Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 5 618
  • 170
  •   1
Отговори
# 120
Към мамите, които сте имали задържане на урина.. как оправихте този проблем?
Докато сте в активна инфекция ли ви дадоха Калимин. А физиотерапията?
Чудя се как да подходя към проблема.
При последната криза бях 7 дена гентамицин и сега продължавам с панцеф, но тотално загубих апетит от тях и стомаха ми не е добре. Мисля да се ориентирам към някой софийски лекар за задръжката и да пробвам вкъщи физиотерапия докато ме диагностицират за причината, но се притеснявам да не се развие отново инфекцията докато се случи това.

Аз бях със силен дискомфорт и на цистостопрапид и буконокс, изследванията ми излезнаха чисти и тогава Маринова видя задръжката от 120 мл. и ми изписа Калимин по схема паралелно с билкови добавки и дманоза. Физиотерапия не съм правила, но много искам, не знам просто към кой да се обърна. Трябва да знаете, че Калимина само доктор трябва да го изпише, сериозно лекарство е. Друго много важно нещо, което ми помогна е, че започнах да сядам като пишкам в работата! Направих си едно пръскало с 95% спирт, пръскам хубаво тоалетн. седалка, избърсвам с тоалетна хартия и така.

Аз съм резистентна на всичко при Стрептококус Ауреус, така бях и с Клебсиелага само на колистин реагираше и венозно ме умориха как не умрях след този колистин и сега веднага изскочи тази гад. Ама то само АБ не може така да се продължава. Една махаме друга се настанява. Говорих с лекар д-р Боянова от НЦПЗБ каза че тея неща не се лекуват орални или венозно , а само локално.  Колко неща изслагах и все си седят. И в активна инфекция и много бактериална маса и болки и течение не знам как да не пия АБ
Хем е права хем не е права защото ако много се пие става порочен кръг и въртележка ако пък не пиеш течеш миришеш и те боли. Нито така нито иначе. Но , тя ми каза Ела да направим нова Микробиология и посявка
Пратих и мое стъкло на което имам само епителни клетки малко бактерия и липса на лактобацили  и каза че не вижда нищо сложно освен тотална дисбиоза. Между другото аз съм лаборант сама си правя стъклата и ги гледсм под микроскоп затова и пращам. И реално сега нейния извод е че при такива неща да не пием АБ само вагинални глобули имало си какво да се смоци дали бе Дарин дали Флуомизин дали полижинакс , но така пазим червата и не идва нова и нова чревна във влагалище. Склонна съм да го повярвам 50 на 50 и ми се налага защото и да искам то няма какво да пия ………
Черния ми дроб е по зле от на алкохлик от толкова лечения косата ми капе след колистина и сега нитоксолин. Но, да ви кажа спирам да пия всякакви боклуци.
Тя каза че само и единствено ако се завъдят бацили те ще нарушат баланса на лошите и ще се оправим.  А аз не заселвам и не успявам може би и много от вас защото тотално сме се изгорили от пиене на АБ
Каза че нямаме влагалищна мукоза.
Това се постигало с хубав естроген във влагаливщто и храна за бактерията.
Имало го в глобули те Гинофлор
И хубави пробиотици. Феми флора и за червата вече който си изберем и гинофилус или лактаджин.
Та смятам да мина на тях и д а редувам
Бетадин , Флуомизин да избия ауреус
После да подкиселя малко и да слагам бацили и дано успея.  Каза също че докъто не се оправи влагалищната мукоза нищо не се захваща и се отмива и пада и само се мъчим така, а тая мукоза зависи от нашия естроген и пролактин. На мен пролактина ми е висок след тая Въртележка и стрес и подтиска естрогена пада и така нищо не заселвам и бактерията ме побарва…….. та да
Хормоните да са в норма имунитета и баланса да се изравни и работата тръгва
Аз преди време за тоя естеоген си правих ПРП терапия и беше висок и бях захванала над 50 бацила ама бяха малко и пак на влезна бактерия , но изглежда е важен много. Затова го пиша и казвам.
От един естроген до върха на бактерии заразяване и цистити. Но има логика
Ще оправя Хормоните локално ще полекувам и вкарам ли бацили вече няма какво нито да влезе в мехура нито никъде и няма да има и цистит
Лактобацилите е най сложната и важна мисия , която трябва да се оправи а зад тях хубав естроген.
За е. Коли Уростим ваксината 1 на ден поне за 6 месеца
Иначе не само ешерихи , а всяка гад може да направи цистит. Защото сега с този ауреус имам пак болка ниско долу и пориви на уриниране и болка ниско долу.  За нея ми казаха че лигавицата на пикочния мехур била увредена тънка и затова боли. Пак има логика защото тонове химия мина през тоя бъбрек  и вече страда и той.
За тая лигавица билки, мечо грозде , царевична коса, лайка най вече и вечер топли вани със смрадлика. Бактерията дали грам + или - не обичат смрадлика
Затова и като ни извадят зъб и имаме ауреус или джоб или гной или гранулом винаги смрадлика казват лекарите.
Та така хубави хормони, хубава лигавица , хубава среда в лигавицата , лактобацили и край на проблема.
Успех от мен дано съм била полезна 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Колко време се слага Гинофлорът
И как по друг начин може да се вдигне естрогенът
Гинофлор , докъто не завъдиш лактобацили
Може 2 или 3 курса като ги редуваш. Един ден гинофлор един ден гинофилус. Така хем вкарваш храна и естриол във влагалището за нашите пазители хем тях за да се захванат и вече да произвеждат млечна киселина и да ни пазят
Естрадиола аз го вдигнах с PRP плазми терапия със собствени тромбоцити във влагалището убождания. Така си избрах аз защото знаех за това с естрогена. Писала съм и в други теми че е много  важен той
И знаех че трябва да го вдигам 62 ми беше направих го 450. Иначе може с хапчета. Моя лекар каза да не рискувам и направихме терапията гр Пловдив д-р Чалова.
Там си направих за да помогна на тея бацили да се завъдят и да се спася от всичко.
1 терапия имам тя каза че е малко. Поне 3 трябва но ме е страх защото си и боли. Над 110 убождания с упойка ама все пак си наболява.  И даже още тогава трябваше д а спра и да не пия АБ а само локално да слагам. ама реших последно да рискувам и пак махам едно идва друго. Вече ми писна. И така само си изхабявам и естрогена долу. Та реално днес си пуснах да видя как ми е каква норма държи и започвам да прилагал локани неща само и билките.
И концентрат от червена боровинка пия. В магазини ДМ го има разреждам с вода и така аз лично ги избутвам няма ги в мехура пикочния само във влагалище седят гадовете. Поне урина и стъкла си гледам по цял ден.
За естрогена това са вариантите терапия, чрез хапчета или гинофлор а. Той върши хубава работа. А също така аз го оправих освен с плазмотераапията пия и Фертил Баланс. Има страшно много хубави витамини в него. Витамин Е и А за естрогена най много.
Успех

