Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 27 932
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Merci Nova Kotka, при толкова вливания очевидно има смисъл, леко да минават. Аз съм тази, която все още не може да приеме съвсем диагнозата, и на която и минаваха мисли да откаже лечение. Е, хвърлих се, мина първата вливка, остават още 5, чудя се дали да сложа и аз. Какво мислите?

# 31
Storytime, ако имаш хубави вени и ти предстоят още 5 вливки- няма смисъл!
Но ако нямаш вени- слагай!
Само първо питай, там където се лекуваш, дали ще го ползват Head Band
Напримерно в Онкологията във Варна няма обучени сестри. Преди 7г, само една можеше да работи с ПОРТ, не знам дали е още работи. Там човек с ПОРТ трудно ще видиш. Слагат системите по краката, но дума не продумват за съществуването му.
Alatea, благодаря :*

# 32
  • София
Благодаря за новата тема!

Сторитайм, много се радвам на решението ти, както виждаш, дявола не е толкова  черен. Как си?

# 33
Добро утро дами!Искам да попитам тези от вас който са от Варна и района ,къде се лекувате и кого избрахте за ваш онколог.Майка ми е с тройно негативен рак на гърдата има три имунохистолий до сега,2В е стадия,няма друго огнище след пет скенера. Ако има от вас в подобно положение може ли да споделите колко вливки са ви назначени. До сега сме ходили при доц.Калев в онкологията,ако имате наблюдения за него може ли да споделите.Благодаря предварително!

# 34
БРИТ, след 30 юни трудовите книжки отидоха в историята. Вече трудовия стаж е дигитален. На всички със стаж след 1997 година, не им е нужна трудова книжка. Работодателите приключиха с попълването на тази хартия.
Неда, естествено че има електронен обмен между НОИ и останалите институции. От много време при това. Поне десет години НАП, НОИ, АСП, МЗ са вързани. Проблемът е в нормативните актове, не електронните връзки. И аз сега ще разследвам тоя случай с електронното връчване, жалби ще напиша, ще пробвам да ги накарам да спазват закона. Подозирам, че електронното връчване не е задължително за администрацията затова си правят, каквото си искат😅

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 10:40 от haidi

# 35
БРИТ, след 30 юни трудовите книжки отидоха в историята. Вече трудовия стаж е дигитален. На всички със стаж след 1997 година, не им е нужна трудова книжка. Работодателите приключиха с попълването на тази хартия.
Неда, естествено че има електронен обмен между НОИ и останалите институции. От много време при това. Поне десет години НАП, НОИ, АСП, МЗ са вързани. Проблемът е в нормативните актове, не електронните връзки. И аз сега ще разследвам тоя случай с електронното връчване, жалби ще напиша, ще пробвам да ги накарам да спазват закона. Подозирам, че електронното връчване не е задължително за администрацията затова си правят, каквото си искат😅
Съжалявам,ако всявам смут,но моят опит показва друга реалност...но все съм с надеждата,че рано или късно,и това ще се случи...

# 36

Сторитайм, много се радвам на решението ти, както виждаш, дявола не е толкова  черен. Как си?

Благодаря, Olive, добре съм, но от тази сутрин доста почнаха да ме болят яйчниците. Чудя се има ли връзка с химията или ме е надухало през нощта? Има ли такива ефекти от терапията?

# 37
7946,  аз съм с тройнонегативен,  майка ми също беше с тройнонегативен.
През 2018г се лекувах в Онкологията, но доктора ми го няма вече там.
Майка се лекуваше също в онкологията при Попов, Кирилова и Стилянова.
За Калев съм на мнение, че отдавна е за пенсия. За мен го гони деменцията вече.
Докато беше в комисията едно говори в кабинета си, а друго на самата комисия.
Сега пак съм на въртележката с трайнонегативен. Консултирах се с проф.Тимчева (онлайн) и избрах проф. Цонев от Терапията.
Предния път бях : 4 червени и 4 бели (новото е 12 всяка седмица). С чести ЛВ и без метастази.

Сега ще съм да друга схема. Чакам и резуртат от ПЕТ скенера.

# 38
Здравейте!
Аз също бях с тройно негативен рак на гърдата и се лекувах по клинично проучване TROPION-Breast04 в онкологичен център „Надежда“ в София. Проучването включва датопотамаб дерукстекан (Dato-DXd) – нов вид таргетна химиотерапия, която се насочва директно към раковите клетки и освобождава лекарството в тях, с по-малко увреждане на здравите тъкани. Прилага се заедно с имунотерапия (дурвалумаб), която активира имунната система да разпознава и атакува тумора.

Терапията е по-щадяща от стандартната химиотерапия и се понася изненадващо добре, дори при по-възрастни пациенти. Лично се запознах с дама на 72 години, която също беше в проучването – при нея лечението премина без сериозни странични ефекти и тя постигна пълен патологичен отговор (т.е. изчезване на тумора при операцията).

Ако майка ви все още не е започнала химиотерапия и е в стадий II или III, препоръчвам да проверите дали отговаря на условията за включване.

Ако имате въпроси, ще се радвам да споделя повече информация. Желая ви сила и добри новини! 💛

Добро утро дами!Искам да попитам тези от вас който са от Варна и района ,къде се лекувате и кого избрахте за ваш онколог.Майка ми е с тройно негативен рак на гърдата има три имунохистолий до сега,2В е стадия,няма друго огнище след пет скенера. Ако има от вас в подобно положение може ли да споделите колко вливки са ви назначени. До сега сме ходили при доц.Калев в онкологията,ако имате наблюдения за него може ли да споделите.Благодаря предварително!

# 39

Благодаря, Olive, добре съм, но от тази сутрин доста почнаха да ме болят яйчниците. Чудя се има ли връзка с химията или ме е надухало през нощта? Има ли такива ефекти от терапията?
След първата терапия бях с ужасно болки ниско долу... Мислих че са яйчниците или матката ... Болките бяха 12 часа непрестанни и много силни... Все едно контракции... Силни спазми... Оказа се страничен ефект... Ходих и на гинеколог... Сложиха ми една инжекция бусколозин и всичко отмина...

# 40
Haidi, моля те сподели, като подадеш в НОИ!
quote author=haidi link=topic=1793908.msg49961755#msg49961755 date=1752391279]
[/quote]

# 41
  • Северозапада
От моя личен опит, достъп до трудовите досиета няма. Като работодател не виждам предишния трудовия стаж на назначените работници. А скоро имахме разговор по друг повод със служителка на НОИ и тя каза, че при тях също откакто е въведен електронния регистър не виждат трудовия стаж.
Ще се пробвам и аз да потърся пак какви са сроковете РЗИ да уведомят НОИ за издадено експертно решение.

# 42
Здравейте!
Четох ви много тези дни, все още не разбирам част от нещата, които обсъждате, но напредвам..
Бих искала да попитам няколко неща:

1. Когато излезе биопсията от ВМА и искам да се диспанзеризирам другаде, кога и как точно става?
2. В новото лечебно заведение как точно се процедира? Запазвам час при някой ли, или?
3. Моля ви за мнение и насоки накъде - като клиника и лекари да се насоча - относително близо са ми Сити Клкник и Онкология Дървеница?
4. Не схващам, когато отида и се "заведа" някъде, само с техните лекари ли действаш. Чета, че ходите къде ли не..

Още не мога да схвана чисто логистично как стоят нещата и това ходене от един на друг лекар как се случва. В смисъл - документи, изследвания в мен ли си стоят, или там, където си заведен.
Прощавайте за сигурно тъпите въпроси, но не мога още да се ориентирам в елементарните неща ❤️

# 43
От моя личен опит, достъп до трудовите досиета няма. Като работодател не виждам предишния трудовия стаж на назначените работници. А скоро имахме разговор по друг повод със служителка на НОИ и тя каза, че при тях също откакто е въведен електронния регистър не виждат трудовия стаж.
Ще се пробвам и аз да потърся пак какви са сроковете РЗИ да уведомят НОИ за издадено експертно решение.
Ох, ще припадна. Това е от некадърни разработчици, някой не си е свършил работата и сега ще се наложи да дооправят системата 😅
България е ИТ хъб на Европа и вместо да имаме най модерното електронно правителство, щото имаме ресурси и капацитет да го построим, ние се давим в некадърни разработки, за които вероятно са платени много пари. Това малко оф топик. Аз си виждам целия стаж. Но от 30 юни съм убедена,че трудовата книжка отиде в историята,защото моят работодател ги събираше да го приключи, заради точно това изменение.

# 44
Мили дами,
Осъзнах, че утре се почва, бодрото ми настроение се изпари и се панирах. Затова подавам сигнал за помощ.
Моля, кажете какво конкретно да очаквам да ми се случи утре и в рамките на следващите седем дни. Ще бъда по схема dose dance /dd/. Гадене, повръщане, какво още.   
Опитвам се да се овладея и да се разсея с мисълта колко много работа имам да върша днес, утре и идната седмица, ама ще ми е полезно и ако някой ми подскаже какво ме чака утре и след утре.
Предварително благодаря на тези, които ще ми отговорят и на тези, които ще си помислят за мен!   

Общи условия

Активация на акаунт