НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 876
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Да св похваля със записана студентка Су Право 12 гр. Поискахме си уверение и ни дадоха.За протокола всички влизали да се записват с родител. Успех на чакащите резултати. Ако има някой от Варна може да пише за да запознаем децата.

# 406
А zzy със спорт по здравословни причини не се занимава. Но отказа да си изкара медицинско и да се освободи от часовете по физическо в университета.  Избра секция "Туризъм" и обикалят водопади и екопътеки, предимно в съботните дни.

# 407
На дъщеря ми дипломата е в университета. Все още. Скоро завършва, ще трябва вече да й я върнат. На синко не я взеха. Явно е но ново. Може би си имат вече електронен регистър

# 408
Дипломите за средно се държаха от университетите докато студентите не завършат и не се дипломират.
 Това задържане на диплома беше незаконно. Студент от ФФ заведе дело и го спечели.
Доколкото помня съдът разпореди тази порочна практика да се прекрати.
 Наскоро пък студентите от ЮФ заведоха дело относно получаването на стипендия когато е платено обучение. Отново е спечелено делото.
Би трябвало от новата учебна година и студентите в платена форма да могат да кандидатстват за стипендия.
 Похвално е, че си търсят правата.
Закона за висше образование е покъртителен както и много от правилниците на университетите  имат доста чл. и ал. които могат да бъдат атакувани като дискриминационни/противоконституционни.

# 409
  • София
Защо имам спомени, че едно време ни вземаха оригиналната диплома при записване, и с колежки коментираме и те така. Вчера в СУ не са я взели, не беше ли идеята точно да не се запишеш и на друго място? Още текат класирания в другите ВУЗ-ове
Няма как да се запишеш на 2 места едновременно, има си регистър, правят се справки и се следят нещата. Ето: https://nacid.bg/bg/register_rdpzsd/
Затова и отдавна не прибират оригиналните дипломи за средно образование.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 18:50 от jasmin tisane

# 410
Ооо ще й кажа, то все тая вече де, но със сигурност все още колегите, на които им трябва диплома, ходят да се молят да им ги върнат за малко и после пак ги носят.
Еми явно някои университети са си по -назад

# 411
Задържането на дипломата, още преди 30г, беше до края на октомври първи курс.  После ни викаха и срещу подпис ни ги връщаха в канцеларията.
С дипломата за средно може да започнеш работа, да караш шофьорски курс и какво ли не.

# 412
  • София
Да св похваля със записана студентка Су Право 12 гр. Поискахме си уверение и ни дадоха.За протокола всички влизали да се записват с родител. Успех на чакащите резултати. Ако има някой от Варна може да пише за да запознаем децата.
Уверение за какво, че моята девойка излезе от там с една брошура за регистрация.
Иначе тя като се записва и аз ходих за морална подкрепа, но не ме пуснаха да вляза в стаята, даже по коридора един охранител се опита да ме изгони 😉😂
Ох, отново да попитам в сайта ще се отразили, че е записана, защото до снощи нямаше промяна.

# 413
  • гр.София
В комплекта със студентската книжка, който си е купила дъщеря ми ,има и Уверение , и Формуляр за записване...
Явно всеки ф-т се е подготвил различно.

# 414
  • София
В комплекта със студентската книжка, който си е купила дъщеря ми ,има и Уверение , и Формуляр за записване...
Явно всеки ф-т се е подготвил различно.
В един и същи факултет са, дъщеря ми също е право 4група, но единствено си купи книжка, другото го разпечатахме от сайта.
Нищо явно това уверение е за картата за ГТ,.ще го преживее два месеца да си плаща за младеж 😉

# 415
В един и същи факултет са, дъщеря ми също е право 4група, но единствено си купи книжка, другото го разпечатахме от сайта.

+ 1 - И ние така - с разпечатани формуляри . Купил е от книжарницата в СУ студентска книжка . Не съм го разпитвала , но явно не са му предложили комплект за записване с уверение в него .
Впрочем , върнали са му дипломата веднага .

Чудех се дали не може да се използва  ISIC картата за намаление в градски транспорт . Проверих и не открих да пише , че може . Мислех ,щом още няма пластика , да използва приложинието на телефона , но ето какво иска
"Регистрирай своята физическа ISIC карта в мобилното приложение MyISIC и вземи отстъпка, показвайки екрана на смартфона си!" И "1. Въведи своята дата на раждане и номер на ISIC картата ти.". Такъв номер не откривам в "моят профил" . Ще се чака да раздадат пластиките в СУ , нали ?

✿ Надежда ✿ , ама това е кандидатстудентски профил , м.б. функциите са му до тук - потвърждение ,че са класирани . Нали след 15-ти август ще отворят профил в системата СУСИ със ЕГН-то си и този профил ще им служи вече като студенти , съответно ще е отбелязано къде са записани (предполагам) .

# 416
А след като вече ще има стипендии за платеното обучение, то как стои въпроса с частните университети?

# 417
И моята дъщеря няма уверение, само факултетен номер и то един  и някакъв лист напечатан къде да се регистрират после

# 418
А след като вече ще има стипендии за платеното обучение, то как стои въпроса с частните университети?
                 Сигурно ли е, че и за платените студенти ще има стипендии? Това, че е спечелено дело не значи, че влиза в сила веднага. Има срок и за обжалване и като знам нашите съдилища ще има да се точи поне още година-две.

# 419
Качиха корекция на таксите в СУ.
 Както и очаквах “намаление” има само за конкретни специалности. В повечето няма намаление на таксата.

Общи условия

Активация на акаунт