Перилни препарати и омекотители - 78

• 17 835
  • 227
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте.
По препоръка в темата си взех прах за бяло и цветно от ДМ, малките пликове.
Ползвам омекотител Семана, светло син за дрехите и белия/ бебешки за чершафи,хавлий... Но явно двата продукта не си пасват ,защото прането ми мирише ужасно ,бялото горе- долу се ядва,но дрехите миришат на лошо,на спарено.
Моля тези от вас, които ползват праховете на ДМ да кажат какъв омекотител ползват,защото направо ме е яд да пусна перална.
И в сушилня и на простора резултата е един- лош мирис.

# 61
  • Melmak
Аз имам и двата на ДМ (прахообразен) в лилава опаковка (за цветно) и в зелена опаковка (за бяло). Ползвам ги години вече и съм доволна. Дори свекърва ми питаше с какво пера, че й харесва аромата. Ползвам омекотител син Ленор от обикновения или бяло Коколино сензитив понякога. Мисля, че работят добре заедно. Дори без омекотител пак мирише добре прането.

# 62
Ок скоро ползвам този, слагам го в барабана. Добре изпира, няма аромат, но аз не търся и ме устройва.

# 63
Аз имам и двата на ДМ (прахообразен) в лилава опаковка (за цветно) и в зелена опаковка (за бяло). Ползвам ги години вече и съм доволна. Дори свекърва ми питаше с какво пера, че й харесва аромата. Ползвам омекотител син Ленор от обикновения или бяло Коколино сензитив понякога. Мисля, че работят добре заедно. Дори без омекотител пак мирише добре прането.

От малките опаковки ли ползвате?
На мен и самия прах не ми мирише добре.
Слагам по 65мл на 7 кг перална,да не би да е малко?

# 64
  • Melmak
И малки, и големи. Мисля, че последно от лилавия взех голяма, от зеления взех малка.

Да не е нещо от пералнята?
Аз ползвам по указания, колкото пише на гърба. Може би и малко отгоре добавям от мен, но стават твърди дрехите. Май беше с повече зеолити тоя прах.

# 65
  • София
От близо година започнах да използвам праховете на DM. От малките опаковки взимам и съм доволна. Нямат силен аромат за разлика от капсулите, но не търся такъв по принцип. Според мен причината е друга. Допълвам си поста, че не използвам омекотители.

# 66
Ще пробвам без омекотил следващия път.
Благодаря.

# 67
Слагам по 65мл на 7 кг перална,да не би да е малко?

Струва ми се, че е малко. 65 мл се слага на 4 кг пране, средно замърсено и мека вода. За  7 кг би трябвало да се добавят 30 мл, според указанието, т.е. - 100 мл прах. Отделно още 20 мл, ако водата не е наистина мека. Трябва и програмата да е достатъчно дълга, за да се изпере добре.
При нас водата е твърда и винаги слагам максималната дозировка. Почти не пера на програми под 2 часа. Прането си мирише на чисто и свежо. Омекотител слагам само на изкуствените материи, за да не се наелектризират.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 20:04 от GG*

# 68
  • Melmak
Сега се сещам, че старата ни пералня, която наследих от свекърва ми, переше така, че аромат никакъв. Слагала съм прахове, омекотители и нищо. Беше на около 15 години, според спомените на мм. Сменихме я и с новата миришат доста по-добре.

# 69
По-старите не бяха торкова пестеливи откъм вода и изплакваха по-добре прането, поне една голяма част. Сегашните имам чувството че ги правят ако има как с 2 шепи вода да работят... За изпирането сигурно става и така, но за изплакването е вече друга история.

# 70
  • Melmak
Това е така, съгласна съм за водата. Но оная пералня сякаш не си переше добре. Новата сякаш и по-добре пере, и по-добре центрофугира.
Бяхме на почивка и там пералнята беше Беко, ми едвам мокри дрехите. Моята е на 2 г. и не е като леко да ги мокри.

# 71
Последно ми пране с фалшив прах Ариел ( според  потребители в темата) ,10кг за 30 лв , използвах 100 мл прах и имах изпрани, чисти и добре миришещи дрехи. После пускам пералня с препоръчан ми висококачествен прах  65 мл и прането ми мирише на лошо....
Еми защо да давам 10 лв за 1 кг  след като пак трябва да използвам 100 мл продукт?
Пералната ми е 7 кг , но никога не я пълня повече от половината.

# 72
  • София
Пуснете почистване на пералнята с препарат за перални, поне на 60 градуса. Лошата миризма трябва да изчезне. Ако не, повторете почистването.

# 73
Почиствам си пералнята редовно с препарат за целта и програма за почистване на 95 градуса.
Направих го веднага след първото пране с праха от ДМ ( въпреки,че я бях почиствала скоро).

# 74
Искам само да благодаря на някой от темата, не помня кой е. Беше отдавна, но някой написа, че препаратът на K2r за перални е най-добър, защото е прахообразен. Благодаря, така е. На няколко месеца я почиствам с него, безотказно е почистването.

С Хайтман също не ми беше зле, но въпросния пост обясняваше, че първия е по-добър, защото е прахообразен.

Общи условия

Активация на акаунт