На море в Гърция 2025 - II

• 40 425
  • 762
  •   1
Отговори
# 750
Съгласна съм с Mladamama - единственото, което помага срещу силен вятър, е да си под дърво. Ние тази година взехме такъв противоветрен уж, ММ го укрепваше допълнително с въжета, забити в пясъка, но нищо не ни помогна на някои плажове на Китира.  На други, където вятърът беше по-слаб, се оправяхме с въжетата.
Обаче джаджата с набиване я видях преди една година и много се впечатлих, после я търсих по всякакви начини, но не я намерх никъде. Ще разгледам с интерес линка по-късно, че нещо заби сега.

Параход, мерси за локацията за Анилио, не мога и нея да отворя сега, но по-късно се надявам да я видя.
Редактирам се. Видях я, преди отбивката за Мецово ли се пада?

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 10:30 от Alia1

# 751
  • София
Чудим се дали да не напускаме Хиос по спешност. Избягахме навреме от пожара, но той се разраства зловещо. Утре ще решаваме. Засега сме на достатъчно разстояние.
В коя част на Хиос е пожарът?

Толкова ми хареса Хиос! През юни беше и много зелен. Стана ми много мъчно заради пожарите, които се запалиха на следващия ден, когато се прехвърляхме на Лесбос. Споменаваха все познати места, на които се радвахме само дни преди това. А ето, че отново гори... Sad

# 752
Нещо такова ли? На живо не съм виждала, ние ползваме от пластмасовите стойки, които се навиват в пясъка. Но за камъчета не стават.
Май не е, беше като две тръби и с движения като помпане, се набива в пясъка. Голям шум се вдигаше на плажа от това чукане, ама всички бяха снабдени с това чудо.

Сетих се да го търся на гръцки и го открих. Обаче, много скъпа тази джаджа. https://www.skroutz.gr/s/61065685/golden-fleece-kroustiko-kontar … sponsored=listing

Не й виждам дръжката за набиване на тази джаджа. Само врътки виждам...

# 753
  • софия
Нещо такова ли? На живо не съм виждала, ние ползваме от пластмасовите стойки, които се навиват в пясъка. Но за камъчета не стават.
Май не е, беше като две тръби и с движения като помпане, се набива в пясъка. Голям шум се вдигаше на плажа от това чукане, ама всички бяха снабдени с това чудо.

Сетих се да го търся на гръцки и го открих. Обаче, много скъпа тази джаджа. https://www.skroutz.gr/s/61065685/golden-fleece-kroustiko-kontar … sponsored=listing

Не й виждам дръжката за набиване на тази джаджа. Само врътки виждам...
Набива се надолу с горната част, не се навива.

Като скролнеш страничните снимки, има клипче.

# 754
След хапване на мусака в тук хваления Критикос в Уранополи, се скъсах да повръщам, а принципно съм с много здрав стомах.

# 755
За Мауи нещо си чадърите можете да погледнете в гръцкия Практикер, малко по-евтини са.

# 756
привет! никога не сме ходили на море в Гърция и искаме да заведем децата Simple Smile чета темата от няколко дни и има страшно много информация...моля ако някой има време и няма да му е досадно набързо да ми препоръча нещо: това, което мислим е - началото на септември, да е близо от Пловдив, по възможност близо до плажа отделна къща/Airbnb   Simple Smile предполгам всичко е заето отдавна, но ако намерим нещо останало...Flushed

# 757
След хапване на мусака в тук хваления Критикос в Уранополи, се скъсах да повръщам, а принципно съм с много здрав стомах.

Възможно е. И аз имам подобни отзиви за прехвалени кръчми на Крит. Нещата, за съжаление, не са консистентни навсякъде. Макар скоро да ядохме в Критикос в Солун и нямаме никакви оплаквания.

# 758
До сега не съм имала стомашни оплаквания от кръчми в Гърция, а в България - почти винаги (дори да не се стига до крайности, едно стомашмо неразположение или дискомфорт си докарвам в 2 от 3 пъти). ММ страда винаги, а стомахът му е даже по-здрав от моя. По този повод, както и поради гадно обслужване и несъоветстащи цени, тук не ходим по заведения почти вече. В редки случаи. В Гърция, дори в тип "турстически" заведения не съм имала проблеми, макар че там качеството е доста под въпрос.

# 759
  • Sofia
привет! никога не сме ходили на море в Гърция и искаме да заведем децата Simple Smile чета темата от няколко дни и има страшно много информация...моля ако някой има време и няма да му е досадно набързо да ми препоръча нещо: това, което мислим е - началото на септември, да е близо от Пловдив, по възможност близо до плажа отделна къща/Airbnb   Simple Smile предполгам всичко е заето отдавна, но ако намерим нещо останало...Flushed
По-скоро вижте какво има свободно и ако си харесате нещо питайте за мнение за мястото и населеното място тук.

# 760
  • Там където
Здравейте, влизам с малко странно питане, но се надявам да ми помогнете. Търся вила/къща на (нормална, не луксозна), която да е на плаж в Гърция. По възможност да се получава нещо като частен плаж. Но, ако не, самата къща да е на плажа, не през улица, ами излизаш и си на пясъка.Малко лирично отклонение - ще обясня какво търсим и защо, пък може някой да се сети нещо. Години наред ходим в Гърция с кучо и миналата решихме, предвид преклонната му възраст да не го мъчим повече и да му е последното море. Заради него ходим септември и търсим плажове със сянка от дърво или скала за него. Обаче както решихме да ходим без кучовците (имаме и още 1), осъзнахме, че ще ни е много тъжно без тях, предвид, че възрастното... абе нямаме още много време заедно и не искаме да се делим. Затова ни трябва къща на плаж, да не го катерим и сваляме от колата, даже, ако може да си е в двора на къщатата, под дебела сянка, но да ни вижда и чува. Не можем и да пътуваме много дълго с него в колата, защото вече много трудно понася пътя. Т.е някъде по Северна Гърция. Търсих такива къщи, ама само луксозни вили за хиляди евро намирам, а знам че има. Ако някой се сети нещо подходящо, за да можем да вземем още веднъж с нас нашето любимо момченце, ще съм много благодарна. Извинявам се за дългия пост.

Здравейте, тази година ходихме в тази къща до плажа Eva's beach house Dikella. Не мога да копирам линк, но я има в букинг. Къща с две спални, кухня и голяма сенчеста веранда. Пресича се съвсем тясна улица и си на плажа. Това е село Дикела до Александруполис.

# 761
В разгара на лятото - заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

# 762

От Пловдив според мен за първа почивка в Гърция подходящ е Тасос, като на острова най-популярни и типично предпочитани от семейства с деца са селцата в източната част на острова, Скала Панагия и Скала Потамия.

За децата ще е интересно да пътуват с ферибот, ако до момента не са, островът е красив, а ще имат и много български деца, с които да играят. Тези селца отговарят на масово търсените характеристики, а именно плитък пясъчен плаж, оживена търговска уличка със забавления за децата, бийч барове и пр. Ако ще резервирате обаче в Северна Гърция за септември, бъдете много бързи, че то почти нищо не е останало, дори и компромисно. Ситония - Сарти, Неос Мармарас, Торони - и Атон - Урануполи - също се харесват масово, лесно достъпни са и са подходящи за първа посещение.

Общи условия

Активация на акаунт