Лицево-челюстен хирург

• 254
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добър лицево-челюстен хирург?
Чувала съм много добри отзиви за д-р Станимиров,но разбрах че той работи по-скоро с онкологични заболявания,а моето е по-скоро естетична процедура.
И искам да попитам тези,които вече са се подлагали на такъв вид операция,колко горе-долу излиза да се направи и може ли през здравна каса?

# 1
  • Цюрих
Жермен Инджова в МУ София. Отиваш в 108 кабинет на ул. "Георги Софийски" 1 и питаш.
Много добър хирург е, въпреки че е жена.

В 7 поликлиника,София, на 3 етаж, Дентален център 2, д-р Боян Касабов.
Пак много добър специалист. При него е ходила приятелка на майка ми за вадене, много е доволна. Много бърз и внимателен.

За София препоръчват и д-р Иван Десимиров. Той е имплантолог, но вади и зъби. Много е скъп, прегедът беше 100лв,не ми допадна голямото му его. Но не поема рискови пациенти, както бях аз тогава, със перфорирана синусна кост. Казвам го само заради препоръката на доверен стоматолог, който гарантира за него, че е един от малкото, които знаят какво правят.

За Варна, д-р Стилиян Едрев, пак в МУ. Записва се час за преглед, след седмица ти прави екстракция. Изключителен лекар и човек. Телефонът е на сайта на университета, като напишеш името, излиза. Не работи със здравна каса. Струва около 150лв вадене, операция, по-сложна, от 400-600лв.

Аз съм най-доволна от д-р Едрев. На мен ми прави операция на заден зъб с перфорирана синусна кост, много гладко протече всичко. За 40минути ме дръпна, изключително бърз.
Миналата седмица на моя свекър вади зъб при д-р Едрев, без болки, без усложнения, без антибиотик, за 10мин.

Била съм и при Инджова, която се тутка на ретинирал мъдрец 1ч и половина, но все пак го извади без проблем.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 12:14 от Шоколад

# 2
Може би е най-добре да се консултираш на място, в самите хирургии. Ти говориш за"естетична процедура", дали не ти трябва пластичен хирург?

Има лицево-челюстна хирургия и в Пирогов. Това е старата,  която беше в Стоматотологичния факултет.
Там са ми вадили зъб, че ситуацията е сложна при мен. Заня, че правят онкологични и др. операции, но не зная дали се занимават и с естетична хирургия. Д-р Славков обучаваше специализантите с моите проблеми, че има няколко риска при операция, уникален лекар е, но не съм виждала  оперирани от него пациенти. Може да потърсиш информация и за него, или дори лично да се консултираш с него.
Най-лесният начин да провериш дали в тази клиника правят операциите, от каквато се нуждаеш, е в дежурния кабинет. Намира се в Пирогов, някъде от последните кабинети в коридора със спешните кабинети срещу главния вход, не помня номера. Работи до обяд.
https://pirogov.eu/bg/klinika-po-litsevo-cheliustna-khirurgiia_p23.html
Цитат
Клиника по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е най-голямото специализирано клинично звено по лицево-челюстна хирургия в България. Тя се оформя в настоящата си структура през Ноември 2019 г., след вливането на Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия (СБАЛ по ЛЧХ) в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Д-р Светослав Славков е един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната хирургия в България. Има дългогодишен опит в областта на онкологията, травматологията, реконструктивната и възстановителната хирургия на главата и шията, както и в областта...

Може да потърсиш и този лекар - Д-р Даниел Марков, много е симпатичен и мисля, че няма да ти откаже поне консултация, за да имаш повече яснота. Той също се занимава с реконструктивна и възстановителна хирургия. Предполагам, че нещо такова те интересува.
https://pirogov.eu/bg/d-r-daniel-markov_p1943.html

https://pirogov.eu/bg/klinika-po-litsevo-cheliustna-khirurgiia_p23.html
Цитат
Екипът ни осъществява лечение на всеобхватен спектър от заболявания на екстракраниалната част на главата, устната кухина, носа, лицевите и челюстните кости, слюнчените жлези и шията – в частност онкологични процеси, изолирани и съчетани травми, вродени и придобити дефекти и деформации, възпалителни и гнойно-септични заболявания на главата и шията, зъбно-челюстна патология и останалия широк диапазон заболявания, както при възрастни, така и при деца.

Чела съм и за много сложна операция, с реконструкция в Пирогов, но твоят случай явно не е такъв.
Скрит текст:
https://pirogov.eu/bg/bg-svetilo-v-litsevo-cheliustnata-khirurgi … irogov_p1540.html
Цитат
БГ светило в лицево-челюстната хирургия извърши уникална операция за Югоизточна Европа с 3D принтиран индивидуален имплант Пирогов

Екипът на доц. д-р Николай Янев трансплатира 3D принтиран титаниев имплант, изработен в Германия по индивидуална мярка на пациента върху лицето на 43-годишен мъж от гр . София, който има злокачествено образувание.

ПС Шоколадче, питането е за лицево-челюстен хирург, а не за орален хирург. Има голяма разлика, лицево-челюстните трябва да имат завършена и медицина,  само със стоматология не става.
Цитираният д-р Едрев е стоматолог, орален хирург. https://www.dentalmed.bg/ekip/steliyan-edrev/

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 15:38 от Diorela

# 3
  • Цюрих
Не, д-р Едрев е ЛЧХ, д-р Инджова-също. Питала съм ги специално. Другите двама са орални хирурзи. Оралните ми отказаха синусната операция, точно др Едрев я направи, прави доста сложни неща. Ама все пак може да се по звъни и да се попита.

# 4
Д-р Христо Стоянов.

https://zdravenportal.com/%D0%B4-%D1%80-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81 … D1%84%D0%B8%D1%8F

Не знам обаче дали работи в областта на пластичната хирургия. Понеже е и стоматолог и лицево челюстен хирург, аз лично само съм се консултирала с него, като хирург-стоматолог.

А доколкото знам, в Александровска си работи само като ЛЧХ. Но като гледам и там е предимно онкология и травматология (точно в екипа на д-р Станимиров е).  Все пак човек може да го потърси и попита. Винаги връща обаждането, ако не може да вдигне в момента.

# 5
А знаете ли към днешна дата каква е стандартната цена за вадене на ретиниран мъдрец? В една лъскава клиника наскоро казаха 750-1000 лв, което на мен ми се стори абсурдно, ама с промените в цените последните години зная ли вече дали не минава за нормално 😀

# 6
А знаете ли към днешна дата каква е стандартната цена за вадене на ретиниран мъдрец? В една лъскава клиника наскоро казаха 750-1000 лв, което на мен ми се стори абсурдно, ама с промените в цените последните години зная ли вече дали не минава за нормално 😀

Не знам, но и на мен ми изглежда абсурдна подобна цена. Д-р Христо Стоянов вади подобни (не знам цена, отдавна не съм ходила при него), друг хирург-стоматолог, при който дъщеря ми е вадила ретиниран мъдрец и е много доволна,  е д-р Калин Калев (също не знам цена). Не са лъскави клиники, но са добри лекари. Не знам какви са цените при тях, но ме съмнява да искат такива суми чак.

Общи условия

Активация на акаунт