Любители на котки - Тема 207

• 24 992
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Ние се прибрахме снощи. Пиратчето дъъъълго ме души - ръцете, чантите.
Разбира се затъжен спа цяла нощ при мен. Инак в горещините много не го прави. Миличкото ми Пиратче. Бил е много любвеобилен и към съседката, която го хранеше. Идвал да ѝ се гали, говорил ѝ още на вратата като влизала.

# 496
  • Враца
Леле момичета, радвам ви се на цветята. Как ги пазите от котките. Кая с идването започна да закача цветята върху цветарника и си хареса големия фикус да влиза в саксията. Мъжът ми забучи клечки за зъби вътре уж да не се качва, а тя си ги вадеше и си играеше с тях. От известно време не съм я виждала да се качва в саксията, но още тогава махнах цветята от цветарника, които може да достигне. Терасата ни е открита и имам доста цветя и по земята, изкарвам я с мен докато простра прането, а тя само се върти около саксиите и се чуди какво да си хапне. Страх ме е да не се натрови нещо, а много обичам и цветя. Няколко години детето имаше алергия към плесени и алерголожката ми каза да махна всички цветя от вкъщи, та се разделих с всички отгледани с много любов. От скоро детето надрасна алергията и пак започнах да си гледам цветя, но сега с Кая не знам как ще бъде. Имам спомен от предната ни котка как събори целия цветарник и всичко беше в пръст, и сега съм подготвена за това, че е голямо диване Кая. Търчи като конче някой път. Жегите и на нея и влияят и спи където и падне. Тук е на постелката пред тоалетната си, явно и е хладно.

# 497
  • Между гори и планини
Лео като малък редовно се катереше на етажерката с цветята. Понеже е на южен прозорец и зимата се припичаше там. Като стана прекалено палав, два пъти си изяде боя и започна да разбира думата "не". С първата крачка към етажерката и аз като изрева Нееее и той прави кръгом. Един от плюсовете на къщата с двор е, че в двора започна да играе и вкъщи само да яде и спи . Нито една от котките ми не е яла цветя, аз им садих котешка трева. Само Памук като малък и сестра му, бяха обърнали една голяма саксия с Бенджамин на тоалетна. Чудех се от къде ми мирише, докато се усетя и растението изсъхна. Сложи декоративни камъчета отгоре. Хем красиво, хем не могат да ровят 😊 Продават в Практикер.

# 498
На саксии с по 1 цвете като фикус, Палма може да сложиш от кокосовите кръгли подложки. Аз на Палмата имам така. Че зимата някой препикава понякога и като ровне…

# 499
  • Враца
Страхотни идеи, благодаря момичета.

# 500
Здравейте коткопочитатели!
Някой давал ли и от супите на Cosma? Котката полудява като я подуши и я изяжда преди да е сипана в паничката.
Притеснявам се дали не е вредна по някакъв начин.
Уж, четох съдържанието, проучвах, но накрая и тук реших да питам.
Яде си и другата храна, предимно мокра. Храним я само с Animonda Carny и Josera суха храна, която е повече за лакомство май.

# 501

Днес е било забавно в къщи. Ама и гълъба непукист, изобщо не се стряска от котката.

# 502
  • София
Давала съм от супите на Косма, някои яде, на други се мръщи. Мисля, че са с хубав състав.

# 503
Аз приключих с цветята като взех Грейси. Имах една орхидея, тъкмо беше писнала ново клонче с пъпки и нашата я събори и я опаса. Сега гледам само кактуси. Тях нито се опитват да ги ядат, нито искат да им копаят по саксиите.

# 504
  • София
Аз приключих с цветята като взех Грейси. Имах една орхидея, тъкмо беше писнала ново клонче с пъпки и нашата я събори и я опаса. Сега гледам само кактуси. Тях нито се опитват да ги ядат, нито искат да им копаят по саксиите.
Имам един дребен, но много разклонен кактус и откакто Турболината вършее, непрекъснато има потърпевши. Къса секцийките и ги рита. Най-хубаво е като легнеш на дивана и в гърба се забият няколко десетки трънчета. Joy И да настъпиш е "приятно", но почти винаги сме с джапанки и рядко има поражения. Joy

# 505
Моите не ги закачат изобщо, но то и саксиите на повечето вече са твърде тежки, за да стоят по прозорците през зимата и ги изваждам отвън, на етажа, а тази зима изобщо не ги прибрах от балкона и са си живи. Иначе тези, които стават още за на прозореце понякога биват съборени, но само толкова. Много харесвам сукуленти, но тях ги изяждат.

# 506
  • София
Томчето много обича цветя. Това тъкмо го купихме. Веднага се нареди до него. Докато обърнем гръб и го разровичка.

А днес е голяма жега. И голяма глезотия:

# 507
Мм има 43 кактуса. Но Сина най обича драцените, затова съм ги сложила на недостъпно място.
Ето го, разбойника

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 22:23 от cardhu

# 508
Страхотни снимки на Сина! 😻
Аз не се справих с цветя и Линче и вече нямам нито едно. Мъчих известно време да ги опазя като ги изкарах на терасата и оставих едни сухи, които бяха част от интериора в къщи, но и с тях не ми се получи. Сега и те са наказани на терасата. Като преподавател обаче може да си представите колко много цветя получавам през годината от дечковци. Мама и вуйна са щастливи, защото им ги разпределям по равно да не се сърдят, Линошка ми е по - важна!  😁  А относно жегите, ще ви покажа кака и Линче как спят 😃😂😂😂😂

Може да е 40 градуса кака е с одеалце, понякога и с чорапки 🤭 и Линче навряна в нея 😃. Само като ги види човек и прегрява направо ама... те си знаят.

# 509
Здравейте,

Преди 3 години открих кръв в тоалетната на котарака ми. Ph-то беше 9 и имаше левкоцити и протеин в урината, беше му изписан антибиотик и уринарна храна и свалихме ph-то до 6. Оттогава му правя изследвания на урината на няколко месеца и ph-то никога не пада под 7. Само ако е около 8 и му изпишат антибиотик, всичко се нормализира дл следващия път. Последните му резултати от преди няколко дни са с ph 7, левкоцити +++, протеин ++. Той от години е изцяло на Royal Canin Urinary S/O- мокра и суха. Давам му добавка Urinovet cat + цистон и му слагам витамин C във водата да подкислява. Въпреки всичко това, резултатите са такива и това ме притеснява. Някой има ли подобен проблем? Вече не знам какво да правя, а се притеснявам, левкоцитите ми изглеждат много високи. Приятелка ме посъветва да му купя котешки феромони за успокоение, но не знам дали това би помогнало.

Благодаря ви предварително за мненията

Общи условия

Активация на акаунт