ТЕС терапия или?

• 784
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, млад мъж съм и страдам от различни страхове, негативни мисли, социална фобия и сравнение, това ми пречи вече много и ме измъчва, стигам дори до паник атаки, пробвах КПТ и различни методи но нямаха голям ефект, сега ходя на психолог но пак не виждам голям напредък за това се обърнах към алтернативните методи, четох за енергийни психолози, ТЕС метод, пренареждане на матрицата и т.н, дори ходих на гледачка, вече не знам какво да правя?

# 1
TSH, FT 3 и FT 4 как са Ви?

# 2

Скоро си правих ПКК със щитовидна и витамини, като цяло всичко ми е наред, само Б12 и Д ми бяха ниски и ги пия допълнително, обаче пак няма особена променя?

# 3
Само???
Никак не е само.
Тези неприятни усещания винаги ли са присъствали или се появиха в един момент?

# 4
Само???
Никак не е само.
Тези неприятни усещания винаги ли са присъствали или се появиха в един момент?
Ами не винаги, тревожността и социалната фобия си я помня от както се знам, но от 6 месеца се засилиха тотално плюс сравненията и другите неща, просто вече това ме изморява много и ми пречи на ежедневието.

# 5
ТЕС терапията ще ви е от полза, но потърсете терапевт, с който за започнете и да ви помага.

По-скоро ви трябва различен мироглед и работа със светоусещането, приемането на живота и смъртта, себеизграждането и себеразвитоето, смирението, да усещате и възприемате другите правилно.
Мислили ли сте за боен спорт, в който задължително има лекции на енергийна и духовна тематика - айкидо например? Може да се наложи да смените няколко, докато срещнете своя Учител!
Здрав дух винаги е свързан със здраво тяло - вие как спортуват и се грижите за тялото си? Всеки ден!
Ако бойните спортове не са за вас замислете се за медитативни практики и учения, които да ви помогнат правилно да отработвате стреса.
С две думи - външната енергия не минава плавно през вас. По ред причини я пречупвате направилно, докато започне да ви наранява. Това разбира се не е непоправимо - просто потърсете своя път.

# 6
  • София
Здравейте, млад мъж съм и страдам от различни страхове, негативни мисли, социална фобия и сравнение, това ми пречи вече много и ме измъчва, стигам дори до паник атаки, пробвах КПТ и различни методи но нямаха голям ефект, сега ходя на психолог но пак не виждам голям напредък за това се обърнах към алтернативните методи, четох за енергийни психолози, ТЕС метод, пренареждане на матрицата и т.н, дори ходих на гледачка, вече не знам какво да правя?

Наблегнете на В12 и Д, щом са ви ниски нивата. И въобще цялата В група витамини.
Специално за В12, трябва да знаете, че много трудно се усвоява от организма, затова трябва да е в по-високи дози и лесно усвоима форма - подезичен или спрей  за впръскване и в никакъв случай не ползвайте синтетичната форма на В12 - цианокобаламин,  тя е най-евтината и най- некачествената форма .
Аз нямам тревожност, но редовно взимам всеки ден по две подезични таблетки В12 от по 1000мк, защото зная, че повсеместно хората имат сериозен недостиг на този витамин и на вит.Д.
                                                                                                                                                                                                                                     така си върнах за нула време обонянието и вкуса , както и  затрудненото равновесие след прекаран ковид.
Вероятно имате  някакви   проблеми, дали с  неуспешна житейска и социална реализация, или загуба на близък човек, който много  ви е помагал  и подкрепял, или страх от бъдещето ... вие си знаете, но хората с паник атаки, които познавам, имат точно такива проблеми. Помислете  как да се стабилизирате в живота, без да разчитате на никого, а само на себе си. Потърсете откъде изхожда корена на проблемите ви.

