Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 183
  • 14 528
  •   11
Отговори
# 13 680
И Делян иска сваляне на правителството Joy
https://www.facebook.com/share/v/1E4BRDKmTF/

Трябва да се признае, че репортерката е гениална. Joy
Репортерката е Златина от Евроком (поне така ми се струва по тембъра) и редовно разсърдва ББ и ДП.

# 13 681
  • София
Абсолютно компрометирани са и двамата вече, тотално ненужни .
Когато па !

# 13 682
Сега гледах кадри от двата протества при нас.
Рехаво и от двете страни с лек превес на НН и по-добра организация - микрофони, няколко човека се изказвали, познатите принтирани надписи и плакати, имало певица (това според коментар във ФБ). Нито едно познато лице не видях сред тези хора, за разлика от хората на другия протест (повече присъстващи има по снимките в сравнение с миналата седмица).
Полицията с най-голямо присъствие, разположени между двата протеста, имаше и доста полицейски микробуси, очевидно са докарани отнякъде, не са местни.

# 13 683
Днес дадохме урок по демокрация и любов към България. Това заяви в своя позиция лидерът на "ДПС - Ново начало" Делян Пеевски.

"Днес бе чудесен ден за българската демокрация. Ден, в който заявихме мирно, но категорично, че никой не може да отклони нашата родина България от нейния евроатлантически път. Че демокрацията няма алтернатива и единствено с вота си хората могат да дават и отнемат властта - на избори. Както повелява Конституцията. Че властта е отговорност към хората. Днес казахме “НЕ на омразата!”, “ДА на демокрацията!”, пише лидерът на партията.

"Цяла България видя колко сме позитивни. Цяла България видя колко сме единни. И затова от сърце благодаря на всеки един от вас. Благодаря на нашите членове, избиратели и симпатизанти – за силата и за достойното поведение, с което още веднъж показахме защо ДПС е най-отговорната и най-стабилната политическа сила в страната. Благодаря ви, че не се поддадохте на провокации. Благодаря ви, че избрахте мира пред конфликта. Благодаря ви за мъдростта, за силата, за куража да защитим демокрацията така, както само ДПС умее – спокойно, категорично, с достойнство.

Днес нашето поведение даде урок на всички – урок по демокрация и любов към България. Гордея се с вас. Гордея се, че сме заедно - смели и достойни. Благодаря ви!", пише още Пеевски.

# 13 684
Този точно да ни учи на демокрация ли,ха ха
То вълк овце да пази,повече вяра ще хване.

# 13 685
  • До хладилника, който обичам
Умилих се от толкова любов и положителна енергия.

Междувременно БНР радио Кърджали съобщава, че са се събрали около 2000 в подкрепа на правителството. За съжаление публикуваната към новината снимка от дрон е много детайлна и ИИ лесно ги брои, както любезно е предоставил гражданин в коментарите:

"🟦 1) Зоната точно пред сцената
Изглежда около 150–200 кв. м (не е голяма).
Гъстотата не е „концертна“ — по-скоро 1.5–2 души/кв.м.
→ Това дава 230–400 души.🟩 2) Средната зона (във формата на полукръг)
Тук вече хората са разредени, не повече от 0.5–1 човек/кв.м.
Площ: около 150–200 кв.м.
→ Дава 80–150 души.
🟧 3) Периферията и улиците
Там има тънки линии хора и малки групи.
→ Около 40–70 души общо.
🎯  реалистичен диапазон:
300 – 500 души,
като по-консервативната оценка е:

⭐ Около 320–380 души общо"

# 13 686
Искам да кажа, че в големите градове като ида и кажа, че съм от малко градче, например Шумен, веднага си мислят, че съм от  "ненаомразната партия". И сега като гледам коментарите, предаванията, малко ме боли. Така се дава гледка, като че ли всички са от дадена партия.
И аз като гледах митингите се почувствах, като че ли съм в Северна Корея.
Понеже не подкрепяме конкретната партия, например спирката на нашия квартал е отпреди 10 години, счупен, в квартала има доста хора, но понеже не сме на центъра, не е от значение, та ние страдаме например, не подкрепяме тази партия, обаче по медиите ни изкарват, че всички сме за тази партия, гледат ни с криво око в други градове, честно казано мен ме е срам.
В общината това лято съм отишла, вместо да ми помагат с документи, черпят се, бонбони монбони, на опашката хора чакат. Боли ме, но боли и че другите си мислят, че в малките градове има само подкупени хора. Има и такива като мене и то доста, дано утре се види. Преди изборите ръкостискат, след изборите им казваш здравей, даже не те гледат.
А да знаете от Турция колко хора виждаме, тези хора не работят ли, по време на изборите идват, стоят 1 седмица, как така? Аз от работа неделята едва виждам и пак минимална заплата, то и ако мога да намеря работа де.
На баба дават едни храни за помощ, не са много добре за хранене, повечето пъти не ги яде.
А тази година са дали сапун, тоалетна хартия, вместо храна.
2-3 пъти имахме нужда от един превоз, отидохме в общината, отказаха, а имаше нужда от този превоз за няколко работници, обаче автобуси, превози за митинги, избори се намира.
В селото на баба искаме от кмета нещо, то поръчва на нас, да се оправим, където това е негова работа. А той винаги в кафета, фест фуд, ресторанти, месторанти, голям обич към селото.
В селото има нещо държавно, но отвънка толкова грозно изглежда, една боя не слагат, колко години са това.

# 13 687
Цитат
Понеже през 90-та съм била първокласничка, не помня протестите тогава. За мен утре ще е най-грандиозният протест. И дано след него приключим веднъж завинаги с мафията. И следващите, които изберем да ни управляват, да си опичат акъла!
Така си мислихме и през 1997г.Не виждам как ще приключим с мафията.Как ще изчезнат? ''Избираме'' си ги, ЕС работи с тях.Всичко е точно.Smirk Може да стане както предвиждат някои анализатори, след НГ  ББ да се снима с еврото, ще се бие в гърдите, че ни е вкарал  ЕЗ (вярно  е, имал си е предварителна уговорка с шефовете) и после може да хвърли оставка.И?На следващите избори какво?

# 13 688
Това е проблема и на поколение з, че не знаят какво е било.

# 13 689
Поредното много добро предаване на Веселин Дремджиев. Младите въобще не включват дясна партия като опция да влезе в НС при едни нови избори. То и как да включат, като десницата направо спи зимен сън.
Мислят, че предходните поколения не са имали енергия. Но те не знаят за енергията след 10 ноември 1989г., когато масово искахме да падне комунизма. И енергия имаше, и болшинство на СДС в НС и въпреки това, някак тихо и плавно успяха да ни излъжат и мафията завже властта.
Дано това младо поколение излезе по-умно и борбено и да освободи България!

⏮ 9.12.2025 - #ДЕНЯТ: Емилия Занкина, Георги Ганев, Николай Илиев

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 01:20 от Diorela

# 13 690
  • софия
    Поредното много добро предаване на Веселин Дремджиев. Младите въобще не включват дясна партия като опция да влезе в НС при едни нови избори. То и как да включат, като десницата направо спи зимен сън.
    Мислят, че предходните поколения не са имали енергия. Но те не знаят за енергията след 10 ноември 1989г., когато масово искахме да падне комунизма. И енергия имаше, и болшинство на СДС в НС и въпреки това, някак тихо и плавно успяха да ни излъжат и мафията завже властта.

Скрит текст:

Кой ще влезе?
    Никога няма да забравя какво каза в интервю Осман Октай още преди години (перифразирам): "При всеки протест Службите произвеждат месия, за да могат да отклонят енергията за промяна в желана от тях посока, която контролират." Всичко, което се е случило досега доказва това - царчето, боеко, инт. Момчето е техният венец и еманация на наглостта им. Никога, дори по соца, службите не са били толкова силни във властта. Следващият "месия", който са подготвили, вече е ясен - пРезидентът. И какво?
    Изобщо не съм оптимист и по-лошото е, че не мога е да кажа какво може и трябва да се направи, освен да се излезе и масово да се гласува, като това не гарантира нищо.[/list]

# 13 691
    На мен ми е мъчно, че е възможно изобщо да се организира подобно нещо у нас Sad и то в няколко града. И че в Стара Загора пък даже не е имало нужда малко да се бръкнат са плащат, а млади (уж) хора от герб са го организирали от вярност към партията. За това последното всъщност ме е срам, не ми е жал.

И по-добре, че поколението Z не знае какво е било 90-те и след протестите. Не им и трябва, това е миналото на родителите им, те няма нужда да му носят товара.
    Ние като знаем какво...

# 13 692

Скрит текст:

Кой ще влезе?
      Никога няма да забравя какво каза в интервю Осман Октай още преди години (перифразирам): "При всеки протест Службите произвеждат месия, за да могат да отклонят енергията за промяна в желана от тях посока, която контролират." Всичко, което се е случило досега доказва това - царчето, боеко, инт. Момчето е техният венец и еманация на наглостта им. Никога, дори по соца, службите не са били толкова силни във властта. Следващият "месия", който са подготвили, вече е ясен - пРезидентът. И какво?
      Изобщо не съм оптимист и по-лошото е, че не мога е да кажа какво може и трябва да се направи, освен да се излезе и масово да се гласува, като това не гарантира нищо.[/list]
      да. Сега ни пробутват  Радев за месия, но протестът не го припознава за такъв.

# 13 693
      Важно е да знаят какво искат и още по - важно как да го постигнат.

# 13 694
      • София

Това им е предимството всъщност:), защото им дава надежда и енергия. Ние, дето това го играем 30 години, все по площадите и все същите ни управляват, сме обезверени и уморени, а така революции не се правят.
      Аз продължавам да съм по площадите де, не се отказвам, ама нямам оптимизъм, че ще променя нещата, просто не искам да си мислят, че сме се предали, не ги виждаме и всичко им е позволено. Както казва баба Вихронрав, "ни съм умрела" Joy

Общи условия

Активация на акаунт