Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 881
  • 316
  •   1
Отговори
# 15
Нищо не ги "разваля". Сега хората имат свобода! Ако нещо не ти харесва, бай. Няма нужда да седиш щото "ма кво ще кажат хората". Романтичните представи за "едно време" са сбъркани. Просто тогава е имало обществен натиск и не е можело да имаш гаджета и тн. Избираш там един и търпиш. И после романтизираш "великата любов на 30 години". Ай мерси, ама друг път. Сега сме свободни и самодостатъчни и компромиси не правим. Тва е. Елементарно. Прекрасно. Освобождаващо. Особено за жените. Мъжете, гледам, се жалват от факта, че няма кой да ги търпи. Хахах thank you next

# 16
Кога е било това време, когато не е можело да имаш гадже?

# 17
Разминаване между търсене и предлагане най-напред пречи на създаването на връзки. После това, което ги разваля, е неизпълнение на ангажименти от едната страна. Компромисите се правят точно с това неизпълнение, но не са безгранични.

# 18
  • София
Хората вече са си самодостатъчни и никой не желае да прави компромиси или да се влага във връзка. Дай да вземем, що да дадем ?
Отношенията са бързи, повечето неангажирашщи. Всеки гледа лесното, да не даде, да не почувства,  да не би да се прецака.
Изобщо за какви връзки говорим.

Аз си живея в миналия век и ми е хубаво и добре. Обичам да обичам и да давам. Затова ме и обичат.
Просто е.
Ти си кралица 😍

Не знам, майка ми е имала няколко…

# 19
Мая, и преди 25 години живеехме и сменяхме мъжете, като не ни отърват.
Никакви нагласи и норми не са ни спирали. Като гледам дъщеря ми, живее много по- затворено  от мен на нейните години.
Интернет, колкото и необятна възможност да е, всъщност ги ограничава .

# 20
Това е естественият ход на нещата и никакъв наложен отвън морал не може да го промени трайно. Животът става все по-лесен, усилията и борбата за разни екзистенциални каузи - все по-излишни. И по пътя на най-малкото съпротивление човек предпочита лесното пред трънливото. В енергоемка, отдадена връзка може да бъде всеки, за когото това е вътрешна потребност, но свърши епохата, когато потребностите бяха определяни от партии, религии и плешовци на пиедестали. Преклонението пред авторитети е в коша за добро, забавленията - безброй повече от преди, тоест конкуренцията на удоволствието от правенето и гледането на деца - голяма.
Вкратце - какво разваля връзките в днешни дни -  както в темата за раздяла vs изневяра малко по-назад казаха - изчерпването им.
Заради издигането на индивида над групата, понеже групата/цивилизацията е направила живота достатъчно лесен, че това да е възможно. Естествено следствие на развитието.

За протокола - моите родители все още се разхождат държейки се за ръка, слушат се, не се замислят на йота дали да си жертват комфорта за доброто на другия. Но то може ли пък всеки да е еволюционно нормален...
Имам симпатия към хората, които искрено искат връзка, но не намират подходящ партньор. Обаче те от своя страна извън "наши дни" както е озаглавена темата щяха да са в пъти по-зле откъм избор.

# 21
  • Paris, France
По времето на баба ми и дядо ми. По времето на майка ми, през 1960-1970те е било ОК да имаш гадже, но не и да живеете заедно, да имате дете без брак. До 1989г мъж и жена, които нямат брак помежду си не можеха да наемат заедно стая в хотел, апартамент. За баба ми гадже беше мъж, с когото се опознавате с цел брак. Цъкаше с език като и разправях с кого излизам и как след 3 дена съм срещнала друг.

По темата - в природата каквото не се ползва се губи. Имаме много опции и раждане и отглеждане на дете не носят никакъв икономически или социален дивидент. Съответно изпадат по важност на стълбата на нужди.

Има и нещо хормонално. Младите са едни кротки и обмисляли нещата.  Аз се влюбвам по 2 пъти седмично като тийн, а дъщеря ми се влюби веднъж. Наскоро се влюби и много се зарадвах, но беше за кратко. Даже секс не са правили. Момчето дойде да се запознае с нас и да ни иска разрешение да я изведе на разходка. ЖДНБ. За секс бяха решили да чакат до сватбата. И след 2 седмици - край. Много и било изморително и трябвало да учат.

За сина ми връзки с момичета са излишен разход и загуба на време, тъпня.

А връзките не се развалят, ами хората тръгваме с идеята да пробваме първо и ни е страх да не изгубим много време с дадения човек и да изпуснем по-интересно.

Горджи, няма ставащи и не ставащи за връзки. Има подходящи и неподходящи един за друг. Като млада мислех като тебе. Сега виждам, че двойки, за които бях готова да се закълна, че ще се разведат още като се сгодяваха, са още заедно след 30 и 40г и живеят в хармония и са щастливи.

# 22
  • Melmak
FOMO. Това ги разваля.
Даже не вярвам, че и неставащите за връки са сами. Баш тия си намират жертви (комарджии, насилници и подобни), че и се размножават даже. Цели семейства страдат.
Доста хора са самодостатъчни, съгласна съм с мненията за младежите днес.
Но като цяло мисля, че fomo ( fear of missing out) е основната причина. Винаги очакването, че има нещо по-добро.

# 23
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Тези дни с приятелки на маса се наслушах на много разочарования.
За правдива страна - четири са съвсем окей, с две и аз не бих изградила връзка.
От слаба интеракция при силна заявка, инертност,  до гоустване.
За зрели жени говорим - 36- 42, не за малки момиченца.
От другата страна са господа със същите проблеми - двама стават и един изобщо.
Кое им пречи да се срещнат и да развият отношения?

Тези зрели жени, като харесат мъжче, трябва да знаят как да се държат с него, за да иска и той да се опознаят, и да видят ще излезе ли нещо от отношенията, за което трябва време и търпение.

Сигурно са и много обременени от всякакво естество вече, психически, вече и не толкова свежи и секси, може би, което за мъжче е ключово.

Нищо не пречи, иска се желание, проактивност и действия - жените флиртувате, мъжете си вършим нашата част - като ви харесаме, не се дърпате, давате нишани, и нещата тръгват. Но после излизат другите неща - имам приятел, имам дете/деца, много работя, много съм ангажирана, а една връзка иска отдаване и посвещаване, иска си времето и вниманието от всякакво естество. И, ако в началото уж всичко е ок, и видиш, че партньорът се раздава, то се свиква, и после искаш/очакваш същото, защото такъв си го "вземал".

За мен визията в съчетание с общуването е ключово, за да искам да имам каквото и да било, то оттам се и тръгва.

Последния месец съм постоянно сред млади 20-26 годишни, да ти кажа много ми е добре, едно необременено, леко общуване, всеки си казва, каквото има. Страхотни младежи има, и млади жени, и момчета. Та, тези твои приятелки, ако не са изключения някакви, не знам сред тази конкуренция как биха се класирали, верно трябва да са "кралици", ама буквално, като тръгнеш от перфектна поддръжка, и стигнеш до отношението и секса, които трябва да са топ. Sunglasses

Интернет, колкото и необятна възможност да е, всъщност ги ограничава .

Бидейки постоянно някъде и правейки, а за в бъдеще все повече, не се чувствам никак ограничен.
Точно обратното - възползвам се на макс от това, можеш всяка седмица да си някъде, да срещаш различни хора, да поддържаш нови познанства посредством интереси и мероприятия, да разширяваш и разгръщаш, но се иска да си деен, ведър, и здрав дух в здраво тяло.

Реално, повечето от вас не ги разбират тези неща, защото сте си в семейното ложе, и само теоретизирате.
Та, питайте ме мен в реално време, стига да имам възможност, щото присъствието ми тук вече ще е много ограничено, че има много по-интересни неща за правене + куп други неща, животът е динамичен, или по-скоро, както си го направи човек. Wink

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 01:56 от Revoker

# 24
И аз мисля, че хората се разделят, когато са неподходящи един за друг в дългосрочен план. Само с компромиси не става, не върви. Може много да се стараят, да изкарат 10 и повече години, но ако не е писано - пак ще приключи. А когато е ОК, нещата си вървят, проблемите се решават, всичко е наред, без някой да мисли за раздяла.
Връзката не е заслуга на един човек. Тя винаги се гради от двама.

# 25

Кое им пречи да се срещнат и да развият отношения?

Може би не търсят връзка. Бях пуснала статистика за съотношението сингъл жени-мъже на пазара за връзки - жените избират от много по-голям брой евентуални сингъл партньори и проблемът им се решава значително по-лесно, ако се търси да бъде решен. Т.е. за мен по-вероятно е тези жени да не търсят кой знае колко активно, в което няма нищо лошо.

# 26
В общи линии съм съгласна с всичко в темата, причините са много.

Но, причина от 'нашето време', според мен е и интернет, по-специално профилите на всякакви инфлуенсъри и хармонията, която показват онлайн. Имам чувството, че хората забравят, че живеят с други хора, които също имат кофти дни, имат настроения, понякога не им се получава да са перфекти, поглеждат някакви двойки онлайн и си казват - ето, тия проблеми нямат. Което, естествено, е огромна заблуда.

# 27
  • София
Аз и в другата тема го казах. Проблемът е не че се развалят, а че въобще не започват наистина връзките точно заради FOMO. И мъже, и жени поддържат нещо като... връзка, ама нарочно го държат да не е съвсем връзка, за да не си прецакат някакви "бъдещи велики възможности".
По мои скромни наблюдения, тези бъдещи велики възможности така и не идват. Така че не е лошо всички, които си търсят връзка, да се прицелят малко по-точно.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 10:00 от Rockstar

# 28
  • Наблизо
Не знам какво са тези хора,които преди 50-60 години не са можели да имат гадже.Нрави,в цяла Европа си е било доста “стриктно”-в много страни жената е трябвало да иска разрешение от мъж/баща за да работи,да има сметка в банката..но пък редовно на сватбите булката е била бременна,така че не е като да не са се опознавали хората.
Моите родители,вярно през 80тте,но са ходили 5 години преди да се оженят и майка ми ми е разправяла за нейни приятелки,които сменяли по не знам колко гаджета и въртели по няколко.Баба ми и двдо ми също,преди почти 70 години са ходили няколко години преди да се оженят.

И аз съм за FOMO.Страх да не се прецакаш.Нещо,което не разбирам тъй като нали сме много по-свободни,а всъщбост не е така.Много е важно в интернет да показваш хармония и да си за завиждане.

# 29
Те тия дето демонстрират хармония по ИГ нямат една естествена част по тялото си, камо ли да им повярвам за останалото.
Както казах по-горе - всичко вече се свежда до едни чупки и стойки в интернет. Въпросът е младите да не възприемат това за чиста монета, защото далеч в реалността няма да стигнат.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 08:37 от Michone

Общи условия

Активация на акаунт