И още нещо зная, надявам се да не ви притесни, но е установено, че шизофрениците, болните от алцхаймер, хората с повишена тревожност и психози и т.н., имат много сериозен недостиг на В12.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 08:12 от мързеливка

# 7
ТЕС терапията ще ви е от полза, но потърсете терапевт, с който за започнете и да ви помага.

По-скоро ви трябва различен мироглед и работа със светоусещането, приемането на живота и смъртта, себеизграждането и себеразвитоето, смирението, да усещате и възприемате другите правилно.
Мислили ли сте за боен спорт, в който задължително има лекции на енергийна и духовна тематика - айкидо например? Може да се наложи да смените няколко, докато срещнете своя Учител!
Здрав дух винаги е свързан със здраво тяло - вие как спортуват и се грижите за тялото си? Всеки ден!
Ако бойните спортове не са за вас замислете се за медитативни практики и учения, които да ви помогнат правилно да отработвате стреса.
С две думи - външната енергия не минава плавно през вас. По ред причини я пречупвате направилно, докато започне да ви наранява. Това разбира се не е непоправимо - просто потърсете своя път.
Не си падам по бойните спортове, сега ходя на фитнес три пъти седмично и мисля че малко или много помага но пак си остават тези мисли и неща, най вече чувството че съм социално отхвърлен, иначе се опитвам да практикувам медитации и съм много отворен на тема енергии.

Наблегнете на В12 и Д, щом са ви ниски нивата. И въобще цялата В група витамини.
Специално за В12, трябва да знаете, че много трудно се усвоява от организма, затова трябва да е в по-високи дози и лесно усвоима форма - подезичен или спрей  за впръскване и в никакъв случай не ползвайте синтетичната форма на В12 - цианокобаламин,  тя е най-евтината и най- некачествената форма .
Аз нямам тревожност, но редовно взимам всеки ден по две подезични таблетки В12 от по 1000мк, защото зная, че повсеместно хората имат сериозен недостиг на този витамин и на вит.Д.
                                                                                                                                                                                                                                     така си върнах за нула време обонянието и вкуса , както и  затрудненото равновесие след прекаран ковид.
Вероятно имате  някакви   проблеми, дали с  неуспешна житейска и социална реализация, или загуба на близък човек, който много  ви е помагал  и подкрепял, или страх от бъдещето ... вие си знаете, но хората с паник атаки, които познавам, имат точно такива проблеми. Помислете  как да се стабилизирате в живота, без да разчитате на никого, а само на себе си. Потърсете откъде изхожда корена на проблемите ви.

И още нещо зная, надявам се да не ви притесни, но е установено, че шизофрениците, болните от алцхаймер, хората с повишена тревожност и психози и т.н., имат много сериозен недостиг на В12.
Б-12 ми е леко нисък, но реших все пак да взимам и от него, Д-то ми беше даже в недостиг и започнах ударно да го пия вече поне две - три седмици но както казах не виждам особена разлика, всичко друго ми е наред, майка ми има проблем с щитовидната жлеза и си мислех че и аз може да съм го развил но изследванията са перфектни, като цяло все още не съм стигнал до паник атаки, но тази моя тревожност на там ме води, вече не знам какво да правя?

# 8
Фитнеса ще ви даде малко самочувствие, но няма да ви отвори към света по никакъв начин. Но така или иначе мъж със страхотно тяло не остава незабелязан Simple Smile

Търсете практики, които да канализират енергиите, мислите и хаоса във вас.

И когато САМ се приемете и харесате такъв, какъвто сте, когато спрете да смятате, че не получавате каквото трябва и другите сякаш получават даром, когато не си придавате ролята на жертва и разберете, че живота ви дава точно толкова, за колкото сте заслужили и ито прашинка по-малко или повече ще настъпят две неща: 1 . Ще се опитате да промените живота си въз основа на това какво давате, без да броите до последно всичко и да чакате отплата; 2. Ще спрете да се чувствате зле Simple Smile /което е целта на темата/

И тъй като е възможно да ви дообърквам и да не ви давам реална насока - първа стъпка е четете, търсете и работете по темата "Моето Его". Когато овладеете тази тематика - минете през гнева, отричането, високомерието, смирението и приемането си ще се отвори вратата към друг живот.

Определено търсете КОЛЕКТИВЕН спорт. Сам се изолирате, а искате да не сте социално самотен. Как да стане?

# 9
  • София
Б-12 ми е леко нисък, но реших все пак да взимам и от него, Д-то ми беше даже в недостиг и започнах ударно да го пия вече поне две - три седмици но както казах не виждам особена разлика, всичко друго ми е наред, майка ми има проблем с щитовидната жлеза и си мислех че и аз може да съм го развил но изследванията са перфектни, като цяло все още не съм стигнал до паник атаки, но тази моя тревожност на там ме води, вече не знам какво да правя?

О, това че майка ви  има проблем с щитовидната жлеза е важно уточнение.
Аз ,когато преди години имах  проблем с щитовидната,/ хашимото/ но не го знаех, бях изпаднала в такава  депресия, че две седмици не станах от леглото, нищо, абсолютно нищо не ми се правеше,  с никого не ми се говореше,  питах се защо изобщо  да живея и т.н.
Това е  автоимунно заболяване и липсата на вит.Д  усложнява още повече проблемите. Този витамин е много важен, защото регулира автоимунитета.
Селенът, магнезият , вит.С също контролират антителата.
Към днешна дата, съм много добре, много спокойна с овладяно хашимото,  благодарение на това, че пия редовно лекарството за жлезата и всички  необходими витамини и минерали. А да...и разкарах всички негативни и вредни хора от живота си.
Не се притеснявайте да взимате по-големи дози от В12/ метилкобаламин/,  той не се натрупва в организма, защото е водоразтворим, както и останалите витамини от В групата.
Не трябва да пренебрегваме ролята на витамините и минералите, защото те са дефицитни в съвременната храна, аз се убедих  лично в това.
Най-евтиният подезичен  В12  е на
SOpharmacy Витамин B12 Метилкобаламин 1000 mcg х90 таблетки - 16,59 лв.

И още нещо-  важно е !!!
 Намерете си един наистина добър ендокринолог, обяснете му състоянието си откровено, така, както на нас, кажете за болестта на майка ви/  често е наследствено/.

ПП. Защо ходите на фитнес, извинявам се за въпроса, но  ми говори за липса на самочувствие, а това не е добре. Поне помага ли ви ?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 12:32 от мързеливка

# 10
    Работата с психолог отнема мнооого време и за успеха й допринася голямата лична ангажираност. Може да се наложи да смените няколко специалиста, докато откриете "своя", но това пак не трябва да става импулсивно, а след известно време съвместна работа.

Аз съм пробвала ТЕС, за мен е смешно и несериозно, но други се кълнат. Явно си зависи от човека, пробвайте и ще разберете дали е вашето нещо.

Друго, което може да опитате е семейни констелации. Тук във форума пишеше преди време Людмил Стефанов и бих го препоръчала. Отделно, ако ви е интересна тематиката, може да видите подкаста Автентичност - там гостуват специалисти от различни направления на психология, психиатрия и алтернативни методи, които могат да ви бъдат полезни поне като гледна точка.

Супер е, че имате физическа активност, тя е много важна и много хора я пропускат. Не се отказвайте и в дългосрочен план ще видите ползи.

Успех!

# 11
    Фитнеса ще ви даде малко самочувствие, но няма да ви отвори към света по никакъв начин. Но така или иначе мъж със страхотно тяло не остава незабелязан Simple Smile

Търсете практики, които да канализират енергиите, мислите и хаоса във вас.

И когато САМ се приемете и харесате такъв, какъвто сте, когато спрете да смятате, че не получавате каквото трябва и другите сякаш получават даром, когато не си придавате ролята на жертва и разберете, че живота ви дава точно толкова, за колкото сте заслужили и ито прашинка по-малко или повече ще настъпят две неща: 1 . Ще се опитате да промените живота си въз основа на това какво давате, без да броите до последно всичко и да чакате отплата; 2. Ще спрете да се чувствате зле Simple Smile /което е целта на темата/

И тъй като е възможно да ви дообърквам и да не ви давам реална насока - първа стъпка е четете, търсете и работете по темата "Моето Его". Когато овладеете тази тематика - минете през гнева, отричането, високомерието, смирението и приемането си ще се отвори вратата към друг живот.

Определено търсете КОЛЕКТИВЕН спорт. Сам се изолирате, а искате да не сте социално самотен. Как да стане?
    Не съм се изолирал, пробвах танци но не е моето нещо и хората бяха доста затворени, май само фитнеса ми харесва, лошото е че каквото и да съм правил до сега, това не водеше до промяна в мен и моя вътрешен свят, пробвах да се социализирам и по клубове и други места, но пак си останаха тези мисли>?

О, това че майка ви  има проблем с щитовидната жлеза е важно уточнение.
    Аз ,когато преди години имах  проблем с щитовидната,/ хашимото/ но не го знаех, бях изпаднала в такава  депресия, че две седмици не станах от леглото, нищо, абсолютно нищо не ми се правеше,  с никого не ми се говореше,  питах се защо изобщо  да живея и т.н.
    Това е  автоимунно заболяване и липсата на вит.Д  усложнява още повече проблемите. Този витамин е много важен, защото регулира автоимунитета.
    Селенът, магнезият , вит.С също контролират антителата.
    Към днешна дата, съм много добре, много спокойна с овладяно хашимото,  благодарение на това, че пия редовно лекарството за жлезата и всички  необходими витамини и минерали. А да...и разкарах всички негативни и вредни хора от живота си.
    Не се притеснявайте да взимате по-големи дози от В12/ метилкобаламин/,  той не се натрупва в организма, защото е водоразтворим, както и останалите витамини от В групата.
    Не трябва да пренебрегваме ролята на витамините и минералите, защото те са дефицитни в съвременната храна, аз се убедих  лично в това.
    Най-евтиният подезичен  В12  е на
    SOpharmacy Витамин B12 Метилкобаламин 1000 mcg х90 таблетки - 16,59 лв.

И още нещо-  важно е !!!
     Намерете си един наистина добър ендокринолог, обяснете му състоянието си откровено, така, както на нас, кажете за болестта на майка ви/  често е наследствено/.

ПП. Защо ходите на фитнес, извинявам се за въпроса, но  ми говори за липса на самочувствие, а това не е добре. Поне помага ли ви ?
      Според изследванията, нямам проблем с щитовидната жлеза, честно казано очаквах да имам, иначе да, имам ниско самочувствие и това ми пречи много, пробвах различни методи но пак си остава ниско.
      Де факто, вече съм готов да пробвам всякакви методи, защото осъзнах че няма да мога да водя, пълноценен живот в това състояние.

# 12
        ПП. Защо ходите на фитнес, извинявам се за въпроса, но  ми говори за липса на самочувствие, а това не е добре. Поне помага ли ви ?

Той страда от социална тревожност и социална изолираност - а вие се изненадвате, че можело да няма самочувствие! Всички младежи ходят на фитнес - правят мускулести тела. кое точно ви изненадва, че е там?
        Питам, защото зададохте въпроса така, сякаш ходенето на фитнес е някаква отчаяна стъпка в опит да се самохаресаш. Много, много, много странно мислене! Фитнесите са пълни с хора с голямо самочувствие!

Ivanov23, имам чувството, че не ме разбирате. Аз ви говоря за спортове, които работят с тялото и духа, подреждат енергийната същност и балансират, вие ми говорите, че сте ходили на фитнес и танци! Какво точно очаквате да ви променят във вътрешния свят фитнеса и танците?
        Също така сте развили синдрома - "пробвах всичко" и се самосъжалявате, не вниквайки в нито едно предложение. Ами не, не сте пробвали всичко! Не сте длъжен да се юрнете да правите каквото ви съветваме, но от опит знам, че в момента не търсите нови пътища, а да се оплачете и пак се връщаме към самосъжалението. Абсолютно безмислено е това!
        Ето една книга, кяото би ви помогнала макар и малко - Димитър Кръстев - Ти си любимо дете на Вселената

И да питам - колко пъти се видяхте с психолог?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 22:32 от the Дорис

# 13

Той страда от социална тревожност и социална изолираност - а вие се изненадвате, че можело да няма самочувствие! Всички младежи ходят на фитнес - правят мускулести тела. кое точно ви изненадва, че е там?
          Питам, защото зададохте въпроса така, сякаш ходенето на фитнес е някаква отчаяна стъпка в опит да се самохаресаш. Много, много, много странно мислене! Фитнесите са пълни с хора с голямо самочувствие!

Ivanov23, имам чувството, че не ме разбирате. Аз ви говоря за спортове, които работят с тялото и духа, подреждат енергийната същност и балансират, вие ми говорите, че сте ходили на фитнес и танци! Какво точно очаквате да ви променят във вътрешния свят фитнеса и танците?
          Също така сте развили синдрома - "пробвах всичко" и се самосъжалявате, не вниквайки в нито едно предложение. Ами не, не сте пробвали всичко! Не сте длъжен да се юрнете да правите каквото ви съветваме, но от опит знам, че в момента не търсите нови пътища, а да се оплачете и пак се връщаме към самосъжалението. Абсолютно безмислено е това!
          Ето една книга, кяото би ви помогнала макар и малко - Димитър Кръстев - Ти си любимо дете на Вселената

И да питам - колко пъти се видяхте с психолог?
          Ясно не съм ви разбрал правилно!
          Ами от няколко месеца работя с КПТ.

# 14
          Този линк сам ми излезе и ми се струва, че би ви било полезно

https://-spam132-/free/?utm_medium=paid&utm_source=fb&utm_id=238 … RDrTEknsMX7H0AyZw

Вижте няма магически начин - правиш това, потупваш тук и там и ставаш магнит за жените и накачулен с приятели. Трябва да приемете, че сте си такъв и да осъзнаете, че нищо ви няма реално. Форма на интроверстност, като в младежките години ви се иска да сте харесван, популярен, с приятели и гаджета. Вероятно все още сте нямали връзка. Да, много хора са така! Хубавата част е че търсите решение.

Първа стъпка, е да опознаете и направо да се самозапознаете със себе си и да се приемете. После ще се работи и да се харесате. Помощ ще получите от психолог.

Втора стъпка е да постигнете духовна хармония и баланс - това е духовна работа и се получава добре като имате учителИ и четете много литература, пробвайки различни неща, докато намерите своя път.

Трета стъпка е да се свържете по правилен и здравословен начин с други хора - приятели, любими, близки, колеги. И живот и здраве да създадете семейство и деца, които да възпитате и да им помогнете да постигнат същото.

Ако смятате, че ще стане нещо и всичките ви тревоги и страхове и неувереност и нехаресване ще изчезнат - имам лоши новини - няма да изчезнат. Но ще приемете, че са част от вас. Шарена и ранима, прекрасна част и няма толкова да ги приемате за слабост. Хората не са железни машини и ако нямат тяхната слаба човешка същност то е само, защото не я покзват на всеки.

НИКОГА не се самосъжалявайте. Всичко вкл. това, което ви измъчва е някакво предизвикателство. Вие имате силата и способността да се справите.

Помагайте! Помагайте на по-слабите, по-малките, по-старите, на тези които като вас са дисбалансирани. Не прото да им кажете, че и вие сте така, а им помагайте. Това е важно!

Общи условия

Активация на акаунт