# 121
Бела ,стафилокок или стрептокок?Ауреус е стафилокок.
С естрогенова доминантност съм и след започването на биоиндентичен прогестерон ми изчезна неврогенния мехур.
Но след година пиелосептил и стерилни урини ,разредих през ден и излезе ентеробактер .Ще повторя и се моля да е замърсена или грешка ,че ми остава само тровенето...
С много операции съм,къслива лигавица и променя в нея имам от костни бульони и желатин ,както и в кожа ,коса,нокти.

# 122
Бела ,стафилокок или стрептокок?Ауреус е стафилокок.
С естрогенова доминантност съм и след започването на биоиндентичен прогестерон ми изчезна неврогенния мехур.
Но след година пиелосептил и стерилни урини ,разредих през ден и излезе ентеробактер .Ще повторя и се моля да е замърсена или грешка ,че ми остава само тровенето...
С много операции съм,къслива лигавица и променя в нея имам от костни бульони и желатин ,както и в кожа ,коса,нокти.
Стафилококи имам
В бързината така съм написала
Как откри тази къслива лигавица и аз имам капане на коса чупене на нокти , слаби връзки , вероятно липса на колаген и тн
За да родя преждевременно и да ми се спука всичко явно имам доста липси. С някакъв тест ли го откри или изследвания 🤩

