи условия

Активация на акаунт