Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 171
  • 14 528
  •   12
Отговори
# 14 385
Толкова са нагли, че единствената причина да подадат тази оставка, не е за да се отеглят от властта, а за да скапят положението още повече и да се върнат на бял кон, размавайки пръстче пред народа с думите "Е, видяхте ли? С нас е зле, без нас още по-зле".

Те няма да са виновни, дори имат право да го направят.
Защото трябва да се гласува на изборите.
И Шиши- Миши....и бля, бля, няма да са вън. А може да имат мноого гласове и да имат повече депутати от сега.

# 14 386
Последно ПП със Сорос ли са, с Путин ли са? Не можем да ги оправим....
С който плаща са.
и това не минава.
Стихотворението "Вяра" на Вапцаров...

Няма какво да минава и да не минава. Опитаха се да измъкнат Лукойл на Путин и Путин активира всичките си активи по спешност. Естествено, въпросните активи говорят с различни наративи според електората си, но общата цел е една и много хубаво си сътрудничат. Очаквам да продължат и в следващия парламент.
о, да. Разбира се, че е така. Асен Василев с голи ръце влачи тоя Лукойл, а Бойчо цяла тръба построи на Путин за наша сметка.

Има не минава, да ви е ясно.  Соня Колтуклиева, ти ли си?

# 14 387
Убедена съм, че единствените, които изгониха 70 руски дипломати в историята на България, събориха МОЧА и отказаха да плащат на путин в рубли, са активи на путин, просто няма как иначе да бъде.
Това беше преди. После паднаха от власт и трябваше да се издържат някак. А пък Асен Василев винаги е бранил интересите на Москва.

То и Тръмп ги брани, така че нямаме много полезен ход. За съжаление Европа не е достатъчно силна и обединена, за да компенсира този исторически малшанс.

А тръбата на Путин се изплаща. И май американците я искат, защо ли? Даже цяла делегация пратиха.

# 14 388
  • София
Кой е наистина доволен да останем без правителство точно когато приемаме и еврото?
Реално не сме изпълнили критериите за влизане в ЕЗ, не знам защо беше този зор за влизане точно на 01.01.2026 г.
Само за една причина се сещам - освобождават се едни 80 млрд. лева от БНБ, които могат да се похарчат "за благото на народа".
Не смятам, че правителството е толкова незаменимо при влизане в ЕЗ.

Как точно се освобождават тези милиарди и към кого се освобождават?

# 14 389
  • София
Хубави смешки рязказваш, Петроф Joy

# 14 390
Направи ми вечерта 😂

# 14 391
Е успокоих се, след като двама верни последователи на ППДБ са толкова весели и доволни Simple Smile Явно всичко е точно. Асен Василев и Ивайло Мирчев обещаха.

# 14 392
  • Другата България
Някой питаше за бюджета.
Попадна ми това:
https://novini.bg/article/2025121114201987303
Какво означава удължителен бюджет в навечерието на еврото
Преминаването към удължителен бюджет би замразило всички разходи на нивата от предходната година, освен ако парламентът не приеме целенасочени актуализации. Това означава:

Без нови инвестиции в ключови сектори, включително енергетика, здравеопазване и инфраструктура.
Без възможност за увеличение на заплати и пенсии, предвидено в проектобюджета.
Блокиране на редица програми, свързани с европейското финансиране, които изискват национално съфинансиране.
По-трудно управление на дефицита, който трябва да остане под 3% - ключово условие за приемането на еврото.
На прага на еврозоната подобен финансов вакуум изпраща опасен сигнал към Брюксел: липса на политическа стабилност, затруднена фискална дисциплина и невъзможност за изпълнение на поетите ангажименти.

По-широкият ефект от кризата:

Оставката на правителството идва след серия обществени протести и нарастващо недоволство от управленските решения. Самият Желязков призна, че недоволството е било "не социално, а ценностно", насочено срещу "арогантността" на властта. Той призова обществото "да излъчи своите лидери" преди критичната фаза на икономическите и геополитическите предизвикателства.

На този фон несигурността може да окаже натиск върху финансовите пазари, да увеличи цената на държавния дълг и да подкопае доверието в способността на страната да се справи с изискванията на еврозоната.

Всички сценарии оттук нататък зависят от това дали парламентът ще успее да конструира работещо мнозинство, което да приеме бюджета в срок. Ако това не се случи, удължителният бюджет става неизбежен - с всички рискове за икономическата стабилност и европейската интеграция на страната.

# 14 393
Щях да съм много доволна, ако след протестите и падането на правителството имаше съд и затвор за някои от богоизбраните.
На предишния протест един от интервюираните спомена за съд и всички хора изригнаха с одобрение! Беше много силно, нищо общо вчерашното празненство. Това би трябвало да искамe, не просто оставки! Ако пак не се случи, сме обречени всичко да се повтаря отначало, както досега.

# 14 394
Логореята на Борисов показва, че е здравата уязвен. Ама той наистина ли не проумява, на зрялата възраст на която е, че времето му приключи. Стига му толкова - власт и пари - достатъчно! Вероятно го води желанието му за реванш, знам ли! Но повече ще му отива да отстъпи, да се смири, да се държи мъдро и зряло!

# 14 395
Напротив – много голям шанс за Радев, според мен.
Само да сме живи и здрави, и да има нещо “на тезгяха“, нещо официално от Радев.
От Радев досега нищо не зависи и одобрението за него е като одобрението за краля във Великобритания. Той няма потенциал и хора за собствена партия. Хем е комунист, хем е към НАТО. Силно надценен и то от Пеевските медии, за да подчертаят, че който е против Герб е комунист, защото все още има маса сини бабички, които кълват на това.
Да, от Радев нищо не зависи и много хора го харесват точно, защото не са го виждали в друга роля, на мястото на ББ, АВ и другите. Затова и ще гласуват за него, за съжаление. Носи си костюмите, стои добре на екрана, изпънат, летец, генерал - ехеее, чуден Simple Smile

Нещо подобно е и с КК. Има дар-слово, говори неща, които много хора искат да чуят, но не е бил в позиция да управлява. Ерчи се в опозиция, много е силен на приказки, много го харесват, но все си мисля, че ако се стигне до положение нещо да зависи от него, ситуацията ще се промени доста и вече няма да го харесват толкова много. И той също го знае, така че му е идеално там, където е.

# 14 396
Не ме учудва българската пословична липса на толерантност към инакомислещите, която се демонстрира в темата. Ако човек не е съгласен с вас, по-добре да си мълчи. Погледът отстрани е от друг ъгъл, не от вашия. Омразата към българите в чужбина е безпочвена.
По-скоро скептицизъм към обективността на гледната точка на дълго живеещите в чужбина по отношение на политическата ситуация в Бг.

Моите родители емигрираха по време на управление на Борисов,като отидоха в конкретната държава, се лееше една възхвала за ББ от българската общност там,години им трябваха на същите,за да провидят истината.
Години по-късно масов вот за ИТН от чужбина,2021г.конкретно.

# 14 397
  • Другата България
Вероятно непопулярно мнение, но моето е, че Борисов всъщност е един от най-доволните хора в държавата в момента.
От случващото се.
Напротив – много голям шанс за Радев, според мен.
Само да сме живи и здрави, и да има нещо “на тезгяха“, нещо официално от Радев.
От Радев досега нищо не зависи и одобрението за него е като одобрението за краля във Великобритания. Той няма потенциал и хора за собствена партия. Хем е комунист, хем е към НАТО. Силно надценен и то от Пеевските медии, за да подчертаят, че който е против Герб е комунист, защото все още има маса сини бабички, които кълват на това.
Да, от Радев нищо не зависи и много хора го харесват точно, защото не са го виждали в друга роля, на мястото на ББ, АВ и другите. Затова и ще гласуват за него, за съжаление. Носи си костюмите, стои добре на екрана, изпънат, летец, генерал - ехеее, чуден Simple Smile

Скрит текст:
Нещо подобно е и с КК. Има дар-слово, говори неща, които много хора искат да чуят, но не е бил в позиция да управлява. Ерчи се в опозиция, много е силен на приказки, много го харесват, но все си мисля, че ако се стигне до положение нещо да зависи от него, ситуацията ще се промени доста и вече няма да го харесват толкова много. И той също го знае, така че му е идеално там, където е.
Точно това имам предвид.
Новият месия - след Симеон, Слави, Кирил и Асен....ред е и на Радев.
Хората обичат месиите, особено когато говорят това, което искат да чуят.

# 14 398
Мда, ПП са една от пешките на Путин в България. Радев е друга.
Има и други, още по-явни.
От дестабилизация на България, особено сега преди въвеждане на еврото и въпросния преходен период, печели само Путин. Така че пешките му си вършат работата по план.

То има ли кой да гласува за партията на президента? Новият месия?

Не ме учудва българската пословична липса на толерантност към инакомислещите, която се демонстрира в темата. Ако човек не е съгласен с вас, по-добре да си мълчи. Погледът отстрани е от друг ъгъл, не от вашия. Омразата към българите в чужбина е безпочвена.

Сега пак ще има избори и ще се повтори същото, което стана на предните избори. Пак ще протестирате, пак ще сте недоволни. Ама тоя път без правителство в най-критичния период за страната в по-ново време.
По кои действия на ПП съдите, че са на Путин пешки?

# 14 399
Съд обаче означава реформа.
Това си е разплитане на гордиев възел.
Не забравяйте дела на трупчета, които държат не малко хора послушни.

Общи условия

Активация на акаунт