Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 440

• 37 862
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

Спокойна и прохладна да е нощта ни.

# 61

Добро утро момичета Two Hearts
Неделя - ден за  почивка и релакс!

# 62
  • Пловдив

Здравейте и добро утро в неделя, да е пълна с любов.
Време е за новини...

# 63

Колко всъщност актуален се оказва новият разказ на Енгин.
Във всяка една сфера може да се открие взаимстването на идеи, но може би  по-важното е как ще бъдат интерпретирани.
Съвсем различно обаче е когато се прави римейк на нещо - напр. по БТВ от 21.07. започва ливански сериал "1001 нощи". Мисля да го гледам даже, защото от рекламното видео строго се придържат към турския оригинал.

# 64
  • Пловдив

Енгин преди малко в сторито си:
Неназованите и незначителни характеристики на някои хора са по-силни от видимите им страни.
Енгин Акюрек

# 65

Тахир Лекесиз/Санджар Ефеоглу/Енгин Акюрек.

# 66
Момичета, нося ви едно от гифчетата от рождения ден на Тахир, които Еми Flowers Hibiscus направи:

FaHir:

# 67
  • Пловдив

Въпрос: Г-жо Бирсен, бихте ли могли да отговорите? Има ли някакво развитие относно партньорка на Енгин Акюрек в телевизионния сериал „Плодородни земи“?
Бирсен: Все още нищо.

Има време за избор на партньорка, снимките на сериала ще започнат през септември.

# 68

Добро утро в ден понеделник!
Хубава и успешна седмица!
Да пием по кафе и да си подреждаме задачите за днес!
Нашият човек къде ли е, какво ли прави?

# 69
  • Пловдив

Здравейте и добро утро в понеделник.
С надежда през новата седмица да имаме и новини.

# 70

Миналата година имахме някоя и друга снимка от Каш, сега-засега пълно мълчание.

# 71
  • Пловдив

Време за вечерята...

# 72

Ама тя хич не мяза на безглутенова.... Laughing

# 73

За днешната вечеря отговаря комисарят.

# 74
Докато Енгин няма текущ проект, обичам да се връщам и да гледам някой от предишните негови сериали/филми.

Това лято беше ред (не знам и аз за кой пореден път, вече не ги броя) на КВФ. Отново го изгледах отначало докрай, много внимателно, днес гледах последния, 80-ти епизод, затова още не съм "излязла" от ежедневието на Фатмагюл, Керим, Мукадес и всички останали.  Никога не ми омръзва, гледам го с интерес, винаги откривам по нещо ново, променям си мнението за някой от героите или за някое от внушенията на сценаристите, за други го затвърждавам...

Една единствена непоклатима константа има за мен в този сериал Laughing - и тя е невероятният чар на Керим Илгъз. Не знам как успя Енгин да изиграе тази роля, но наистина категорично превърна  героя си в големия любимец на зрителите, независимо от Керимовото прегрешение в началото !

Иначе, при това гледане като че ли най-много ме развълнува тъжната история на Асу/Хаджер. Винаги ми е била симпатична тази героиня, но при сегашното много внимателно гледане на нейното участие си дадох сметка, че де факто тя беше почти толкова голяма жертва (колкото Фатмагюл) на насилието над жените, а успя да изплува от бардака сама, без да има  до себе си мъж като Керим, абето  или аблата, само Сами накрая. Тикната/продадена за проститука от бившия си мъж в Германия, жертва на насилие и побои от него и от клиентите си, тя беше запазила човещината и добротата в себе си, способна беше на толкова силна и истинска любов към Мустафа, независимо от неговото гадно и жестоко отношение към нея.
Освен това, тя беше ключова фигура в почти всички трудни моменти - честна по природа,  умна и досетлива, тя помогна за решаването на делото в полза на Фатмагюл и Керим :
1. Тя спаси/изкара Керим от затвора като каза, че го е видяла да си тръгва, а  Вурал е бил още жив;
2. Тя каза на Фатмагюл и на полицията, че Мустафа е убил Вурал и е стрелял по Керим.
3. Тя издаде мръсните игри на Мюнир и Яшаран около заплашването и изнудването на Мустафа (независимо, че Мюнир я заплаши, че ще докара мъжа й от Германия и ще тормози родителите й).  
4. Тя спаси Фатмагюл от Мустафа, като се обади и каза на Керим къде е изоставената фабрика, в която Мустафа я беше отвлякъл.
5. Тя и Сами в деня на раждането спасиха Керим от убиеца, пратен от Мустафа.  

Затова останах изненадана и разочарована (бях забравила този диалог) как Аблата укори мъжа си (Кадир), че  е настанил бременната Хаджер в кантората си, за да я скрие от преследването на мъжа й. Много неблагодарно и неблагородно ми се видя....
Не знам колко сте съгласни и споделяте мнението ми, но за мен Асу/Хаджер беше уникално силен и убедителен образ!!!  

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 04:46 от Burkina

Общи условия

Активация на акаунт