# 123
Хирурзите ми казаха.Шият ,къса се...
Но нормално да е такава -20год възпалена с бактерии.
Д-р Джинович ми беше дал 3 мес до операцията ,в които да засиля протеин,колаген ,хиалурона к-на..Много дефицити ми лъснаха по изследвания ,за които тук се набеждаваха бъбреците ,а реално се оказа неправилен начин на хранене,лоша ф-ция на щитовидната ( гледан а само по ТСХ).С оптимизирането й,изобщо не правя онези тежки пиелонефрити с 40град,но и имам оперативно решение на рефлукса.Влачих остатъчна урина в мехура ,сега не засичам такава ,но с бактериите нямам крайно решение.Разчитах на 1-2 г курс с пиелосептил...

# 124
Хирурзите ми казаха.Шият ,къса се...
Но нормално да е такава -20год възпалена с бактерии.
Д-р Джинович ми беше дал 3 мес до операцията ,в които да засиля протеин,колаген ,хиалурона к-на..Много дефицити ми лъснаха по изследвания ,за които тук се набеждаваха бъбреците ,а реално се оказа неправилен начин на хранене,лоша ф-ция на щитовидната ( гледан а само по ТСХ).С оптимизирането й,изобщо не правя онези тежки пиелонефрити с 40град,но и имам оперативно решение на рефлукса.Влачих остатъчна урина в мехура ,сега не засичам такава ,но с бактериите нямам крайно решение.Разчитах на 1-2 г курс с пиелосептил...
Как да разбера дали задържам урина. Преди години нямах проблеми. След усложнено ранно раждане и починало бебе започнаха проблемите. Мен ме боли ниско долу по време на пълнене на мехура след уриниране съм си добре до следващото ходене. Не съм усетила да задържам урина поне по усещания. Но дали е така нз. На ехографа в болницата казаха има едни 15 мл ама не са притеснителни. И толкова. Но болката си седи. Къде да ходя и какво да изследвам вече не знам

# 125
Да,с ехограф -пълен мехур ,уринираш и пак на ехограф се замерва ,ако имаш.Може и рефлукс при добро гледане ,да се види.
Аз меря в къщи с катетър.

# 126
Аз като съм отдавна в менопауза сигурно нямам никакви полови хормони. Дали изобщо да ги изследвам. Трябва нещо да изследвам защото правя ужасно ниско кръвно с близки граници. Четох, че и при проблеми с надбъбречните може да има такова нещо. Щитовидната миналата година я изследваха, има възли, но хормоните бяха ок.

# 127
Щитовидните -фТ4 и фТ3 ли си изследвала ? В горната 1/3 ли са?
Имаш полови ,прогестеронът е никакъв ,заради липса на овулация.
Виж и електролити за кръвното.При мен натрият е нисък заради онова набиване за солта...

# 128
Вече не помня какви бяха стойностите но лекарката каза, че са добре.
Сега четох листовката на Гинофлор. Не е безобиден този естродиол особено за жени на възраст. Пъхнах си една глобула се, имах от преди. Но може би ще си продължа Гинафилуса. Още повече, че глобулите Гитофлор много трудно ги поставям, не са мазни или хлъзгави и ми запецват. Другите влизат лесно. Гинофилус са мънички. Цикатридина мазни.

# 129
Мили хора, моля препоръчайте ми в коя клиника в София да отида за ретенция на урина и активна инфекция. Александровска ли или Пирогов?

# 130
Мили хора, моля препоръчайте ми в коя клиника в София да отида за ретенция на урина и активна инфекция. Александровска ли или Пирогов?

Аз съм за Пирогов. Последният път който отидох се погрижиха за мен и ми помогнаха адски много.

# 131
Търси персонален уролог  и нефролог ,които да се ангажират в търсене и решение на проблема.

# 132
Споделям мнението на Sun Sea.

# 133
Здравейте, четох за някакъв препарат Gepan. С който се правят инстилации в пикочния мехур и предпазва лигавицата.Някой да има опит?

# 134
Аз не съм чувала за такъв, знам, че във ВМА правят такива процедури, впръскват хиалуронова киселина в мехура.
А от Германия аз си поръчах Gepan gel, той е за външна употреба, съдържа хиауронова киселина, дманоза и млечна киселина, предпазва от цистит.

Общи условия

Активация на акаунт