Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 390 178
  • 13 443
  •   23
Отговори
# 13 380
  • София
Страничен въпрос, но гледах на много места новите банкноти и монети, включително на официалната страница на БНБ. Монетите са с надпис стотинки, а под тях пише евроцентове, някой може ли да обясни така ли ще си пише наистина, стотинки? Ако да, битката за лева наполовина не е загубена Laughing

Може ли линк, че не мога да намеря.

# 13 381
Страничен въпрос, но гледах на много места новите банкноти и монети, включително на официалната страница на БНБ. Монетите са с надпис стотинки, а под тях пише евроцентове, някой може ли да обясни така ли ще си пише наистина, стотинки? Ако да, битката за лева наполовина не е загубена Laughing

На гръцките пише "лепта", това е тяхната стотинка. Всички гърбове на монетите са различни за всяка държава, всеки си слага, каквото си иска. Не виждам лошо в "стотинката", точен превод е на цент. На еврото има надпис на гръцки за гърците и на кирилица за нас.
Единственото кофти според мен, е че всички са с еднакви гърбове, все мадарския конник. На центовете на другите държави всеки номинал е с различен гръб.

# 13 382
Е ако съвпаднат двата протеста поне ще се срещнат платците и ползвателите на бюджетните пари
Не съм гледала назад, но коментирали ли сте военните, които вдигнаха флага в Бургас вчера.. И  им увеличха заплатите и искат още да им ги увеличат 
https://www.facebook.com/FlagmanNews/videos/1557402448634940
Мислех да го споделя...голям резил.

# 13 383
Аз не държа ПП-ДБ да стават столетници като БСП (опазил ни Бог). Но засега друг не залага в програмата си фундамента за демокрацията - разделение на властите, върховенство на правото, свобода на словото. Приветствам да се включат и нови партии и нови лица, за да има с кого да съставят мнозинство в следващ парламент. Ще видим какво ще се случи.

# 13 384
Понеже някой спомена за гръцките и българските евромонети. Дали ще се случи на едно или друго място да не искат да приемат чуждите пари?

# 13 385
  • До хладилника, който обичам
Не, еврото от всяка държава върви във всички държави от еврозоната.

# 13 386
Кои чужди пари? Имаш предвид гръцко евро, испанско, френско?
Всички вървят навсякъде, това е поредна опорка, която се разпространява в определени среди. Няма законова причина да не се приемат.

# 13 387
Да, това имам предвид. Но не е опорка, имам някакво евро вкъщи и се позамислих дали нещо в някой магазин няма да не го искат на 3 януари. А да нямам левове в този момент.

# 13 388
Аз имам останали евробанкноти и монети, като  съм ходила на екскурзии в Италия. Смятам да ги харча тука след 1 януари.

# 13 389
Да, това имам предвид. Но не е опорка, имам някакво евро вкъщи и се позамислих дали нещо в някой магазин няма да не го искат на 3 януари. А да нямам левове в този момент.
Може да не ги искат, защото тези в обръщение са вече черни и почти тъмнозелени, а всеки ще очаква лъскавите нови.
Иначе в целия ЕС се приемат монети отвсякъде. Кой ще се кьорави да им гледа гърбовете на центовете, че да подбира от коя държава иска/не иска.

# 13 390
Нямат право и основание да не го искат. При евентуален отказ си плачат за сигнали и проверки.
Още преди месеци се завъртяха приказки как в Гърция няма да върви българско евро и обратното, затова казвам, че е опорка.

Аз в момента имам испански, австрийски, малтийски и нидерландски монети - специално проверявах, че ми стана интересно. В Нидерландия не съм стъпвала никога.

# 13 391
В момента имам евро от 3 държави, въпреки че последната година съм ходила само в Австрия и са теглени от тамошен банкомат или са купувани в Бг..Валидни са всички. Единствено все още не може да пазаруваш в чужбина с Бг емисиите, защото официално не са влезли. След 1.1.2026 вече ще може. В момента в банките се попълва декларация, че знаеш, че не са валидни емисии и няма да ги ползваш като платежно средство преди 2026г.

Другото лице на  ДПС, хората които не разпознават ДП като техен водач
Скрит текст:
Казвам се Орхан Адем Али. Никого не мразя, и не съм усещал омраза спрямо мен, на етническа основа! Смятам, че достатъчно дълго време, играейки си със страховете на етническите турци, вотът на изборите се контролираше. Към днешна дата, борбата е кой ще привлече тези гласове. Също така трябва да мислим как ще се случи това. Трябва да бъдем внимателни. Не се поддавайте на провокации и фалшиви новини.
Турците в Лудогорието са кротки и работливи. Всеки българин живял в съседство с турци ще потвърди това. Всеки турчин живял около българи, също ще потвърди, че ние живеем в разбирателство. Кой има интерес да ни настройва един срещу друг? Защо го прави?
Аз съм Орхан!
Роден съм в Разград - България!
Живея тук!
Гледам децата си тук!
Тук са родени и погребани - баща ми, вуйчо ми, двама дядовци, две баби...
Аз имам претенции, че съм по голям РОДОЛЮБЕЦ, от много "националисти"!
Останал съм в България, понеже усещам това парче земя, като мой дом!
Родолюбието няма етническа принадлежност!!!
Възпитан съм да обичам!
Аз съм Орхан, и никого не мразя, заради етноса, религията, расата!
Мразя лъжците, които в името на политически дивиденти, настройват хората и ги плашат с етнически конфликт!
Приятели, бъдете разумни!

# 13 392
Не виждам как протестите ще променят нещо... Да, много ми се иска да се случи, хубаво е че хората се бунтуват, но това няма да промени първопричините. Бюджетът е изтеглен, ще го направят, че да угодят на масата, но отново ще изтеглят 10млрд евро нов дълг или повече. Само лихвите дето ще плащаме по тия заеми от последните 3 години ще са милиарди. Увеличението на пенсионните вноски и други всякакви данъци само е отложено. Вие как виждате Б и Д да изчезнат като с магическа пръчка и да ги няма вече като фактори? Аз не виждам. Даже и да стане по някаква случайност, пак ще движат всичко по техни начини.
Нито съдебна система може да променим, нито здравеопазване и НЗОК, нито обществени поръчки, нищо...Ние си искаме, те си правят закони както ще е изгодно за техните действия/бездействия/комфорт.
И протестите рано или късно ще изгубят силата си.
И пак се връщаме в началото - какво ще правим? Тези ли да изберем, онези ли, по-малкото зло ли...а те са едни и същи. Няма държавници...а само политици, които гледат 4 години...а даже и много по-малко вече.
Дано греша.

# 13 393
Първо, бюджетът не е изтеглен, а новия е като стария. Всички отстъпки ни чакат догодина, нищо не е променено. Явно вече в ЕЗ бюджетите се правят с 3годишна рамка и всичко, срещу което се хротестира ще бъде въведено, но догодина.
Второ, вие какво предлягате. Хората не са овце, имат право да протестират, пък каквото стане и докъдето им стегнат силите.

# 13 394
  • София
Те на това разчитат. На апатията.

Общи условия

Активация на акаунт