Как да се отрека от родителите си?

• 3 301
  • 20
  •   1
Отговори
От години не присъстват в живота ми, изгониха ме от вкъщи, и аз тогава го карам сам. Проблема е, че ако утре умра, по каквато и да е причина, първо на тях ще звъннат, за да ги уведомят. Предпочитам тялото ми да се разложи на киселина, отколкото те да ме погребват. Как мога да се откажа от тях по документи?

# 1
  • Пловдив
Не може. Ожени се, тогава първо на съпругата ти ще се обадят.

# 2
Ожени се. Вземи фамилията на жена си. Когато родителите ти починат, направи отказ от наследство. Воала, всяка връзка е прекъсната.

# 3
Грижи се за себе си, вероятността те да умрат преди теб не е ниска

# 4
Обичай себе си, и си живей живота, вместо да се отричаш от някого, който и да е той.

Може да умрат преди теб, може да са неподвижни и да не те погребат те, а друг да извърши формалностите.
Може и изобщо да не дойдат на погребението ти.
Ти в какво си дал смъсъл на живота си - в мисълта за тях и какво се е случило между вас или... ?
Или няма друго?

# 5
Авторът задава един въпрос,едва ли се нуждае от съвети. Взел е решение и това е. Явно има защо да иска да постъпи така

# 6
Авторът задава един въпрос,едва ли се нуждае от съвети. Взел е решение и това е. Явно има защо да иска да постъпи така

Подразбира се, че само този въпрос го вълнува, но ако на тях хич не им пука за него, няма да се "заемат" с погребението му и с други формалности.. Тогава да мисли отсега за това как да се отрече от тях,  по-скоро показва, че са му все в ума. Вместо да ги "пусне"..
Така би се отрекъл със сигурност.

# 7
  • София
Всеки медал си има две страни. Тук авторът ни запознава само с едната страна.

Той самия когата разгледа внимателно и двете страни на проблема, може би ще види и други неща.

# 8
  • Далечният изток
Няма такова нещо като отказ от родители по документи.
Тази идея си я избий от главата.
И да, интересно, че все пак продължаваш да мислиш за родителите си, в негативен аспект, но мислиш.
Какво толкова си се загрижил кой ще те погребе?! Който и да те погребе, ще има ли значение, след като ще си умрял?!
Гледай си живота докато си жив. Виж тук и сега какво постигаш, в какво успяваш, какво печелиш, и не се занимавай с родители, щом те не се занимават с теб.

# 9
  • Melmak
Ти като си умрял, няма да знаеш какво става с тялото ти и няма много да ти пука.
Ожени се и ще звънят на съпругата ти. Тя ще те наследи, ако имате деца и те също. Можеш да си смениш фамилията с нейната и така съвсем да не се свързваш с вашите.

# 10
Искаш да ги накажеш по някакъв начин, явно си много наранен. Най-голямото наказание за тях ще бъде твоето презрение и безразличие, когато успееш да ги постигнеш. Работи върху себе си, устрой си живота без тях, бъди щастлив. А тези хора, които са те прогонили, нека живеят без теб. Не заслужават да се посветиш на мисли за тях.

# 11
Човекът може би си мисли, че онзи ретро израз "ще се откажа от теб в Държавен вестник" е реалност.

# 12
  • До хладилника, който обичам
Законът не предвижда отказ от роднини, независимо дали деца или родители. Няма механизъм, който да го позволи.

# 13
  • София
Според мен прочети книгата-Липсващи бащи, загубени синове, както и книгата
Преоткрий живота си. Ще ти помогне много да разбереш някои неща.

# 14
Ти като си умрял, няма да знаеш какво става с тялото ти и няма много да ти пука.
Ожени се и ще звънят на съпругата ти. Тя ще те наследи, ако имате деца и те също. Можеш да си смениш фамилията с нейната и така съвсем да не се свързваш с вашите.
Съпругата по закон не може да наследи цялото имущество. Ако няма деца, ще дели наследството с родители, а ако те не са живи - с братя/сестри и племенници. Ако авторът има дете, но няма брак обаче, детето ще изключи всички останали роднини от наследствената маса и е единствен наследник. Уточнявам само, за да не разчита авторът на това.

По темата - няма как да се откажеш от родителите си. Дори и да направиш така както те съветват - да се ожениш и да приемаш фамилията на жена си, ти продължаваш да си дете на родителите си. Гледай си живота и здравето и не изпадай в хипотези. Не си прави сметки без кръчмар. А и шансът те да умрат преди теб е по-голям отколкото обратната хипотеза, все пак са с едно 20-30 години по-възрастни от теб, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт