НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 879
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Съвет не мога да дам, но мога да кажа как бих постъпила аз в това положение. Бих звъннала в УНСС, да видя дали мога да получа информация за свободните места за ДП за 3-то класиране (в края на периода на записване, данните ще са възможно най-точни). Макар, че не съм сигурна колко точна ще е информацията, защото може в последния момент да се запълнат бройките.
Ако не ми дадат такава информация, директно бих го записала платено. Сравнявайки баловете от тази и миналата година, тази са по-високи, а и на второ класиране са паднали съвсем малко, за разлика от миналата година. Примерно 4-те специалности, които следя, миналата година са паднали с между 2 и 3,5 точки между 1-во и 2-ро класиране, а тази година падат с 1 т. или по-малко.
Имате достатъчно време - помислете добре и решете какво ще правите.

# 301
Бизнес логистика му е целта.
Относно таксите, може би няма да бъда разбрана, но АКО реши да учи платено, той ще си плащ разликата  от спестяванията. Просто много подцени ситуацията и съм му много ядосана.

Платената форма имат ли право на общежития ?

# 302
  • София
Имат право, да.
 https://priem.unwe.bg/Uploads/Priem/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D0 … %80_2025-2026.pdf
Според план приема приемат 62  за държавна поръчка.Платените бройки не са малко също.Аз не съм се интересувала от този тип специалност, ама толкова ли са търсени ....
Подкрепям написаното от Касиопея.Звъннете или идете и поискайте съвет.Много са отзивчиви и вярвам че ще дадат адекватна обратна връзка, която да ви е от полза

# 303
При записване в СУ освен заявлението за подадената карта, документа за плащането само се предоставя, не е необходимо да се качва в профила. Правилно ли разсъждавам?

# 304
В една от старите теми се говореше за плащането на усигоровките в НАП. Линка е тук: https://bg-mam.ma/p/1779621/49789732 Сега ще плащам на моя с КЕП-а му за юли и август, но тъй като в Германия, където кандидатства, но не са излезли класирания и тн. се зачудих как ще се плащат усигоровките, когато влезе. Четох този пост и се зачудих какво трябва да пише в това писмо до НАП, тъй като по-надолу се коментираше, че ако се позовало, че годината е от септември до април, лятото пак ние го плащаме. Ще се радвам и на други подробни разяснения относно процеса. Благодаря предварително! 😃

# 305
  • софия
Не е писмо, а "бележка от университета, че са записани редовно обучение за съответната година. Бележката се превежда на български и се носи в НАП." Това е стандартен документ от университета. В повечето случаи е бланков.

# 306
  • у дома...
Малко е трудно това с бройките след приключване на записването, защото снощи в полунощ приключи записването след първо класиране, а днес следобед излезе второто. Така, че няма да има време да запише. Общо взето не се проточва класирането.

# 307
За УНСС. Тази година наистина много малко падат баловете, под 1 точка...Предполагам, доста кандидат-студенти чакат следващото класиране  в СУ. За съжаление, второто класиране на СУ и третото на УНСС са на една и съща дата.
Предполагам, че при трето класиране също ще съществува опцията да се запише платено, стига да има места, затова е най-добре да се пита наистина за някакъв ориентир. Аз така и не намерих колко броя места има за специалностите, нито за ДП, нито за платено...Rolling Eyes

# 308
  • у дома...
За УНСС. Тази година наистина много малко падат баловете, под 1 точка...Предполагам, доста кандидат-студенти чакат следващото класиране  в СУ. За съжаление, второто класиране на СУ и третото на УНСС са на една и съща дата.
Предполагам, че при трето класиране също ще съществува опцията да се запише платено, стига да има места, затова е най-добре да се пита наистина за някакъв ориентир. Аз така и не намерих колко броя места има за специалностите, нито за ДП, нито за платено...Rolling Eyes
има качен план прием в УНСС.

https://priem.unwe.bg/bg/pages/41042/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd-%d … %d0%b5%d0%bc.html

# 309
Здравейте, има ли някъде минималните балове за ТУ от тази година?

# 310
Просто майка, ще ви прекръстя на ПР УНСС JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 311
  • у дома...
Просто майка, ще ви прекръстя на ПР УНСС JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Ми досега си хвалех и 30 СУ. Като всичко е наред, как са кажеш на бялото черно?
Пък и като нямам приятелки в университета да удрят по едно рамо когато трябва, барем така да съдействам на детенце 🤣🤣🤣. Мамино златно то ...

# 312
  • София
Е стига де.Просто сме  няколко души   в УНСС , които сме ровили  и сме се запознали с процедурите или имаме опит.Други имат опит в СУ/ТУ и т н. и споделят за там.Днес излезе класирането за УНСС- нормално е да се коментира  и да е актуално. Не всеки списва тук, а е полезно за настоящи или бъдещи  студенти.Нека пишат и хора с опит в други университети, дори  и не най-популярни.В крайна сметка  децата ни кандидатстват на най-различни места, и се търси информация за тях.В края на КСК ще останат полезни постове .

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 21:28 от sssani

# 313
  • София
Аз мисля, че след второто класиране пак нищо не се губи и можем да изчакме третото.

Моля ви, ПР-ите на УНСС да потвърдят Simple Smile

Утре сутринАта тръгвам за натам за всеки случай, или да я записвам, или да чакам третото, което не помня кога беше, май на 22 юли.

# 314
Просто_майка, благодаря! Не съм го видяла изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт