На море в Гърция 2025 - II

• 41 702
  • 762
  •   2
Отговори
# 720
  • Пловдив
На мен до Лефкими за 4- ма плюс SUV, еднопосочно ми дава 49.80 €. Не е толкова зле, нали? Ще имам ли опция за разпечатване? Не съм платила още.

# 721
Намаления за фериботите до Корфу имаше и за техните Великденски празници (мисля, че бяха допълнителни, освен 50% намаление). До Парос тази година хванахме съвсем случайно 50% намаление на таксата за автомобил за бързите фериботи. Оферти ми изпращат от ферихопър всеки месец на имейла, но те са предимно за не толкова популярните дестинации /гледах специално за Наксос нямаше отстъпки за този месец/както и за еднодневни пътувания, но тези отстъпки ги има и на сайтовете на съответните компании.

# 722
Има ли на втората глоба личните данни на пътника? Ако има, платете си я сега, че при следваща проверка ще я видят като неплатена. Отделно, след време ще цъфне в НАП с всички лихви отгоре.
Полицаят ви е казал да се плати тази на шофьора, за да си вземе книжката и да продължи. Другата си е на пътника, за него няма проблем да продължи да се вози.

Благодаря много за съвета , така мисля и аз . И да , има му данните на пасажера . Благодаря Ви 🙏
Аз също мисля, че ако не се плати има лихви, а и не знам дали в Гърция съществува правило след пет години глобите да отпадат.
Мой колега имаше някакъв пропуск в данъчна декларация (има бизнес там) и му излезе през носа. За да продължи работата си там трябваше да плати няколко хиляди евро, направо бяха безкомпромисни.

Еми хората знаят как да те принудят да си спазваш правилата ,а ние в БГ си правим , каквото си искаме , ама знаем и да недоволстваме ! Благодаря Ви много 🙏
Абсолютно, а да не говорим, че специално коланите не се слагат само за да спазваме правилата, а са си за наша лична безопасност при евентуално птп. Мен лично колан ме е спасявал при птп.

# 723
  • Стара Загора
А аз моля за препоръки за плажове и добри заведения на Атон. Ще нощуваме в Неа Рода. Искам да видим възможно повече места, както и препоръки за круизи и около ръкава и до островите.
Миналата година бяхме за две нощувки в Неа Рода. Единия ден бяхме на Амулиани, обиколихме ги плажовете. Най-много харесахме Мегали амос, но нашето плажуване е от типа- Отиваме на плажа, оставяме си багажите, влизаме във водата, излизаме и си тръгваме. Търсим къде е спокойно . Хапвахме тук https://maps.app.goo.gl/MQKMQBPimBiQ6TFq6?g_st=ipcи останахме много доволни.
На самия Атон много харесахме Кумица плажа.

# 724
  • here and now
На Миродато препоръчвам Veaki. Няма такса за шезлонг, няма минимална консумация. Слагат допълнителни шезлонги и чадъри, ако сте повече хора или сте в края и сте на слънце. Напитките ги сервират в кофа с лед,  водата към кафето(фрапето) не я таксуват.

# 725
Дали има плаж по Олимпийската ривиера без такса за чадър и шезлонг и задължителна сума за консумация ?

# 726
# 727
Здравейте,

Има ли на Тасос друго местенце, подобно на Панагия - с по-старинна архитектура?

Теологос - старата столица с множество магазини за сувенири, зехтин, мед и таверни с агнешко/козе месо на шиш.
Мариес - малко селце с голяма църква, каменни къщички, прекрасна таверна на "мегдана" , застлан с тикли и жива музика вечер.
Кастро - има асфалтов път до там. Каменни къщички, каменна църква и таверната на Коста, който раздава цѝпуро на гостите и им поставя разни задачки и ребуси. Имайте предвид, че няма дървета и доста пече през деня, селцето се обновява от около 6-7 години, можеби по някакви евро програми.
Общо взето всички планински села са такива.

# 728
Чудесно обобщено. Добавям Сотирас и Мегало Казавити (или Мегалос Принос още наречено), чудни са.

# 729
А аз моля за препоръки за плажове и добри заведения на Атон. Ще нощуваме в Неа Рода. Искам да видим възможно повече места, както и препоръки за круизи и около ръкава и до островите.

Почивахме на Уранополи в края на юни тази година. Разкошно беше, нацъфтели зокуми, пеещи птици, спокойно море, дълъг ден и прекрасни залези. Не бяхме ходили 11 години. Моите препоръки:
- Плажове - пясъчни и с топла вода. Западните са по-открити и ветровити, не са моите. Кумица - става рязко дълбоко, иначе е много поддържан и чист, два бийчбара и голяма свободна зона, много спокоен плаж. Източните - неветровити, плитки и съответно по-натоварени. Има доста бийчбарове и свободни зони. Местата за паркиране са организиране точно зад плажовете под дърветата. Ние ползвахме плажа на Anemos - чадъри и шезлонги не се заплащаха, само консумация.
- Круизни корабчета - резервирате on-line (например от Athos Daily Cruises) или директно на пристанището
- Таверни - ако обичате морска храна силно препоръчвам "Mare"  в Уранополи. Но където и да седнете, няма да сбъркате.

# 730
Наистина пътят до Анилио е стресиращ, но на фона на комерса в Мецово е отличен избор. Радвам се, че ви е харесало и сте преодолели травмата от серпантините, Sandstorm Simple Smile. Между другото ние по подобен начин я открихме - загубихме се в Анилио при слизане до Мецово по тъмно.
То в това село има още две таверни с (още по-)висок рейтинг, които вероятно си заслужават пробването, но са още по-нагоре в сокаците.

Параход, от къде се отбива за Анилио? До сега винаги сме спирали в Мецово в тази посока, но е време да разнообразим с тази хубава препоръка за "ресторанта с мръвките" Simple Smile

# 731
Аз да ви попитам за съвет - бихте ли препоръчали някакъв чадър, който да устоява на силни пориви на вятъра? Какви ли не еквилибристики прави ММ, ама през повечето време се налгаше да е свит, защото вятърът ги обръща. Вчера и днес сме го овързали в един изоставен метален постамент, но принципно ми се иска по-устойчиво решение да имаме за такива моменти. Тук сме 10-ти ден и вятърът не се е спрял...

# 732
Eто това е правилното място https://maps.app.goo.gl/QebXjvCfvNDLeN1c7
Може и през отбивката за Мецово, нооо берат се ядове оттам Simple Smile

# 733
  • някъде ... тук ...
За чадърите гледахме гърците да ползват за долна част на чадъра метален прът, който се начуква в пясъка/камъните. Видяхме в Галаксияс (дано така се произнася, супермаркет като Масутис) такива. Продават се с различен диаметър, в зависимост от чадъра, който имаш. От 27 до 40 евро пръчката. Не намирам картинка обаче. Огледайте са по плажа как се справят местните.

# 734
  • София
И аз го издирвам този прът, миналата година всички гърци забиваха такива на плажа. Аз реших, че чадъра си е с такава джаджа и рових по Тему, но не намерих. И в Джъмбо няма.

Общи условия

Активация на акаунт