Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 035
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Операцията да е първа се допуска само в много много начални стадии с малък тумор ясно очертан, при категорична липса на заразени лимфни възли.
При мен беше под въпрос първо операция, или първо химия и зсвисеше от резултата на Хер (беше граничен при хистологията)..
Иначе 35 мм. тумор, без уголемени лимфи и разсейки. Т. е, ако Хер е положителен, без значение стадий, или големина на тумора, задължително е първо химията.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 20:36 от i.r.e.n.

# 451
Ирен, и аз си мисля как изчезва тоя квартирант завинаги. Просто химията го изгаря и изчезва...

didona666, ако беше от Варна щях да идвам с теб на разходка🤕
А защо не можеш рано сутринта да плуваш в морето? Към 6-7ч
За мъжа нямам думи. Страшна подкрепа!
Аз също имам познати, които се отдръпнаха. Преди ги имах за приятели, сега са просто познати...

Alatea, по новите стандарти първо е биопсия, химия и т.н.
Аз действах по старите. За моята психика е важно да знам,   че го няма в тялото ми вече. Да, не са проверени още ЛВ. Да, може и да се е запътил нанякъде, но поне основния го няма.
Може би ако споделиш повече подробности, момичетата ще имат повече предложения и насоки.

# 452
Iren, при 35 мм тумор се подхода е да се прави първо химиотерапия, заради големината. Това е голям тумор, първо минава химията да го смали. ХЕР е от значение, но при тумори над 2 см сериозно първо се обмисля химиотерапия за смаляване на образуванието, разбира се гледа се и Ки67, плюс G-то, но над 3 см вече си е за предоперативна химия.
Тия нови стандарти с биопсията са от 30 години.Това лично др.Кръстева ми го каза. Че в България си правят хирурзите каквото си искат и си режат без консулт с Комисия и онколог, е съвсем друг въпрос. Няма контрол. Това е проблема. Стандарт има, контрол няма.
Аз като бях на операция при Вълкан Иванов, имаше жена с 4 см тумор, без ХЕР, само хормон позитивен и си беше на предоперативна химия. Беше със сентинелна биопсия, нямаше възли светнали.

# 453
Не знам Хайди, това ми казаха и проф. Щерев и Мила Петрова поотделно. И някак си им вярвам. Незнам защо така го прецениха. Иначе Ки67е 40%, G3, и при все, бяха "За" първо операция, ако Хер е отрицателен.

# 454
  • Sofia
Alatea, Бог да води в правилните решения. Вярвам, че всичко, ще се нареди!

# 455
Дидона 666, вярвам ,че всяко нещо в живота идва точно навреме и с причина. Идва за да ни предаде уроците, които трябва да научим. Вярвам в психосоматичните причини за болестите. Оказва се, че човешките емоции могат да се материализират. Емоции като обида, вина, които задържаме в себе си се превръщат в рак. Затова най-често се разболяват чувствителни хора. Знам колко е трудно и не може да се даде съвет, но ако този човек създава в теб същите емоции, довели до рака, може би е по-добре да го пуснеш, преди урока да се повтори. Hug гуш!

# 456
Дидона 666, вярвам ,че всяко нещо в живота идва точно навреме и с причина. Идва за да ни предаде уроците, които трябва да научим. Вярвам в психосоматичните причини за болестите. Оказва се, че човешките емоции могат да се материализират. Емоции като обида, вина, които задържаме в себе си се превръщат в рак. Затова най-често се разболяват чувствителни хора. Знам колко е трудно и не може да се даде съвет, но ако този човек създава в теб същите емоции, довели до рака, може би е по-добре да го пуснеш, преди урока да се повтори. Hug гуш!

Подкрепям с две ръце написаното!!

# 457
Момичета, много е тежко да живееш на морето, да гледаш как хората се къпят в него, плуват и се  забавляват, а аз ги гледам и ми се плаче. А толкова много обичам да плувам, но съм по средата на лъчетерапията и не мога. Мъжът, с който живея си живее живота и изобщо не му пука за мен. Ходи си на плаж, кефи се и си е самодостатъчен. А аз се чувствам толкова самотна. Днес за пореден път го помолих да отидем в морската - в Бургас, и той отново ми отказа. А като му казах, че не правим нищо заедно, той най - нагло ми каза, че аз не съм искала да ходя с него на плаж, знаейки, че не мога. Гадно оправдание. Приплака ми се. Излязох, за кой ли път сама. Вървя по крайбрежната улица, гледам хората, всеки с приятели или с половинката си, а аз пак съм сама. ,,Приятелките" също се отдръпнаха. Много ми е мъчно, че съдбата ме наказа така. 😥😭😭😭😭
Аз да се похваля, че се къпах в морето след 19,30ч. 4 месеца след лъчетерапия съм.
За някои "приятелки"...нямам думи. Наблюдавам от седмица една как се "гърчи" и не смее да ме покани на рождения си ден.

# 458
Момичета, благодаря за хубавите думи! ако не бях тотално финансово зависима от този мъж, отдавна щях да съм избягала със 200 от него. Сега и ракът ме покоси, и ме направи още по - финансово зависима от него, а той издевателства психически и емоционално над мен, точно заради тази зависимост.
А ,,приятелките", те се правят на много заети вече, и това боли.
Добре, че сте вие тук, че мога да споделям вас вас неволите си.
Да вземем да си направим нещо като срещи по градове, нещо като на определени дати да се срещаме в различни градове. Т.е, където има живеещи от групата.😂

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 11:28 от didona666

# 459
Едно научно откритие, учени от университета в Глазгоу са открили механизма на метастазиране на рака на гърдата. Рака променя метаболизма на определени имунни клетки, които започват да освобождават протеина урацил, който рака използва като "скелет", на който се прикача по други органи. Учените са успели да засекат по определени молекули в кръвта наличието на урацил и блокирането на произвеждането на това "скеле"  е довело до блокиране на метастазиране при мишки. Де факто са помогнали на имунната система сама да се справи, като са блокирали" урацил скелето". Откритието може да доведе до нови лекарства и потенциално да спре метастазирането на рака на гърдата. Супер вълнуващо откритие.
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/21001595
https://www.myscience.uk/news/2025/new_discovery_could_halt_seco … owth-2025-glasgow
Ирен,  G3 и ки67 40 говорят,че е агресивен рака. Ама щом професор Щерев е препоръчал операция,ако не е ХЕР, явно такъв е подхода. Странно.

# 460
Aelita_62 😳 и какъв е проблемът да те покани?! Засега не съм усетила нещо шо-различно от хората около мен, но май и за това трябва да се подготвя.
Дидонка, тоя твоя е абсолютен псиопат 😰

Аз нещо съм се сдухала. Корема ми ще се пръсне, иска да ми идва и имам чувството че аха да дойде, ама няма никой.Постоянно пълзят ужасни ледени мравки по тялото ми. В следващия момент почвам да горя. Две крачки да направя и съм гроги. Устата ми е нон стоп суха, устните ми се нацепиха за ден. И ми писна да ходя до ВЦ. Мрън 😔

# 461
Ирен, и аз си мисля как изчезва тоя квартирант завинаги. Просто химията го изгаря и изчезва...

didona666, ако беше от Варна щях да идвам с теб на разходка🤕
А защо не можеш рано сутринта да плуваш в морето? Към 6-7ч
За мъжа нямам думи. Страшна подкрепа!
Аз също имам познати, които се отдръпнаха. Преди ги имах за приятели, сега са просто познати...

Alatea, по новите стандарти първо е биопсия, химия и т.н.
Аз действах по старите. За моята психика е важно да знам,   че го няма в тялото ми вече. Да, не са проверени още ЛВ. Да, може и да се е запътил нанякъде, но поне основния го няма.
Може би ако споделиш повече подробности, момичетата ще имат повече предложения и насоки.

До колкото зная, по време на лъчетерапия не е добре да се плува в море или басейн. Така поне съм чувала. В понеделник ще питам лъчетерапевта. А на 5-ти  се навършват 2 месеца от операцията, и не зная дали раната е стабилно заздравяла. 6-7 ми е много рано на мен, Аз съм малко нощна птица. Лягам късно и обичам да спя до късно Blush Миналото лято, докато все още не знаех, че имам рак, си навивах часовника в 7 ч., за да мога да стигна до морето към 9.30 ч. То може и вечер към 20 ч. да се ходи на море, но пък тогава винаги има вълнение и не е много удачно за плуване.

Между другото, морето в Бургас е ужасно бурно тези дни. Все червен флаг е.
И аз стигнах до извода, че ракът поразява чувствителните хора. Аз съм мега чувствителна, та чак ме яд за това, но такава ми е натурата и не мога да я променя, колкото и много да ми се иска.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 11:18 от didona666

# 462
Момичета, днес ще ходя до Надежда да ми пуснат кръв и да ми бият растежен фактор.
Но не се сетих да питам трябва ли да съм гладна и жадна и сега не смея да пия вода. Помагайте 🌸

# 463
  • Северозапада
Вода може, даже е желателно да си добре хидратиран.

# 464
didona666, преди години си правихме такива срещи по градове🤗
Ако има и други момичета от Бургас, може да се организирате😘

Ирен, нормална е умората. Мен предния път ме прасна за 5дни... От леглото не ставах. Чак сега имам сили за повече неща, но ето че идва следващата химия...

Цикълът ми дойде с 10 дена по-рано.
Чаках го да спре вече, а той си дойде пак на датата на която трябваше🫣
Явно съвсем обърка тази химия яйчници и всичко... Предната направо ми я спря и не я мислех с месеци.

Общи условия

Активация на акаунт