На море в Гърция 2025 - II

• 41 719
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
На Мария Луиза е дирекция Миграция. Затова има и много чужденци.
Експресното издаване на ЛК/паспорт няма общо с навалицата от чужди граждани.

# 631
Змия,
акостирахте ли на Хиос?

# 632
  • София
Змия,
акостирахте ли на Хиос?
В неделя сутринта потегля ферито.
Нямам търпение вече.

Надявам се да не ни попречат ветровете, заради които има отменени фериботи от пристанищата на Атина.

# 633
Няма драма в прогнозата за Източно Егейско за неделя. Ние пътувахме по този маршрут при 6-7 бофора, поспахме си добре.

# 634
Цитат
Каква е таксата за посещение на Арменистис?

Не е необходимо да се плаща такса, за да се отиде на плажа (и къмпинга) Арменистис. С колата се преминава най-вляво преди входа за къмпинга, кара се още 100 - 200 м. по черен / прашен път и се паркира където има уширение. Пътят се превръща в тясна пътечка, върви се все покрай оградата на к-га и след около 10 мин. сте на плажа, в най-северната част на залива. На мапса се вижда много добре пътят, уширението и пътечката след това. 
Това беше преди две години, няма основания да е променено или да са затворили достъпа по този път / пътека. В Гърция все още по закон достъпът (до повечето) плажове е регламентирано свободен.

# 635
Здравейте, моля препоръчайте ми село/местност/плаж близо до Палио/Неа Ираклица. Много сме доволни и за трета година ще отсядаме в Палио близо до плаж Glasters, така че търсим нещо подобно да уплътним 3-4 дни отпуска. С малко дете на 3 г сме. Благодаря предварително!

# 636
Добро утро!
Има ли някой в Неа Перамос да каже как е времето? Точно мислех да скокнем с мъжа ми за една вечер утре, но гледам някакви 37 градуса Flushed ..и ако е свинска жега.. май по-добре да отложим за другата седмица.Помня, че веднъж в Керамоти брахме голвми горещини, не помръдваше въздуха... Гледам сега прогнозите.. къде 35, къде 37.. къде вятър, къде не.. затова реших да попитам ако има някой на място да каже дали е приятно за плаж.. 🥰

# 637
Днес решихме да отскокнем за еднодневен плаж в Неа Перамос, че ни е на близко.  В момента е супер времето, има полъх и е ок засега. Водата е супер също. Аз искам да попитам някой купувал ли си е хубав зехтин от района? Така и така сме тук и ако има качествено производство, бихме искали да си вземем. Отзиви имате ли за този зехтин: https://maps.app.goo.gl/4X72CqrisEHkpNro9

# 638
Здравейте,
Някой може ли да сподели как стои въпросът с достъпа до плажовете на Sani на Касандра? Попадат в огромния комплекс Sani resort. Питам за външни посетители, не за гости на ризорта.
Благодаря.

# 639
Здравейте . Искам да попитам на някой дали е попадал в тази ситуация - Около Серес ни спряха за проверка , един полицай с мотор изкочи от храстите и ни отби в движение . Един от пасажерите на задната седалка беше без колан и полицая написа 2 розови фиша - един на пасажера 150 евро и един на шофьора ,защото не бил обезопасил пътниците в автомобила още 150 евро и му взеха книжката докато не си плати фиша . Заплатихме само неговият фиш и отидохме в полицията за книжката . Фиша на пасажера не сме плащали , защото полицая каза , че не било нужно . Изчетох сумати закони и за мен това са си две отделни глоби . Има ли някой с подобен случай,  че вече и ние не знаем , какво да правим , че като отидем пак в Гърция и шофираме с тази глоба , дали няма да вземат книжката на този с неплатената глоба , ако той е шофьора ?

# 640
Какъв малшанс! Никога не са ни спирали в Гърция и не мога да помогна. Само ви съчувствам! Никога не ползваме колани на задната седалка...

# 641
Днес решихме да отскокнем за еднодневен плаж в Неа Перамос, че ни е на близко.  В момента е супер времето, има полъх и е ок засега. Водата е супер също. Аз искам да попитам някой купувал ли си е хубав зехтин от района? Така и така сме тук и ако има качествено производство, бихме искали да си вземем. Отзиви имате ли за този зехтин: https://maps.app.goo.gl/4X72CqrisEHkpNro9

В Неа Перамос този зехтин е много качествен, от зелени маслини - https://www.google.com/maps/place/Elaikos+Extra+Virgin+Olive+Oil … MDSoASAFQAw%3D%3D
Много са горди с продукцията си и не ти го продават, докато не ти дадат да го опиташ и не ти се похвалят с всичките си сертификати и химически анализи.
Следобед отварят обаче чак в 18ч.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 13:47 от GG*

# 642
Какъв малшанс! Никога не са ни спирали в Гърция и не мога да помогна. Само ви съчувствам! Никога не ползваме колани на задната седалка...

За съжаление определено имахме късмет " , и нас не ни бяха спирали до сега 😔 . Ние ползваме колани , като сме там , но сега сякаш ми излезнаха от главата тия колани . Пазете се , явно милост няма към българите .

# 643
Каква милост към българи. Хората си имат правила и си ги спазват. Постоянно се повтаря това. То и в България трябва да сте с колани на задните седалки. И ако го спазвате нямаше да ви излезе от главата. Сега като платите глобата ще си имате обица на ухото и ще слагате колани следващия път.

# 644
  • софия
Да. Нямат милост при неспазване на правилата. Не знам какво общо има националността.

Дъщеря ни е пълнолетна, но никога не забравя да слага колан дори тук.

Общи условия

Активация на акаунт