Отговори
# 675
# 676
# 677
# 678
# 679
# 680
Здравейте, момичета! Simple Smile
Все се каня да питам за турското значение на името Пера. Щото знам, че имената им си имат определено значение. Или това е изкуствена конструкция някаква. Рано е да пита, обаче ми се набиват в главата българските значения на думата и ... Wink

# 681
Кате Heart

Името Пера е от гръцки произход и означава „от другата страна“, „противоположната страна“ или „отвъд“. В исторически план е известно и като предишното име на квартал Бейоглу в Истанбул и е кръстено на него, защото е било богато в културно и търговско отношение място, населено с чужденци и търговци, според програмите за сертификати за дистанционно обучение на Истанбулския университет. Освен това, някои източници посочват, че името Пера може да означава и „твърд, решителен“. Пера се използва и като име за момиченца.
В обобщение, името Пера се появява както като географски термин (предишното име на Бейоглу), така и със значения като „от другата страна“ или „противоположната страна“.

# 682
Цитат
Награди „Златна палма“ (Турция):
Това са награди, връчвани в Турция, обхващащи различни категории в живота, културата, изкуството, музиката и театъра. За 12-ти пореден път ще се раздават тази година.
Благодаря, Еве! Kissing Heart
Много ми е интересно да видя такава награда, обединяваща различни изкуства. Американците за музика си имат "Грами", за театър - "Тони", за кино - "Оскар", за телевизия - "Еми", а тук явно са разделени на категории, но накрая всички си тръгват със "Злагна палма". Кефят ме съседите! Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 22:46 от Fi79

# 683
Кате Heart

Името Пера е от гръцки произход и означава „от другата страна“, „противоположната страна“ или „отвъд“. В исторически план е известно и като предишното име на квартал Бейоглу в Истанбул и е кръстено на него, защото е било богато в културно и търговско отношение място, населено с чужденци и търговци, според програмите за сертификати за дистанционно обучение на Истанбулския университет. Освен това, някои източници посочват, че името Пера може да означава и „твърд, решителен“. Пера се използва и като име за момиченца.
В обобщение, името Пера се появява както като географски термин (предишното име на Бейоглу), така и със значения като „от другата страна“ или „противоположната страна“.

Eве, страхотна работа вършиш! Heart Hands Clap
И наум нямаше да ми дойде, че е дума с гръцки произход. Знам "мета" като гръцка дума за "отвъд" (метафизика, метавселена - новото име на фейсбук, метаезик, метаморфоза...).
Как само се преплитат различни значения, даващи им възможности за преплитане на различни жизнени проблеми! Дано се справят всички! Hands Pray

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 19:10 от Katya_I

# 684
В очакване на #Pera и новите локации за снимки
#Pera #AfraSaraçoğlu Heart

# 685
Broken Heart

„Нещото, за което най-много си струва да се борим в този живот, е любовта.“

https://www.instagram.com/reel/DMQLTFdShWt

# 686
През 2024 година,знаете ли коя е най-награждаваната актриса?
16 награди Heart
Естествено красива,самороден талант и работохолик...Афра Сарачоглу Sparkling Heart

И пак качвам снимките на Афи със Сара Gift Heart
Сара беше написала в стори:
"Никога няма да те забравя"  Heart
Аз също,предполагам и вие Cupid

# 687
Лайк от Афито Heart Eyes

Бурак Челик с бременната си съпруга Едже.
Между другото, от висящ и позиращ нонстоп във фитнеса, Бурак се превърна в примерен съпруг, много грижовен и към дъщеричката на Едже. Впечатлена съм Heart

# 688
Обич и страст. Лека нощ!

# 689
Пера, ден 16 от 47 Heart Eyes

Утре репортажче, честитят му новата връзка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт