Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 7 605
  • 316
  •   1
Отговори
  • София
Тези дни с приятелки на маса се наслушах на много разочарования.
За правдива страна - четири са съвсем окей, с две и аз не бих изградила връзка.
От слаба интеракция при силна заявка, инертност,  до гоустване.
За зрели жени говорим - 36- 42, не за малки момиченца.
От другата страна са господа със същите проблеми - двама стават и един изобщо.
Кое им пречи да се срещнат и да развият отношения?

# 1
Просто хората са все по- задоволени и все по- самодостатъчни. Не са научени да правят компромиси, често нямат реална представа за себе си и често са били за родителите си " богини и богове".

# 2
Хората станахме такива консуматори - от пластмасата в "Джъмбо" до връзки с противоположния пол, където максимата "Thank you, next" е издигната в култ. 
Всеки стана заменим и почти никой не желае да се инвестира твърде много във връзките си.

# 3
Трудно ми е да кажа, защото нямам опит с разваляне. Но пък и съм от предното поколение.
Но гледайки поколението на дъщеря ми съм съгласна, че нещата опират да презадоволеност, самодостатъчност, нежелание за компромиси и нагаждане и даже в някаква степен асексуалност (не при всички, но при много). Просто не им е важно да са във връзка.

# 4
Хората станаха темерути, не правят компромиси, не комуникират, сякаш не могат да понасят никого, освен себе си. Старите моми и ергени станаха мнозинство, като не могат да търпят никого, поне по едно дете да си създадат.

# 5
  • Далечният изток
От една страна това, че не правят компромиси, много ми допада. Виждаш, че човекът не ти дава това, което търсиш (доста условно) и приключваш, няма смисъл да стискаш и да мъчиш.
Добре е всеки да има предвид, че не е задължително всички да те харесват и всички да те търпят.

# 6
Щом не е пияница, комарджия, мързелив, наркоман, нечистоплътен, стиснат, агресивен с другото може да се направи компромис, ама трябва да погледнеш и себе си, да не се мислиш за перфектен.

# 7
От една страна това, че не правят компромиси, много ми допада. Виждаш, че човекът не ти дава това, което търсиш (доста условно) и приключваш, няма смисъл да стискаш и да мъчиш.
Добре е всеки да има предвид, че не е задължително всички да те харесват и всички да те търпят.

Има компромиси и компромиси все пак. не става дума за важните такива.

# 8
Хората са си абсолютно същите. Промени се единствено това, че имат свобода. Няма го натискът на обществото да се живее само по един начин. И това всъщност е много по-хубаво, от варианта да тровят нервите на някой "невинен".

Не харесвам компромисите, не искам да живея нечий чужд живот. Само един ми е.

П.П. Не съм лично засегната от темата. Имам почти 30-годишна връзка.

# 9
Това да не искаш и/или да не можеш да правиш компромиси за мен е силно отрицателна черта. Избягвам подобни хора.

# 10
Разглеждай хората индивидуално, връзката не трябва да е нито висша самоцел, нито дамга, от която да бягаш като неопетнен девственик. След хиляди години клеймосване и съобразяване с дърти импотентници, независимо от пола, най-после е дошло време всеки да си живее така, както иска. А това, че млади хора, вкл. много жени са си самодостатъчни е толкова по-добре от алтернативата, т.е. темата за свекървите в дядовата ръкавичка.
Всичко е 6 и животът е хубав и те така.

# 11
  • София
Вече няма много механизми да държат хората насила заедно. Съответно, неможещите трудно се уреждат, защото на останалите не им се налага да ги търпят. Надявам се това да тласне хората да развият уменията си да градят връзки, вместо да разчитат другите да са им длъжни.

# 12
  • Sofia
Разваля ги липсата на споделени цели, общи планове и взаимност.

# 13
  • Наблизо
Разваля ги липсата на споделени цели, общи планове и взаимност.
Това и бих добавила имагинерна представа за себе си и какво заслужава и винаги със задна мисъл “Ами ако изпусна нещо по-добро”ни “Да не се прецакам”.Особено мъжете.

# 14
Хората вече са си самодостатъчни и никой не желае да прави компромиси или да се влага във връзка. Дай да вземем, що да дадем ?
Отношенията са бързи, повечето неангажирашщи. Всеки гледа лесното, да не даде, да не почувства,  да не би да се прецака.
Изобщо за какви връзки говорим.

Аз си живея в миналия век и ми е хубаво и добре. Обичам да обичам и да давам. Затова ме и обичат.
Просто е.

Общи условия

Активация на акаунт