Какво ще купя отново - 11

• 67 213
  • 723
  •   7
Отговори
# 705
Основната част от месарските магазини зареждат вносно месо от складовете. Малко са тези, които продават месо от български ферми, но и те също периодично зареждат вносно месо, защото не се колят ежедневно животни. Само дето не го обявяват, за разликата от големите вериги, където месото е с етикети, на които е отбелязан произходът.

# 706
Не всеки иска да си инвестира живота в издирване на храна, вманиачаването е диагноза. Излекувахме дядо ми от рак със зеленчуци, купувани от Кауфланд. Не докосвах украински продукти докато един ден си казах: защо го правиш, там също “хора раждат се, дишат, мечтаят…”, работят и т.н. Вероятно нещата опират до доза и баланс. А токсичните емоции са по-опасни от токсичната храна.

даа, най-обичам някой да ми каже, че който има желание намира и време или там нещо си било въпрос на приоритети (да си перфектен) - особено си го мисля в дните, в които излизам в 7 и се прибирам в 23 часа.
иначе аз пазарувам месо от Р. Василева и Кирето - фал не съм имала за толкова години вече...

# 707
Не всеки иска да си инвестира живота в издирване на храна, вманиачаването е диагноза. Излекувахме дядо ми от рак със зеленчуци, купувани от Кауфланд. Не докосвах украински продукти докато един ден си казах: защо го правиш, там също “хора раждат се, дишат, мечтаят…”, работят и т.н. Вероятно нещата опират до доза и баланс. А токсичните емоции са по-опасни от токсичната храна.

даа, най-обичам някой да ми каже, че който има желание намира и време или там нещо си било въпрос на приоритети (да си перфектен) - особено си го мисля в дните, в които излизам в 7 и се прибирам в 23 часа.
иначе аз пазарувам месо от Р. Василева и Кирето - фал не съм имала за толкова години вече...
Тук не става въпрос за вманиачване, а за това какво слагаме на масата и на кого даваме парите си изкарани с работа "от 7 до 23 ч." Не знам как се нарича това - да хвърляш редовно парите си в кофата за боклук, или да ядеш нещо, което знаеш че за нищо не става, "но пенило се - не пенило се, ще се яде, пари са дадени за него". А после като пълен идиот да отидеш пак и пак за още от същото.  И не, така не излиза по-евтино, напротив.
А парите всеки да си инвестира където намери за добре и както го акъл учи, не назидавам никого, споделих само как спрях да изхвърлям храна с едно ходене седмично до кварталната месарница.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 13:03 от Sysly

# 708
че кой тук е  казал, че яде каквото му попадне или изхвърля храна? въобще не виждам някой тук да иска акъл.
все едно аз сега пък да ти обърна внимание, че месото в кварталните месарници е също с неясен произход и аз купувам само от ферми свободно пасящ добитък и тц, тц как може да купуваш индустриално неясно месо.
гледни точки много.

# 709
  • Пловдив
Вкъщи спряхме да изхвърляме храна, когато спряхме седмичните пазарувания.

# 710
Различни хора сме,всеки си решава. Аз лично ,ако имах финансова възможност,щях да си купувам само домашни и фермерски продукти.  Дори напоследък си го обсъждаме с мъжа ми заради бебо,дали да не започнем да купуваме и малко месо. Много ми е скъпо честно казано между 40 и 70 лв е едно пиле,за другите меса да не говорим. Имаме познати,който купуват от ферми и пращат в лаборатории и знаят кой са най-качествените храни. Ние вземаме месо от месарница и никак не е евтино,но за изцяло домашни меса трябва да си отделиш един много сериозен разход на месец,които определено не всеки може да си позволи.

# 711
  • София
Ама как едно пиле между 40 и 70 лв.? 🤨

# 712
  • Sofia
И аз се изумих от цената на пилето Dizzy Face. Коя е фермата?

# 713
Скоро гледах домашен заек за 30 лв.килото. Вече няма цена, която да ме изненада.

# 714
Ние сме гледали зайчета, пуйки (бройлерни май се водят, едни чисто бели, много кротки, разкарваха се из двора, ама много акат, където завърнат, и голямо чистене падаше ), кокошки различни породи, бройлерни пилета... Нямам някакви етични проблеми да ги ям, обаче не мога да ги заколя, нито да гледам как ги колят, затова само кокошките оставихме за яйца и да си мрат от старост. Бих се комбинирала, честно казано с някой, който ги коли и изчиства, като му дойде времето, и само срещу храна и да ги приведе във вид, подходящ за кулинарни дейности, нашите плюс неговите, когато му дойде времето.

# 715
Sunny farm пилето е към 50 лв, на Адет е 36. И ние на село сме гледали пилета, не съм останала с впечатление гледането да е много трудно или храната кой знае колко специална, не знам откъде идват високите цени.

# 716
Вкъщи спряхме да изхвърляме храна, когато спряхме седмичните пазарувания.
Явно хората са различни. Купуваме храна за една седмица и докато не я изядем,не купуваме друга,и съответно не изхвърляме храна.

# 717
Преди години и аз гледах бройлери. Истината е,че за да станат готови за колене им се дават лекарства и комбиниран фураж. Ако не се дава комбиниран фураж,не растат,трябва да се гледат по-продължително време,но тогава месото е жилаво. Така чу си мисля, че няма да има много голяма разлика. А и да е домашно,няма как да сме сигурни с каква храна ги отглеждат.

# 718
Да ви кажа откровено, всяка година по това време, горе-долу по времето и на грипния сезон за хората, се започват с едно заповеди по населените места, че заради опасност от птичи грип е забранено да се пускат птици свободно, то и няма чак такива площи да пасат, че да се изхранват от това само, та всичките пасищни пилета са малко мижи да те лъжем. Иначе да, бойлерите се хранят със специални смески и са по-кекави от кокошки.

# 719
Основната част от месарските магазини зареждат вносно месо от складовете. Малко са тези, които продават месо от български ферми, но и те също периодично зареждат вносно месо, защото не се колят ежедневно животни. Само дето не го обявяват, за разликата от големите вериги, където месото е с етикети, на които е отбелязан произходът.

Аз от месарниците имам проблем и със срока на годност. Не знам, ама не съм уцелила месарница, в която да е отбелязан такъв. Поне тези, които са ми удобни, нямам възможност да обикалям.

Общи условия

Активация на акаунт