Semana Santa....ИСПАНИЯ

• 18 214
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
От колко години сте в Испания?
Нали най-общия случай е минимум 10 години за да може да се кандидатства за испанско гражданство......
С лицензия ли се състезава момчето?
Ние сме от 5 години в Испания...Георги тренира в Real Club de Regatas -Alicante.Досега се е състезавал към клуба в лодка четворка и осмица.Печелили са много национални състезания...От клуба има пуснати документи за Елитен спортист,заради медалите,които има...чувала съм ,че има някакви вратички при тази ситуация...но не знам как става и къде да отида...

# 196
Здравейте момичета!
Габи задължително ли му трябва тази националност? Сега като комунитарио, как стой въпроса?

# 197
 Hugmaripossa,мила,не знам как стои въпроса.Ами иска милия да се състезава и сам ,иска да ходи и на международни състезания...затова му изискват националност.Блъска се,милият...ох...няма оправия

# 198
Цитат
[Ами иска милия да се състезава и сам ,иска да ходи и на международни състезания.../quote]

Е на това му се вика спортен хъс. Браво! Само така!
Незнам нищо по-въпроса.
С питане нали я знаеш нашта поговорка, и до Цариград се стига!  Peace

# 199
  • Spain
добро утро Simple Smile (за кого утро за кого ден Simple Smile)
ГАби - про4етох за невзгодите ви - искам да питам - ами като българин не може ли да тренира - ако уредите въпроса с Българската спортна организация .
ако не -  трябва да      отиде6 в регистро цивил и да ги попита6 какви документи са нужни за искането на гражданство . там е добре да им каже6 4е е спортист и ако е необходим още някакъв документ във ваша полза да добави да го искате от дружеството . после говори с трензора -те си имат адвокат 100 % . за да може да се състезава адвоката сигурно знае какви постъпки трябва да се направят за гражданство . предполагам 4е не защото е българин не го пуска на състезания ..за защото има един куп връзкари преди него . и тук е така нека да не се заблуждаваме ....
аз имах едно лист4е - ако го изнамеря ще ти напи6а за документите ..ама стова местене поизхвърлих много неща 4е незнам дали го пазя .

# 200
Здравейте момичета!
Габи задължително ли му трябва тази националност? Сега като комунитарио, как стой въпроса?

Не, комунитарио или не, няма значение. ЕС тук не важи. Предимства имат само граждани от определени д-ви - част от латиноамериканците, португалци, андорци и др.

Габи, мисля, че федерацията от на неговия спорт (не знам как се казва  Rolling Eyes) зависи да задействат процедурата.

Зависи от федерацията, изглежда. Защото на едно бг дете тук, например, федерацията по фигурно пързаляне му беше разрешила само да участва в национални първенства, ама без право да се бори за медал Cry
Ама да не пиша излишни глупости, в гребането дано да е друго.

# 201
Габи, вървете при адвокат и питайте, не може да няма начин. Такъв потенциал, не вярвам да го загубят само защото е българин  Confused Стискам палци да се уредят нещата по-бързо  Peace

Алест, аз уж гледам да се ограничавам с тестенкото, ама ми е много трудно, ако един ден не ям, на другия наваксвам яко  Blush поне сладко не ми се близва, става ми веднага лошо, дано така да си остане до края, че това ще ми спести някое и друго килце  Wink Досега съм 4 отгоре, не ми се мисли към края каво ще е  ooooh!

Абе, никой ли няма мнение за триколката на Чико, като ходите по градинките не се ли виждат такива колички  Confused Това много тъпо, хиляда модела... ми как да си избере човек, ако бяха само 2 колко по-лесно щеше да е  Wink

# 202
Момичета,благодаря ви!

# 203
Здравейте мацки   bouquet
Габи, много неприятно е това със състезанието, но щом го влече спорта и най-важното-щом е и добър в неговата област-трябва да продължи, да не се отчайва от глупави неуредици, а смело напред. Пък ти ни издействай по един автограф, та да се хвалим след някоя и друга година  Mr. Green
Клара, това с тестените нещица ми е мнооого познато (даже едни сиренки правя в момента  Embarassed).  То това с прияждането е на етапи-в началото ядях като луда плодове, после тестени, а сега сладки нещица. Абе до сега 5 килца качих, но се притеснявам като вече съм в къщи  да не наваксам много, ще гледам да практикувам ежеднежна разходка по магазините, че и без това нямам почти нищо подготвено все още  ooooh!
За Чико нямам наблюдения, така като гледам Jane и Nurse са най-разпространените модели. Моя позната имаше Nurse, за 4 години, количката и не беше мръднала, цветовете си стояха като нови, изобщо много беше доволна от нея. Ще обикалям тея дни и за количка, та ще споделя впечатления и съвети от магазините.

