Перилни препарати и омекотители - 78

• 27 895
  • 381
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
Моите хавлии са вечно твърди. Даже влязох в темата за да видя има ли решение на тоя проблем, но видях, че за това пишете.
Нямам в момента сушилня, трябва да правим ремонт, който не знам кога ще можем да започнем и чак тогава ще се сдобия.
 Няма да е тази година.
Суша на простор. Реално хавлиите са твърди при първа употреба, после поомекват. С прах на Дм пера често - с него сякаш са още по-твърди. Мъжът ми вече мисли, че нещо аз не пера като хората все му е твърда хавлията.
Иначе гледам, че май съм попрекалявала в един етап с дозите прах, но вече слагам по-малко. И новите хавлии пак са твърди.

Ползвате ли капсули? Гледам, че са много модерни, купих Ариел капсули наскоро, но не ме впечатлиха.

# 46
  • София
Капсулите са концентриран течен препарат и трудно се дозират. В този форум не са предпочитани.
За хавлии е добре да се ползва прах - за бяло пране и температура 60 градуса. За добра хигиена.

# 47
И мен не ме радват, не винаги пера едно и също количество пране, че и да е за колкото е предвидена капсулата. Едно време като бяха пералните всичките за по 5кг пране масово, беше малко по-разбираемо, поне от моя гледна точка. Сега повечето са по-големи, освен и че опциите не са само цяла пералня и половин пералня, а водата се дозира спрямо прането. Не ми звучи оптимално с капсули откъм изплакване, не само откъм пране.
Единственият случай когато съм ги признала за много удачни е при хора които са с много нарушено зрение или нещо друго ги възпрепятства много и съответно не могат да си отмерват те препарата, много по-лесно е просто да метнат една капсулка и да затворят капака.

# 48
Напоследък капсули, които взимам, и които изрично е упоменато, че стават и за студена вода, не ми се разтварят , и се залепват по някоя дреха. Ужасно е.

# 49
Напоследък капсули, които взимам, и които изрично е упоменато, че стават и за студена вода, не ми се разтварят , и се залепват по някоя дреха. Ужасно е.

И на мен също ми се случва.Решила съм повече да не купувам.

# 50

Забелязах,че някои перални,където и да навреш капсулата ,с първите обороти я изхвърля отпред на вратичката и не се разтваря до края напълно.
А при друга машина се омотава в дрехите и няма залепнала.
Но и аз вече ги избягвам.
Последно много съм доволен от един немски Ленор течен за пране,както и от А+ (испански течен,1:1 с Ариела е).
Този Ленор не дава шанс на аромата на омекотителя,само той доминира след изсъхване и ухае с дни.

# 51
Ето тези капсули ползвам за цветно , реших да сменя за малко Persil Color -а. Никакъв проблем нямам с разтварянето, а лятото заради водния режим пера цветните дрехи, носени за 2-3 часа на сравнително кратки програми - Cottons със Short - 40C, 1:14 h или Quick Power Wash - 49 min, 60C. https://shop.lillydrogerie.bg/ariel-all-in-1-podsr-color-kapsuli … 30-praneta-546866

# 52

Забелязах,че някои перални,където и да навреш капсулата ,с първите обороти я изхвърля отпред на вратичката и не се разтваря до края напълно.
Последно много съм доволен от един немски Ленор течен за пране,както и от А+ (испански течен,1:1 с Ариела е).
Този Ленор не дава шанс на аромата на омекотителя,само той доминира след изсъхване и ухае с дни.
Здравейте! Може ли снимки на двата праха? Благодаря!

# 53

Здравейте! Може ли снимки на двата праха? Благодаря!
Пратих ви писъмце.

# 54
  • гр.Пловдив
Течния Ленор отдавна изчезна,спряха вноса ли,навсякъде онлайн е изчерпан големите туби Frowning1

# 55
Течния Ленор отдавна изчезна,спряха вноса ли,навсякъде онлайн е изчерпан големите туби Frowning1
Винаги съм купувал паралелен внос,качеството ми харесва.Аз не знам има ли официален.
Вижте по малките магазинчета за перилни,както и в някои магазини тип "турски стоки".

# 56
  • гр.Пловдив
Винаги съм купувал паралелен внос,качеството ми харесва.Аз не знам има ли официален.
Вижте по малките магазинчета за перилни,както и в някои магазини тип "турски стоки".

Именно от тях проверявам ,златната орхидея го няма повече от 1г,сега довършвам една туба 70 пранета син внос от Германия,само той ми изпира петната по дрехите на децата.
Преди малко поръчах от ТТ маркет 3 туби по 35 пранета божур+хибускус внос от Унгария за 57лв No Mouth

Официален внос по големите вериги не съм засичала никога.

# 57
Избягвам капсули,но ако се наложи ползвам следният трик-преди да пусна пералнята слагам капсулата в дозиращата чашка за течен препарат,която преди си вървеше с повечето течни(между другото вече не слагат такива и се чудя откъде да взема,ако ми потрябва), после доливам с вода чашката,слагам я в пералнята и изчаквам 5-10 мин и тогава стартирам пране.

# 58
Продават се отделно дозиращи чашки, даже мярках някакви силиконови, та съвсем да не те бърка да я метнеш в пералнята и да не ти хлопа из нея... че в немалко домакинства пералнята е в кухнята и все с хора наблизо докато работи.

# 59
Пиша, за да потвърдя от личен опит това, че препарат за котлен камък премахна от един опит на 90% жълти петна под мишниците.
Благодаря за този съвет. Приложих го и има съществен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт