Отговори
# 150
  • София
Кандидатствахме.

Някъде преди самото класиране ще излезе ли балообразуването на девойката за дадена паралелка? Не ме интересува какъв е балът на останалите кандидатствали, а как е сметнат нейният бал. Ако има други, кандидатстващи в профилираща паралелка в НПМГ, ще ме разберат - искаме да се вземе оценката й от олимпиадата, не от състезанието. Би трябвало да е автоматично, нямаше опция за избор, ама все пак как да знам дали е така преди да са обявили класиране?

Аз ще се радвам да знам по-рано какъв е резултатът от кандидатстването, но общо взето практична полза не виждам. Останалите дати по веригата ще останат същите (записване/заявление за второ класиране, следващи класирания и т.н.)

# 151
Има ли шанс първо класиране да излезе по-рано от 14-ти, както беше с резултатите от изпитите?

Вие колко преди 14-ти искате да излезе?

Струва ми се напълно реалистично на 11-ти да излезе, предвид че се изготвя изцяло автоматично и всичко опира до натискане един бутон. Аз зор нямам, ние ще бъдем приети по първо желание, просто ми е любопитно и ми е странно това забавяне с 3 дни.

# 152
Кандидатствахме.

Някъде преди самото класиране ще излезе ли балообразуването на девойката за дадена паралелка? Не ме интересува какъв е балът на останалите кандидатствали, а как е сметнат нейният бал. Ако има други, кандидатстващи в профилираща паралелка в НПМГ, ще ме разберат - искаме да се вземе оценката й от олимпиадата, не от състезанието. Би трябвало да е автоматично, нямаше опция за избор, ама все пак как да знам дали е така преди да са обявили класиране?

Аз ще се радвам да знам по-рано какъв е резултатът от кандидатстването, но общо взето практична полза не виждам. Останалите дати по веригата ще останат същите (записване/заявление за второ класиране, следващи класирания и т.н.)
Ще се вземе по-високата, както я виждате вече в системата преизчислена. Бала няма да се види по-рано. Поне не се е виждало в последните... 8-9 години, за преди това даже не помня как се виждаше...

Само да напомня: за НПМГ за едната паралелка се взема само резултата от състезанието, не по-високия от  олимпиада или състезание. За паралелката биология+химия+НЕ

# 153
  • София
Да, като сварят супата в казана, тоест системата, ще ги изюркат по-бързо да ни сипят по купичките.
Голям късмет имаме с вип кандидатката, не е лъжа
Нещо  имам своите съмнения, че  нещата станаха по-рано с оценките,  а после евентуално и с класиранията заради дъщерята на КВ. Нейните оценки/класиране най-вероятно  са се знаели/ще се знаят преди официално масата да научи за децата си. То съвсем редови деца в годините с подходящи познати научават по-рано оценки/класиране.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 23:52 от Просто русалка

# 154
И нашите оценки са заредени.Но са оценките от 7ми клас  . Мислех че ще има някакво осредняване от свидетелството.Например Математика - 5ти клас 6,6ти клас -6 ,7ми клас 5 - 5 .Бях попадала на някаква таблица където точките бяха приравнени
6.00 - 50
 5.66-45
5.33-41

Старо ли е това или има грешка в прехвърлянето на оценки?

# 155
  • София
Само оценките от 7 клас се гледат (засега поне).Така че няма как някой да има 5 , 66...

# 156
Да, като сварят супата в казана, тоест системата, ще ги изюркат по-бързо да ни сипят по купичките.

Тя, вип кандидатката, както и родителите й, знаят отдавна къде ще учи. Едва ли трепетно и в неведения чакат каквото и да е.

# 157

Тя, вип кандидатката, както и родителите й, знаят отдавна къде ще учи. Едва ли трепетно и в неведения чакат каквото и да е.

Хаха, тъкмо това бях тръгнала да пиша.

# 158
  • Бургас, България
И ние наредихме желанията преди малко и подадохме заявлението. 11 броя в 6 училища. Първите 3 са в ПМГ Бургас, което е мечтаното училище. Естествено имаше рокада в последния момент за последващите желания, но се радвам че реши така да ги размести младежът и подреди Немска с профил Математика и Информатика на 4-то място. Иначе я беше зафучил чак на 9-то. Сега ни остава да чакаме и да се надяваме, че всичко ще се реши още на първо класиране.

Между другото, и аз мисля че от МОН ще подранят с резултати и този път, и ще знаем още в петък.

Успех на всички!

# 159
  • София
Аз въобще не помня оценките от 5 и 6 клас. Във всеки случай, бяха по-хубави от 7. 😭

# 160
Аз въобще не помня оценките от 5 и 6 клас. Във всеки случай, бяха по-хубави от 7. 😭
В свидетелството не ги ли пише?
Не че ви трябват.
Съжалявам, че 7-мокласните са по-лоши Sad

# 161
Няма нужда да помните оценките от 5и 6клас. Те са вписани в свидетелството за 7клас. Но не участват в балообразуването и без това, така че няма значение.
Взимат се оценките от 7 клас
6 =50т.
5=39т. и т.н.
Системата ще ги сметне автоматично.

При нас още няма оценки в системата и изчакваме с подаване на заявлението.

# 162
Редихме и ние и подадохме. Малко след това качиха и оценките от свидетелството. Гледам обаче има колонка бал и там навсякъде пише 0. Така ли се очаква да бъде на този етап? Калкулира бала като извършва класирането ли?
И при нас се случи точно това.

# 163
  • ту тук, ту там
При нас още няма оценки в системата и изчакваме с подаване на заявлението.

При нас оценките се визуализираха след като подадох заявлението. Та ако чакате специално това, може да не дочакате. 😄

# 164
  • София
Според мен ще излезнат по-рано класиранията  - тази година от МОН/РУО София работят и  петък вечер и събота и неделя, както видяхме   ... все пак министерска щерка има, трябва се знае точно къде е прието детето Simple SmileSimple Smile

Един тъп въпрос - ако искам да коригирам поредността на желанията напр. , избирам пак бутона : въвеждане на желания , и какво следва  :
-- изтриват ми се всичките 20+ желания и всичко наново се избира
-- или ми дава текущия, вече съществуващ  списък и него го редактирам
Ако заявлението е подадено, не може да се редактира. Ако не е подадено обаче, няма нужда да триете и да въвеждате отново. До всяка посочена паралелка отляво има бутони със стрелкички надолу и нагоре - с тях местите и преподреждате.

Общи условия

Активация на акаунт