Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 155
  • 14 528
  •   12
Отговори
# 14 400
Не ме учудва българската пословична липса на толерантност към инакомислещите, която се демонстрира в темата. Ако човек не е съгласен с вас, по-добре да си мълчи. Погледът отстрани е от друг ъгъл, не от вашия. Омразата към българите в чужбина е безпочвена.
По-скоро скептицизъм към обективността на гледната точка на дълго живеещите в чужбина по отношение на политическата ситуация в Бг.

Моите родители емигрираха по време на управление на Борисов,като отидоха в конкретната държава, се лееше една възхвала за ББ от българската общност там,години им трябваха на същите,за да провидят истината.
Години по-късно масов вот за ИТН от чужбина,2021г.конкретно.

Коя се оказа по-добрата алтернатива на Борисов според родителите ти?

# 14 401
Мери, да, и аз смятам, че ББ е най-доволен.
От една страна се отърва от "преходния период" с всичките му проблеми, от друга - от "подкрепата" на Пеевски.

Фенрис, каква омраза?
Въпросът не е дали си инакомислещ или не. Самата ти нееднократно обясни, че не следиш и не си запозната подробно. В същото време претендираш, че всичко разбираш и във всеки твой пост се усеща много неприятно отношение към българите - какво сме допуснали, какво сме търпели, как се държим и т.н. Да ти кажа, много е яко някой, който по собствените си думи не следи случващото се, да ни начуква канчетата от няколко хиляди километра. Да, не е хубаво да сме без правителство точно сега, но не ни беше хубаво и преди това, години наред. През последните месеци пък съвсем с тези самозабравили се управници от некоалицията. Много пъти различни хора ти даваха конкретни примери какво се случва в държавата, отвътре, от първа ръка.
Ще се повторя, но съм абсолютно против хора като теб, които живеят трайно в чужбина, да гласуват на български избори. Защото не живеете нито с ББ, нито с Пеевски, нито със Слави, нито с Ивелин, нито с АВ и Киро, за разлика от нас. И с Радев няма да живеете.

# 14 402
  • София
Разбира се, че е доволен ББ. Една огромна тежест му падна от гърба. - освободи се от задушаващата хватка на ДП, прехвърли гайлето за държавата на неизвестно кой, ще има да повтаря до припадък - опозицията е виновна, аз слушам улицата. И ще е шапка на тояга.
Оставката е и шут в гърба на Пеевски, за мен той не очакваше това, което се случи. Беше се приготвил да гласува вота. Да видим дали ще му се размине.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 20:37 от yovanka

# 14 403
Ако тази оставка не е съгласувана с ДП, това значи, че някой му е дал кураж на ББ. Интересни дни и седмици предстоят.

# 14 404
  • Другата България
Разбира се, че е доволен ББ. Една огромна тежест му падна от гърба. - освободи се от задушаващата хватка на ДП, прехвърли гайлето за държавата на неизвестно кой, ще има да повтаря до припадък - опозицията е виновна, аз слушам улицата. И ще е шапка на тояга.
Оставката е и шут в гърба на Пеевски, за мен той не очакваше това, което се случи. Беше се приготвил да гласува вота. Да видим дали ще му се размине.
Именно, Йо.
Да си го беше пожелал, нямаше така да му се подредят нещата.
Благ, та благ - хората искат - аз им давам това, което искат.
Освен това избегна и преходния период - януари ще е тежък и труден, той си е тегав по принцип, сега още повече ще е. Но това вече не е негова грижа. Той си осигури спокойни празници. Blush
А еврА има достатъчно, и това няма да го мисли.

# 14 405
Какво ще стане с увеличеното майчинство за втората година? То поне беше нещо хубаво.

# 14 406
Има само 2 имена, които не се свързват с управляващата коалиция - зам. омбудсмана Мария Филипова и зам. председателя на сметната палата Маргарита Николова.
Не е вярно за Филипова, благодарение на Влади Горанов се издигна. Как човек, необвъран политически, може да бъде начело на толкова различни институции - КФН, Комисия по хазарта, Комисия за защита на потребителите, сега и заместник-омбудсман. Дано да не е тя, няма капацитет.
Какво ще стане с увеличеното майчинство за втората година? То поне беше нещо хубаво.
Няма да има такова.

# 14 407
  • Другата България
Засега нищо.
Ако не се приеме новия бюджет, продължаваме със стария.
Само преди няколко поста публикувах един материал от новинарски сайт, дано да е достоверен.

# 14 408
На ББ не му пречеше да са като дупе и гащи с Пеевски допреди десетина дни.Сега се запритесни ,когато започнаха протестите и имиджво се сринаха–сигурна съм че е взел решението за оставка след като излязоха днес социологически проучвания за електоралните нагласи и ГЕРБ е надолу с 5 %.Иначе ако всичко си вървеше тихо нямаше да има никакъв проблем вожда.

# 14 409
  • Другата България
На ББ не му пречеше да са като дупе и гащи с Пеевски допреди десетина дни.
Скрит текст:
Сега се запритесни ,когато започнаха протестите и имиджво се сринаха–сигурна съм че е взел решението за оставка след като излязоха днес социологически проучвания за електоралните нагласи и ГЕРБ е надолу с 5 %.Иначе ако всичко си вървеше тихо нямаше да има никакъв проблем вожда.
Напротив, напротив - толкова много му пречеше, че се чудеше как да се измъкне от тази симбиоза.
Сега явно някак е намерил...нещо, не знам и аз какво се е случило, кой на кого и какво, но точно сега...

# 14 410
Бях изненадана от някакво социологическо проучване, показано в новините. Много висок процент харсване на Копейкин.

# 14 411
Ако Пеевски го държи с компромати на къса верижка,проблемът си е на ББ,а не на държавата.

# 14 412
Бях изненадана от някакво социологическо проучване, показано в новините. Много висок процент харсване на Копейкин.

И днес дава интервюта, че е готов да управлява с Радев.
Планове има.

# 14 413
Защо Борисов се критикува и че правителството не подава оставка, и че е подало?
Не беше ли това, което хората искате?

# 14 414
  • Другата България
Никой не е и казал, че е на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт