На море в Гърция 2025 - II

• 41 696
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Нещо такова ли? На живо не съм виждала, ние ползваме от пластмасовите стойки, които се навиват в пясъка. Но за камъчета не стават.

# 736
Ние също имаме от пластмасовите тип свредел. С тях определено по-лесно и по-добре се забива чадър, но за силен вятър пак не става. За металните сефте чувам. Иначе италианците имат едни връвчици отстрани на самия чадър, които стабилизират радиално с камъни и/ли допълнителни колчета - малко като модел палатка. Това в Италия съм виждала, в Гърция не толкова, макар че много пъти сме почивали на места, където ходят преобладаващо италианци.

# 737
  • София
Нещо такова ли? На живо не съм виждала, ние ползваме от пластмасовите стойки, които се навиват в пясъка. Но за камъчета не стават.
Май не е, беше като две тръби и с движения като помпане, се набива в пясъка. Голям шум се вдигаше на плажа от това чукане, ама всички бяха снабдени с това чудо.

Сетих се да го търся на гръцки и го открих. Обаче, много скъпа тази джаджа. https://www.skroutz.gr/s/61065685/golden-fleece-kroustiko-kontar … sponsored=listing

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 21:49 от yovanka

# 738
  • някъде ... тук ...
Същото. Йованка го е открила Wink
Аз казах за колко ги видях в Галаксиас на Евия. Не купихме. Карахме с връвчици. Вързани са си за чадъра ни. Но ние рядко сме с чадър. Само ако е за час-два. Ползваме декатлонска тента с колци и коланчета, застопорени с камъни или торбички.

# 739
Благодаря ви! Ще помислим за нещо по-стабилно за следващия сезон. Връвчици има и нашия, ама не са достатъчни Simple Smile

# 740
  • Sofia
И ние като сме за цял ден сме с една лидълска тента. Малко трудно се разпъва на вятър, но после пази и от вятъра и не мърда. Осигурява и едни 10м2 лично пространство 😁

# 741
Аз да ви попитам за съвет - бихте ли препоръчали някакъв чадър, който да устоява на силни пориви на вятъра? Какви ли не еквилибристики прави ММ, ама през повечето време се налгаше да е свит, защото вятърът ги обръща. Вчера и днес сме го овързали в един изоставен метален постамент, но принципно ми се иска по-устойчиво решение да имаме за такива моменти. Тук сме 10-ти ден и вятърът не се е спрял...
От 2 години ги ползваме тези Хамър дръжки (около 50 евро) и са железни...удържат на  пориви на вятъра без да мръднат.Чадърите също гръцки си взехме на  Maui&SonS (също 50 евро)
-също препоръчвам здрави и правят плътна сянка. Дръжките ги поръчахме от гръцки онлайн магазин,а чадърите купихме на място.
Май не е, беше като две тръби и с движения като помпене, се набива в пясъка. Голям шум се вдигаше на плажа от това чукане, ама всички бяха снабдени с това чудо.

Сетих се да го търся на гръцки и го открих. Обаче, много скъпа тази джаджа. https://www.skroutz.gr/s/61065685/golden-fleece-kroustiko-kontar … sponsored=listing
Точно тези са

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 10:06 от Stelyana Treneva 617298

# 742
  • София
Ние сме със слънцезащитна тента. До 50-ина км/ч вятър не й пречи.

Чудим се дали да не напускаме Хиос по спешност. Избягахме навреме от пожара, но той се разраства зловещо. Утре ще решаваме. Засега сме на достатъчно разстояние.

# 743
Тази година си купихме такъв чадър  на  Maui&sons от Спорт депо, защото забелязахме, че гърците много ги ползват https://www.sportdepot.bg/product/maui_sons_plajen_chadar_maui_s … =40078&complects=. Към него има и закрепващи се в пясъка елементи за по-голяма устойчивост. Понеже е по-нисък, е и по устойчив на поривите на вятъра от другият ни чадър, който също е купуван за ветроустойчив, но това което наистина работи при вятър е да отидете по-рано на плажа и да се настаните под някое дърво. Ние тази година практикувахме така и е супер удобно, защото не разпъваш чадър, а имаш дебела сянка.

# 744
Здравейте, влизам с малко странно питане, но се надявам да ми помогнете. Търся вила/къща на (нормална, не луксозна), която да е на плаж в Гърция. По възможност да се получава нещо като частен плаж. Но, ако не, самата къща да е на плажа, не през улица, ами излизаш и си на пясъка.Малко лирично отклонение - ще обясня какво търсим и защо, пък може някой да се сети нещо. Години наред ходим в Гърция с кучо и миналата решихме, предвид преклонната му възраст да не го мъчим повече и да му е последното море. Заради него ходим септември и търсим плажове със сянка от дърво или скала за него. Обаче както решихме да ходим без кучовците (имаме и още 1), осъзнахме, че ще ни е много тъжно без тях, предвид, че възрастното... абе нямаме още много време заедно и не искаме да се делим. Затова ни трябва къща на плаж, да не го катерим и сваляме от колата, даже, ако може да си е в двора на къщатата, под дебела сянка, но да ни вижда и чува. Не можем и да пътуваме много дълго с него в колата, защото вече много трудно понася пътя. Т.е някъде по Северна Гърция. Търсих такива къщи, ама само луксозни вили за хиляди евро намирам, а знам че има. Ако някой се сети нещо подходящо, за да можем да вземем още веднъж с нас нашето любимо момченце, ще съм много благодарна. Извинявам се за дългия пост.

# 745
Рали, ние с теб май едни и същи дестинации посещаваме (преди месец както се оказахме заедно в Италия 😄).
Да, вятърът е ужасен, особено следобяд. Днес даже гоних един от нашите чадъри, отделно, че се огъваха поне няколко пъти.
Много хора ползват от онези с калпачето отгоре, определено те издържат на вятъра и не го усещат толкова. Това виждам аз като действащо решение. Ако не носехме 4 чадъра, щях оттук да купя такъв, но не ми се прави колекция, а знам, че ще ни е много полезен. Със сигурност за догодина ще взема такива.

# 746
SitaraB,
ако питате за тази година, евентуално към октомври ще има свободни. Сезонът е в разгара си и всичко е резервирано много отдавна, а този тип имоти са най-желаните. Иначе на Вурвуру има доста такива къщи и ще ги видите в Гугъл мапс кои са. Няма да ги намерите в Букинг, а ще трябва да им пишете лично на телефоните, предоставени там.

# 747
  • София
За къща на плажа, но след 15 септември, вижте и Неа Карвали - къщите до къмпинг Александрос са на плажа. Самият къмпинг също има няколко бунгала на брега. Поразгледайте в мапса.

# 748
  • Plovdiv
Здравейте, влизам с малко странно питане, но се надявам да ми помогнете. Търся вила/къща на (нормална, не луксозна), която да е на плаж в Гърция. По възможност да се получава нещо като частен плаж. Но, ако не, самата къща да е на плажа, не през улица, ами излизаш и си на пясъка.
SitaraB, аз съм си запазила ето тези къщи с директен достъп до плажа:
https://arendoo.bg/estates/greece-avdira-tubaris-beach-house/?es … guests=2&adults=2
https://arendoo.bg/estates/greece-skala-avdiron-byron-s-beach-ho … guests=2&adults=2
https://arendoo.bg/estates/greece-skala-avdiron-thea-beach-villa … guests=2&adults=2
https://arendoo.bg/estates/greece-skala-avdiron-the-beach-house/ … guests=2&adults=2

# 749
  • Пловдив
Змия, пиши какво се случва Sad

Общи условия

Активация на акаунт