Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 9 091
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
не става дума за принципи. просто идва един момент в живота, когато нямаш физически силата и подвижността за възможности за соц. контакти и за създаване на връзка с хора ... а хората от блока колкото и да си приказват на пейките отвън , в един момент се прибират по домовете . Също на теб ти става все по-трудно да идеш до магазинчето, да разходиш кучето, да купиш храна на котката ... камо ли да я заведеш на ветеринар ... И идва една възраст в която е по-добре да сте поне 2 ма души един за друг. Не става дума непременно мъж и жена , но самотата вече не е просо понятие, тя е жизнено застрашаваща.

Това ми напомня един виц на Слави за един човек, който бил наплашен от бабите, че ще остане сам като куче и като заумира няма да има кой една чаша вода да му подаде, та човека се оженил, имал деца, изгледал ги и т.н. всичко по реда си, и един ден като се озовал на смъртния си одър рекъл - тц тц тц, ей ме на, умирам и не ми се пие вода!

Звучи тъпичко вица (защото е такъв), но ми харесва, че осмива страха от едни Х години, в които евентуално няма да можеш нищо сам без помощ (то по-добре без теб тогава) и на който страх ще подчиниш къде по-дълга и качествена част от живота си, докато той (живота) е още в разцвета си и се случва тук, сега, на и за силата на момента.
А има и хора, които създават деца, за да има кой да се грижи за тях един ден. И такъв да продума нещо за егоизъм към тия, които нямат деца (или какъвто ще да е чужд егоизъм)....такава топка за гол от воле в неговата врата ти подава.

А да имаш идея защо тези Х години да е задължително да си ги изкараш, както го описваш? Не може ли да ги изкараш далеч по-добре и разбирайки се с човека до себе си ?

# 91
Според мен много от тези жени, които не са в двойка просто нямат излъчване на свободни и достъпни за комуникация и флирт. Те може да са красиви, умни, свестни, но да не провокират действия в мъжете.
Много от свободните мъже пък са мързеливи откъм действия или вярват, че новата мода е жените да са активни. Или пък се пробват с всяка жена, която е свободна и това отблъсква свестните такива.
Също има голяма доза късмет, кой, кога, къде ще срещнеш.

# 92
А да имаш идея защо тези Х години да е задължително да си ги изкараш, както го описваш? Не може ли да ги изкараш далеч по-добре и разбирайки се с човека до себе си ?
Няма лошо, ако така ти се стече живота. Но ако ще робуваш на единия страх от идването на тия години и ще живееш според него, не виждам как си струва.

# 93
Няма лошо, ако така ти се стече живота. Но ако ще робуваш на единия страх от идването на тия години и ще живееш според него, не виждам как си струва.
Ако успееш да различаваш нормални компромиси, напасване и грижи от робуване.  Т.е. ако успееш да сложиш реални граници и да гледаш да се спазват в двете посоки и ако успееш да поддържаш диалог, способност за дискусия, компромис , изисквания и т.н.
Т.е. ако си пораснал и помъдрял достатъчно ...  и ако си се научил да цениш човека до себе си с плюсовете му и минусите му.

# 94
  • София
Хората сме станали много предпазливи. И мъжете, и жените. При най-малкото излизане извън рамката за "супер свестен партньор" и бият хикса.
Затова аз лично, особено след всичко, което преживях, съм си определила едно поносими ниво на токсичност и компромиси, които бих приела в един партньор.

# 95
Ще давам примери с моя “мъж”:
Събираме се с негови роднини(родителите му,брат му,жената на брата) и почва да ме злепоставя в тяхно присъствие.
Агресивно държание с мен пред майка му и баща му,обижда ме.
Все негативите ми ги изтъква,но това,ме вкъши е чисто,сготвено,детето е забавлявано,спало е,ходили сме на разходка,и аз ходя на работа за няколко часа-неее,то това трябва да го правя,нали?!
Докато има мъже,които третират жените си по този начин,ще има все повече самостоятелни и успешни майки.
И аз мисля за раздяла,защото това ме натоварва.
Също така си оозволява да обижда детето ни и да ми вика оред него,но и аз имам вина,щото и и аз му отвръщам пред детето..
Не искам да обиждам противоположния пол,а да кажа,че хора от по-силния пол няма как да очакват една жена да блести,да е весела,да има желание за с*кс,докато вие правите това с нея.

# 96
Ако успееш да различаваш нормални компромиси, напасване и грижи от робуване.  Т.е. ако успееш да сложиш реални граници и да гледаш да се спазват в двете посоки и ако успееш да поддържаш диалог, способност за дискусия, компромис , изисквания и т.н.
Т.е. ако си пораснал и помъдрял достатъчно ...  и ако си се научил да цениш човека до себе си с плюсовете му и минусите му.
Няма да направиш това с кой да е. Ще е човек, който ако няма същите качества, то има поне потенциал да ги развие с теб. Вид сродна душа трябва да срещнеш, затова и казвам "ако така ти се стече живота". Защото ако не срещнеш и не се получи - тогава поне не робувай (не ти, принципно) на изконно вкорененият човешки страх от смъртта с всичките му бонуси. Ти описваш трайната любов, аз говорех за страха от годините на старост и самота и безсмислието да се робува именно на тоя страх. Много извисяваш темата един вид.

# 97
  • София
Лейдито в черно, ти си ужасно зле придружена, съжалявам.

# 98
Лейдито в черно, ти си ужасно зле придружена, съжалявам.

Не го пиша за съжаление..Сама съм си виновна,трябваше още в началото,когато започваше да се държи унизително с мен,да го зарежа.
Иначе с дете е по-различно…адвокато,съд,права…но и това отминава.

# 99
  • София
Желая ти любов и душевно спокойствие.

# 100
vяsko ти стигаш до много разтегливо понятие. До въпроса какво е любов.
И как да я разпознаем в един момент.

# 101
Когато правиш нещо, което душата ти крещи, че не иска, защото знаеш, че ще донесе удовлетворение на човека, когото обичаш, когато неговото/нейното щастие захранва твоето, това е една от дефинициите на любов.
пп. Няма грижа, аз съм от агенцията за бързи решения на големите проблеми.

# 102
хм. а някои казват , че голямата любов е като загубиш ума и дума Simple Smile

# 103
  • София
Никога вече не бих направила нещо за което душата ми крещи, че не иска. Нещо, което не съм правила и ми е любопитно - да. Но никога нещо, което определено не желая и не ми е приятно. Също така и не бих поискала нещо, което знам, че е твърдо не за мъжа отсреща.

# 104
Когато правиш нещо, което душата ти крещи, че не иска, защото знаеш, че ще донесе удовлетворение на човека, когото обичаш
... това не е любов. А човека, ако те обича, няма да иска неговото удовлетворение да има такава висока цена.

Аз пък  мисля, че точно за втора връзка не ти трябва някой, с когото да сте заедно 24х7.  Виждате се, когато сте на кеф, когато искаш да си сама си сама, не правиш дребни битови компромиси, не е нужно да готвиш, переш и шеташ...
Черна станция, каква е разликата първа или втора е връзката, когато децата са големи?
И защо се демонизира желанието да си заедно с човека и във времето, в което не  делите легло? Не е ли това естественото?
Както е естествено да не споделяте само общ кеф, но и да се подкрепяте в житейските препятствия.
Готвенето и чистенето не знам как да го коментирам, то излиза, че без връзка стоиш мърляв и караш на сухоежбина, ама едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт