Отговори
# 1 275
  • Пловдив
Информацията от Школо периодично се синхронизира с НЕИСПУО

# 1 276
Винаги съм мислела, че проверката на НВО-та, особено това по БЕЛ, се случва бавно и затова всичко е толкова разтеглено през лятото след 7-ми клас. А то се оказа, че резултатите от изпитите излязоха седмица след втория изпит, но пък 2 седмици след това няма класиране, което както и да се погледне е разхищение на време и излишно напрежение, което би могло да се спести.
Нашите учители вече 10 дни са ваканция, ние още се пържим...

# 1 277
IMB and Vania Sweet много неприятни ситуации, нооо след всяко зло, иде и добро. Малък дявол е бил и при двете семейства. Айде сега да идват и радостни моменти.

Аз пера, чистя и ще поработя още малко, така ми минава времето по-бързо.
Идната седмица ще е активна за всички ни, така че спокойна почивка, с или без мастика:)

# 1 278
Без значение какъв електронен дневник ползват училищата, същите са длъжни да качват всичко в НЕИСПУО. От там би следвало да се вземе информацията за нужните оценки и пр.
ЧОУ "Св. Климент Охридски" ползва точно НЕИСПУО. Да ви кажа, никак не е лош дневника, макар че е държавен и безплатен. Всичко си има, оценки в различни цветове, коментари към оценките, забележки, похвали, отсъствия, взети теми по всеки предмет, какво има за домашно, Абе всичко каквото ти трябва, е няма статистики на кое място е детето в класа по успех и т.н., но тези статистики в Школо също не работят правилно, тъй като отчитат всички оценки през годината и ако втория срок примерно детето има само шестици по даден предмет и дефакто е първо, но първия срок е имало по-ниски оценки, статистиката няма да го даде на първо място. И обратно.
И М В, силен гуш имаш от всички в темата и добре, че се е разминало без пострадали. Малкият дявол дет се вика. Дано влезете по първо желание и искрено го пожелавам и на Викинга, да си падне точно на мястото.

Моята девойка е от въпросното училище и съответно ползвахме този дневник, не сме имали проблеми, напълно си върши работа.

# 1 279
  • София
Нашето училище също ползва НЕИСПУО, чудесен еллектронин дневник създаден от МОН.

# 1 280
Да им се чудиш на тези, дето ползват Школо, защо плащат... понеже то е платено. А и в Англия могат да ти видят оценките на детето 🤣 (това последното е майтап, разбира се)... НЕИСПУО е безплатно и е много добро, ето и хората го казват.

# 1 281
  • София
Винаги съм мислела, че проверката на НВО-та, особено това по БЕЛ, се случва бавно и затова всичко е толкова разтеглено през лятото след 7-ми клас. А то се оказа, че резултатите от изпитите излязоха седмица след втория изпит, но пък 2 седмици след това няма класиране, което както и да се погледне е разхищение на време и излишно напрежение, което би могло да се спести.
Нашите учители вече 10 дни са ваканция, ние още се пържим...
Точно технологичното време за самото класиране не бих оспорвала.  Паралел с ВУЗовете не може да се прави - всеки ВУЗ си прави сам класирането.
По принцип това, че в прогимназията се "учи" до 30ти, вместо до 15-ти не е обяснимо. В нашия клас ходеха на училище по няколко деца и на практика учебен процес нямаше.  Но вместо да си стегнат учебните програми и да си оптимизират учебниците, от МОН предпочитат да имитират кипяща дейност с удължаване на времето в училище.  "Учене" до 30ти, свидетелствата на 7ми,  приемане на жеания 8-10,  ...  Половината лято минало.
Следват "реформи", в стил разклащане на торбата с мишките, че да не вземат да се организират и да направят дупка.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 16:34 от xxxxxx

# 1 282
Чета ви от Виена. След малко отивам “на среща” с Robbie Williams. Но… с едното ъгълче на окото ви наблюдавам 😆😆😆
Според мен и Ваня Кастрева е някъде с Роби и ще натисне копчето след концерта 😆
Хубава вечер и търпение!

# 1 283
  • ПЛОВДИВ
Можеше за това време да се чакат резултати от 2-ро класиране поне, да не кажа 3-то и до края на юли да са минали всички и всички да са се записали.
Аз лично съм много изнервена вече. Мразя чакането и мразя нещо да не зависи от мен.
Дано след 3 години с малкия нещата да са по-уредени.
Днес пак съм проверила поне 10 пъти.
Добре, че сте вие, та да знам, че сме много лудналите тези дни Simple Smile

# 1 284
Точно технологичното време за самото класиране не бих оспорвала.
Аз говоря за графика като цяло, не за технологичното време за  класирането. 10 дни за редене на желания са прекалено много. Всеки малко или много си е наредил в главата вариантите предварително и процедира според резултатите от изпитите. Можеше да се използва уикенд от миналата седмица, до вторник най-късно да редим желанията, което пак би било цяла седмица време за размисъл спрямо официалния срок за обявяване на резултаите. Съответно до петък поне да имаме класиране и през тези почивни дни едни да умуват какво да правят, други вече да празнуват, вместо всички да продължаваме да чакаме.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 16:57 от Mur

# 1 285
  • София
Днес времето е прекрасно за разходка, за среща с приятели, които нямат седмокласници. На тях може да им надуваме главите за матури, те ще ни слушат с удоволствие. Хем ще сме по темата, хем няма да се ядосваме на МОН, че си спазват графика.

Не се изнервяйте, ей! Остана още малко, после никой няма да пише в темата.

# 1 286
Разбира се, че е ужасно класирането да се точи до края на юли. Тези от МОН акъл нямат. Не може така. Това е издевателство и над деца, и над родители. Трябва да се учи до 15 юни и до края на юни всичко да е готово и приключено. Напълно е възможно технически, а и всякак.

# 1 287
  • София
Да учат до когато щат, но за какво трябва изпитите да са в края на юни, обяснете ми! За какво трябва да е върху целия материал? Да ги направят в края на май, както си бяха и веднага да си пуснат желанията родителите, още през учебно време.
Това загубено лято ми е безкрайно излишно!

# 1 288
Разбира се, че пак ще пишем...обичайните заподозрени. Всички, с което съм от две-три години в темата, сте ми много близки - като "семейство" направо. Ще се оплакваме от пубертета, от любовни трепети, от учителите, от съучениците. Пълна програма.

# 1 289
Днес времето е прекрасно за разходка, за среща с приятели, които нямат седмокласници. На тях може да им надуваме главите за матури, те ще ни слушат с удоволствие. Хем ще сме по темата, хем няма да се ядосваме на МОН, че си спазват графика.

Не се изнервяйте, ей! Остана още малко, после никой няма да пише в темата.

Е все някой ще остане да осмисли и да опише това по възможност в рими.

Скрит текст:
В лятната жега, в юлския пек
да не е родител днеска човек
Уж е уикенд и слънцето грей,
а от компа да стане никой не смей

Чака и дебне съдбовния миг
от МОН да се чуе заветния клик,
който децата да подреди
по школа, дворове и WC-та дори   

Общи условия

Активация на акаунт