На море в Гърция 2025 - II

• 41 044
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Планираме почивка от около 8 септември в Гърция и понеже сме с малко бебе на 1 г. Искаме да бъде някъде малко по-близо   за да не пътуваме прекалено много въпроса ми е къде е по-подходящо около Кавала или на друго място, ако имате вече опит къде предлагате хотели, ваканционнк къщи, вили или даже места дори да не е около Кавала?

Ако сте с кола, трудно ще намерите хотел с паркомясто в града. Плажовете имат собствени паркинги, така че за там нямате проблем.
Ако обичате вечерните разходки, също трябва да изберете хотел в идеалния център, защото паркирането там е отвратително.
Според мен датата Ви е последната седмица, в която българите активно пътуват и най-вероятно малко свободни места има.

# 31
  • София
Здравейте, във връзка  с предстоящо пътуване до Крит към края на август и решение да пътуваме с нашата кола, ще трябва да купя билети за ферибота от Атина-Пирея до Хераклион. Тук в предни теми Параход ме беше посъветвала да си вземем каюта, поради факта че не сме пътували с ферибот на такива дълги разстояния. Искам да попитам тези от вас, които са пътували в тая посока или в друга с подобно разстояние, и са ползвали каюти, дали е шумно вътре в тях. Питам защото до мен стигна инфо че в каютите е много шумно и неприятно - инфото е малко от типа ЕЖК (непроверено), затова ми се иска да почерпя инфо от хора, които наистина са пътували и имат опит. Или пък ако има значение каква е каютата, също ще съм благодарна на мнение.

Ние винаги взимаме каюта до Крит, шумно не бих казала,но се е случвало да чувам комшиите,гърци, които изведнъж нещо се скараха Grinning Но за пет ходения се случи веднъж. И напълно подкрепям Змия,че повече от три, четири часа без каюта не бих си причинила, особено с нощен ферибот.

# 32
Sunny_94,  8 - ми септември /понеделник /е неработен, заради 6-ти септември - събота. Предполага се, че много хора ще се впуснат в дълъг уикенд още от петък.

Аз нарочно го пропуснах 6-ти септември при резервация, след върволицата от тези почивни дни ще е по-спокойно.

# 33
Благодаря ви, змия , тодоричка! А има ли значение каютата дали е с прозорец или без и какви легла ще избера за двама пътуващи? Има ли смисъл да се взема по-скъпия вариант?

# 34
Sunny_94,  8 - ми септември /понеделник /е неработен, заради 6-ти септември - събота. Предполага се, че много хора ще се впуснат в дълъг уикенд още от петък.

Аз нарочно го пропуснах 6-ти септември при резервация, след върволицата от тези почивни дни ще е по-спокойно.

Оле, благодаря много, че ме подсети аз бях изключила, че може да е неработен 8ми и планирах от 8 до края на нея седмица

# 35
  • София
Благодаря ви, змия , тодоричка! А има ли значение каютата дали е с прозорец или без и какви легла ще избера за двама пътуващи? Има ли смисъл да се взема по-скъпия вариант?

За нощен преход прозорците нямат никакъв смисъл - няма да виждаш нищо, защото няма никаква светлина.

За дневен преход може да е различно. Аз отново купих каюта без прозорци на ферибота за Хиос, защото пред прозорците е палуба и се разхождат хора, което означава да съм дръпнала пердетата през цялото време. Обезмисля се гледката.
Ако обаче няма палуба, вероятно има смисъл от прозорец.

# 36
  • София
Здравейте, а как стои въпроса с преминаването на границата с домашен любимец котка. Благодаря.

# 37
Здравейте, а как стои въпроса с преминаването на границата с домашен любимец котка. Благодаря.

От 1 януари граница няма.

# 38
  • София

От 1 януари граница няма.
Да, коригирам се. Така е . Това означава,   че можем спокойно да си отидем с котето. Защото за първи път ще се пътува с него и затова попитах дали има някакъв проблем.

# 39
  • София

Никакъв смисъл от по скъпия вариант,не е по комфортно. Ферито е нощно време,ние взимаме по един душ, хапваме в ресторанта, и лягаме. Изобщо не ми трябва прозорец.
Виж ако беше с балкон,бих се замислила,и то защото сме пушачи 😜

# 40
  • София

Оле, благодаря много, че ме подсети аз бях изключила, че може да е неработен 8ми и планирах от 8 до края на нея седмица
8-ми ще е лудница на връщане и ще се освобождават много места за настаняване. Мисля, че е добре за начало на почивка.
Кавала не е много добре за толкова малко дете, почват да пърпорят с моторетките още от 6 сутринта и е доста шумно. Търсете нещо покрай града - Палио, Ираклица, пък вечер можете да ходите до Кавала за разходка.

# 41
Сега ще ви забия с въпрос, но ще ми е за първи път такова пътуване и като не знам какво да очаквам, в главата ми изникват всякакви подобни
Та, да питам в каютата с какво ще разполагаме? Сапун, т.хартия и подобни. Предполагам че за душ ще трябва да си вземем наши хавлии. Една раница с багаж с нужните неща да е с нас, а останалите куфари си остават в колата и  до нея достъп нямаме по време на пътуването - това уж знам Simple Smile
Още веднъж се извинявам
Редактирам се -  разбрах че има и хавлии, то си имало инфо в нета, ама аз бързам да питам тук Smile

# 42
  • Sofia
Питам защото до мен стигна инфо че в каютите е много шумно и неприятно - инфото е малко от типа ЕЖК (непроверено), затова ми се иска да почерпя инфо от хора, които наистина са пътували и имат опит. Или пък ако има значение каква е каютата, също ще съм благодарна на мнение.

Ами, зависи какво разбираш под "шумно". Ако се паднете в каюта, по-близо разположена до двигателите на парахода, да, ще има определен шум през цялото време.
На мен този шум никога не му е пречил, но се е случвало мъжът ми да твърди, че не може да спи добре, заради него.
Другият момент е, че е възможно съседите ви по каюта да са шумни. Например, да гледат TV до късно през нощта (в нашите каюти имаше телевизори, май се водеха една идея по-луксозни), или пък нещо да тропат / блъскат. Това няма как да не се чува и във вашата каюта, защото "стените" са много тънки. Не ми се мисли, ако наблизо има дете / деца, за какъв шум може да става въпрос.
Иначе, ние винаги досега сме си вземали каюта с прозорци – виждали сме само откритото море. За пръв път чувам, че гледката може да е и към палубата.

Да попитам нещо и аз – момичета, знам, че го коментирахме неотдавна, но имам една чуденка. Искам да закупя билети от Игуменица до Корфу и в сайта на Ferryhopper ми посочва, че всички цени са с до -50% намаление.
Обаче, когато мина на следващата страница, виждам, че всъщност, става въпрос за студентска / ученическа отстъпка. Т.е. излиза, че намаление, на практика, няма. Това така ли е или аз бъркам нещо?
Това намаление, което коментирахме неотдавна (с показването на предплатена резервация), прилага ли се за споменатия маршрут? И ако "да", как става? Мерси!

# 43
Здравейте,

може ли да дадете предложения за някое място близо до Солун или в града, за 3-4 дневна почивка, в края на август. По възможност да има хубав плаж и места за разходки.

Благодаря!

# 44
  • София
За Корфу купувайте билети от сайтовете на компаниите, които обслужват острова - Kerkyra Seaways, Kerkyra Lines и Lefkimmi Lines до Лефкими.

За Солун и плажове вижте Епаноми и Переа.

Общи условия

Активация на акаунт