Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 8 038
  • 190
  •   1
Отговори
# 120
Щитовидните -фТ4 и фТ3 ли си изследвала ? В горната 1/3 ли са?
Имаш полови ,прогестеронът е никакъв ,заради липса на овулация.
Виж и електролити за кръвното.При мен натрият е нисък заради онова набиване за солта...

# 121
Вече не помня какви бяха стойностите но лекарката каза, че са добре.
Сега четох листовката на Гинофлор. Не е безобиден този естродиол особено за жени на възраст. Пъхнах си една глобула се, имах от преди. Но може би ще си продължа Гинафилуса. Още повече, че глобулите Гитофлор много трудно ги поставям, не са мазни или хлъзгави и ми запецват. Другите влизат лесно. Гинофилус са мънички. Цикатридина мазни.

# 122
Мили хора, моля препоръчайте ми в коя клиника в София да отида за ретенция на урина и активна инфекция. Александровска ли или Пирогов?

# 123
Мили хора, моля препоръчайте ми в коя клиника в София да отида за ретенция на урина и активна инфекция. Александровска ли или Пирогов?

Аз съм за Пирогов. Последният път който отидох се погрижиха за мен и ми помогнаха адски много.

# 124
Търси персонален уролог  и нефролог ,които да се ангажират в търсене и решение на проблема.

# 125
Споделям мнението на Sun Sea.

# 126
Здравейте, четох за някакъв препарат Gepan. С който се правят инстилации в пикочния мехур и предпазва лигавицата.Някой да има опит?

# 127
Аз не съм чувала за такъв, знам, че във ВМА правят такива процедури, впръскват хиалуронова киселина в мехура.
А от Германия аз си поръчах Gepan gel, той е за външна употреба, съдържа хиауронова киселина, дманоза и млечна киселина, предпазва от цистит.

# 128
Здравейте!
Искам да помоля за съвет/препоръка.
Имам 3 деца, най-малкото вече е на 2. В последната една година изолирам около 5-6 пъти ешерихия коли 10 на 5. Всеки път всичко се повтаря. Стерилна урина, антибиограма, антибиотик, и малко след като го спра и хоп- пак се започва. Последните два пъти го свързвам с цикъла- идва ми и се започват симптомите.
Вагиналния секрет е чист.
Досега съм пила: монурал, сефпотек, зефацет, фуролин и сега започнах нутроксолин, но доста ми се гади.
В търсене съм на доктор, който да ми помогне да излекувам това гадно нещо, защото вече започвам да се отчайвам.
Благодаря ви!

# 129
Здравейте.
След година на пиелосептил ,съм с бактериий резистентен на него.Обмислям след аб да стоя на хипрекс.
Някой знае ли дали това е турския еквивалент?

# 130
Happy1, ужас, съчувствам ти и при мен така започна всичко. Запиши се при Елена Маринова, аз много късно я открих. Вероятно не ти назначават опашка и ваксина после.

# 131
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Може ли някой който е успял да намали задръжката на урина, да сподели малко от своят опит.
Записала съм си час при доц. Халачев относно този проблем, понеже причината все още не е установена. 5 дена след 2 курса антибиотик, урината е стерилна и се чудя дали да не започна нитроксолин или нитрофурантоин за всеки случай.

# 132
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Може ли някой който е успял да намали задръжката на урина, да сподели малко от своят опит.
Записала съм си час при доц. Халачев относно този проблем, понеже причината все още не е установена. 5 дена след 2 курса антибиотик, урината е стерилна и се чудя дали да не започна нитроксолин или нитрофурантоин за всеки случай.
Нитроксолинът не знам на някого да е помогнал. Виж нитрофурантоинът да. Най-добрата опашка е с него.

# 133
И аз съм за пиелосептила ,въпреки че развих бактерии резистентни на него.
Може ли някой да сподели опит с хипрекс.От къде си го доставяте?
Миа?

# 134
Здравейте, започнах лечение с Калимин по повод остатъчната урина ( около 100мл), и още от първата половин таблетка забелязах подобрение на струята. Ден 5 - Все още имам дразнение все едно остава нещо, но е съвсем малко. За съжаление честото ходене си го има.  Дали физиотерапията ще подпомогне допълнително нещата?
Честото ходене се дължи на Калимина, той действа като постоянно възбужда мускулите на пик. мехур за да се изпразва, за това се изписва за да възстанови функцията. Редактирах поста, извинявам се, недочетох, че сте 5 дни след лечение, аз гласувам също за нитрофорантинон.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 22:00 от Десислава431

Общи условия

Активация на акаунт