# 204
  • E-CLM & CH-VD
Моя самолет излита след 3 часа, ама пуста форумска краста, не мога да не надзърна още веднъж във форума  Blush Mr. Green hahaha

Gabi, трябва да има улеснена процедура за спортисти. Роналдо ли беше, кой, забравих, но взе националност точно по тази причина. Разровете се, все някъде трябва да пише на какво основание е взел. Намекнете на треньора му за този случай (предполагам, не единствен), а той ако държи и разчита на него като на спортист, да задвижи работите. Защото ако просто отидеш и питаш в екстранхерията, ще си направят оглушки и няма да ти кажат нищо.  Crossing Arms

Иначе за националност, понеже в момента движа моите документи, мога да ти дам инфо. Трябват или 10 години резиденсия, или да е роден в Испания с един родител испанец, или да е женен за испанка и/или живял поне 1 год. с нея официално. Ето ти малко инфорнация за това:

http://www.justlanded.com/espanol/spain/tools/just_landed_guide/ … rmits/citizenship

http://www.policia.es/

http://www.mjusticia.es/cs/Satellite?c=Page&cid=105782103513 … ge%2FHomeJusticia

Първия е обра информация, втория е на полицията, третия на съда.

Хайде, аз ще вдигам гълъбите  Mr. Green

Поздрави на всички!   bouquet

# 205
Привет моми4ета!
Брей,много се радвам,4е така активно пишете. Hug
gaby,не се притеснявай вси4ки тези неуредици Ще се оправят,няма да изпуснат мом4ето. Peace
clara,4естито! :preggo:4етейки постинга ти,разбрах и много се зарадвах.  Grinning
Лека и безпроблемна бременност ти желая!
А за коли4ките,права си,разнообразието е голямо и се побъркваш кое то4но да избереш.На 4ико съм нямала,нашата коли4ка е Джейн и съм много много доволна.Просто се води от това,4е трябва да е комфортна за бебето и удобна за тебе при транспорт и т.н.
А за нашия престой в България,доволна съм и то много.
Като се прибрахме,първата ми работа беше да запиша Ани на педиатър.Избрах една много добра такава,работила съм преди време с нея,познаваме се.Оттам си намерих най_добрия УНГ специалист,работеЩ с деца.Запо4на ле4ение,заЩото тя беше в траги4но състояние.За две седмици я излекува,вси4ко секна.Просто е много много добър,веднага установи проблема,изписа подходяЩите лекарства.А не както в Испания_симптоматици,лекуваме симптома,но не търсим при4инителя.
После й правихме изследвания наново,заЩото тези които донесах от Испания не бяха добри,пък и те нямат доверие на лабораториите им.
Имахме среЩа с анестезиолога й,аз си избрах,там уто4нихме вси4ки подробности с него.
На 21.03.беше операцията с пълна анестезия,продължи 35 минути в детска хирургия.
След операцията ме повикаха,показаха ми извадената сливица.Не беше атрофирала,но пък беше с огромни размери за нейната възраст.Запушвала е изцяло носните проходи и към ушите.Слава Богу навреме е оперирана,нямаше патологи4ни изменения,както се установи. Praynig PeaceДобре,4е не им имам доверие на тия тука,ина4е 4акането,както Щяхме да 4акаме за операция година,година и половина неименуемо Щеше да доведе до ужасни последици за нея.
От упойка излезна много спокойно,без буйства,без болка,добра е била анестезията.Следобед ве4е хапваше и играеше.На другия ден ни изписаха.
После ходихме два пъти на контролен преглед в рамките на 1 месец,така е решила клиниката.
Вси4ко е нормално.Има коренна промяна,детето след тия адски мъки направо сега разцъфна. Hug
ВъобЩе спокойна и доволна съм.Просто доверието и успокоението,4е детето ти е в добри ръце е голямо предимство.
Останалата 4аст от престоя ми там го използвах максимално за по4ивка и разтоварване.
В обЩи линии е това.
alest,Що да ти е дале4е Алкампо,те са много пръснати около Валенсия?
Вес,желая ти приятно прекарване! Peace

# 206
Марица, мерси за пожеланията  Hug
Много се радвам, че всичко с Ани е минало безпроблемно и се надявам от тук нататък никакви болести да нея хващат, да е едно здраво и много весело дете  Hug Да я нацелуваш  Heart Eyes
Рали, как 5 кила до 33 седмица  Shocked Аз дотогава кой знае какво прасе ще съм  Blush Аз до момента имам 4 отгоре, а не съм още и на половината  ooooh! Другата количка, която загледахме беше точно на Nurse, новия модел, ама нещо много тясна ми се струва, зимния кош един мъничак  Confused Много ми харесаха разцветките, обаче  Peace Ти като обикаляш сега, споделяй впечатления после, то на мен ми е рано още, но ми е голям кеф да ги заглеждам.
Вес, приятен полет и много положителни емоции да насъберете  Hug

п.п. Що не мога да намеря сайта на Nurse в нета  newsm78 Rolling Eyes

# 207
Клара,мойта коли4ка е Nurse.Ве4е ми писна и искам да я сменям.Все се надявах да се с4упи,4е да си имам основателна при4ина,но уви...Давам ти един линк на испански форум,там я обсъждат майките и отзивите не са много добри.Вси4ки се оплакват от колелата.Аз също трябваше да сменям едно още докато беше в гаранция коли4ката.Много скърцаше.Но и това,което ни пратиха не скърцаше по малко.После май свикнах и сега и да скърца но ме ентеро  Mr. Green.Евтини са и затова и не можем да о4акваме най доброто.Аз я взех нея,защото нямаме асансъор и си виках така и така ще я разбия от сгъване и вла4ене по стълбите,поне да е по евтина Mr. Green.Да ,ама това 4удо няма 4упене,а така ми е омръзналаааа....Гледам обсъждате за дръжката,цяла ви харесва пове4е.И на мен такава ми се искаше първона4ално,ама после като тръгнеш да пазаруваш и видиш,4е няма къде за зака4иш една торба е много гадно.Гледам ги майките с цяла дръжка...или с една ръка бутат коли4ката ,а в другата пазара или ги връзват по най невероятни на4ини по рамката на коли4ката,за да не им пре4ат...Незнам,както си решите,но огледайте нещата от вси4ки страни.Откак се е родила малката всеки Божи ден ми се е налагало да зака4а по някоя торба Mr. Green.На мен сега ми е по лесно,защото има голям избор на летни коли4ки и не много скъпи.Търся си да се сгъва възможно най много и да е лека  newsm78.Дали ще си намеря такава  Mr. Green.
Ина4е Nurse се произвеждат от Jane.Ето ви малко линкове.Може да сте из4ели ве4е доста по въпроса,ама все пак  Wink

http://foro.enfemenino.com/forum/f139/__f148_f139-Sillas-de-paseo-nurse.html

Това е най продаваната коли4ка в Корт Инглес 
http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hd … ;tipoTienda=BEBES

http://www.mercamania.es/top_6072202.htm

# 208
Забравих да ти кажа...Твойто трио на 4ико не съм го виждала из парковете  Wink.Виждала съм,но явно не е хит.Тук във Валенсия са с малко фантазия и вси4ки бутат така писналите ми,само от гледане  Mr. Green,Jane.Сигурно е хубава коли4ката и удобна,но не бих залетяла по нея.Има по оригинални и на същата цена.Така 4е ,ако ти харесва толкова троколката  Mr. Green,взимай я.Гледай да ти е удобна,4е ти ще си по цял ден зад волана  Grinning Wink.

# 209
  • Spain
Марица добре дошла и много приятна новина  Hug. много съм щастлива 4е перипетиите ви са преминали . дано да нямате пове4е проблеми Simple Smile сега ве4е няма да иска6 да си ходи6 в БГ Simple Smile  Wink или все още си мераклиика Simple Smile . исках да те питам как можеш да разбереш 4е детето има 3-та сливица ?
Клара при нас АлКампо е един от евтините магазини - пък и го има вси4ко на куп. за коли4ките не мога да ти помогна . моята пътвата с капасото беше ХАне ( Simple Smile както казват тук ) а втората беше Нърс  триколка. Сега ползвам една лека на Пренатал . така 4е  за 4ико нищо не мога да ти кажа . при нас съм виждала на МАкси коси доста .мен ли4но ме кефят триколките и сигурно един ден пак ще си купя такава . например на куини

Общи условия

Активация на акаунт