Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 286
  • 14 528
  •   15
Отговори
# 14 370
  • София
Просто нямам търпение Радев да направи партия, да вземе някой друг глас и да изгори по-зловещо и от Итн, та белким вече спрат да ни плашат с него.
Чудо голямо, че радев ще има някой деуг депутат.
БСП загинаха, някой трябва да ги замести. Възражданията и мечовете не стигат.

# 14 371
Просто нямам търпение Радев да направи партия, да вземе някой друг глас и да изгори по-зловещо и от Итн, та белким вече спрат да ни плашат с него.

Дай Боже.

Русия има интерес от хаос в България, да не влезе еврото, евроскептицизмът да расте. ППДБ им го поднесоха на тепсия. Рамо до рамо с Възраждане. Даже на протестите са заедно. Май доста изгладняха, докато нямаха достъп до пачки и пудели, и до левчето от бензина. Може пък да са си намерили нов спонсор, от източна посока. Поне Асен Василев отдавна дава такива индикации. Възраждане направиха жеста да не навират прекомерно антиевропейската си реторика, само викаха "Оставка". Все пак са сподвижници, трябва да се уважават.

За мен оставката беше неочаквана и мисля, че няма нищо общо с протестите. И въобще не се налагаше. Вотът нямаше да мине. Причината по-скоро е нещо, за което не знаем - някой от началниците им дръпна шалтера.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 19:44 от Petrof

# 14 372
Еврото е тук. Пробвай с нещо друго.
Не минават тия.

# 14 373

Дай Боже.

Русия има интерес от хаос в България, да не влезе еврото, евроскептицизмът да расте. ППДБ им го поднесоха на тепсия. Рамо до рамо с Възраждане. Даже на протестите са заедно. Май доста изгладняха, докато нямаха достъп до пачки и пудели. Възраждане направиха жеста да не навират прекомерно антиевропейската си реторика, само викаха "Оставка". Все пак са сподвижници, трябва да се уважават.

Готов/а си за "автор" в ПИК Simple Smile

# 14 374
Последно ПП със Сорос ли са, с Путин ли са? Не можем да ги оправим....

# 14 375
С който плаща са.

# 14 376
Вчера каза, че ще е когато най-малко очакваме.
И той не знае още сигурно
В 23,58 на Нова Година. Ще обере про руския вот и част от този на неориентираните и толкова. Ако не влезе в коалиция с герб, няма да управлява. Чакам го с нетърпение. Ще се спихне бързо, на Дондуков 1 не е като на Дондуков 2.

# 14 377
  • София
И опорката с еврото ще умре след два месеца и тази с радев скоро. Хич и не ги мисля тия дреболии.

# 14 378
С който плаща са.
и това не минава.

# 14 379
О, тя опорката, че без бащицата ще завием на изток е отдавна. Пак я пробутва явно.
Няма нужда да се "пробутва".

# 14 380
Аз не виждам никоя партия да вземе нужните гласове и да е болшинство. С коалиции също не виждам да стане, но да кажем нещо направят. То и сега се видя, че не става, да се надяваме обаче. И се питам какъв бюджет ще направят , като ще влезнем още на минус дотогава. Не вярвам никой да иска да държи горещия картоф. Ако някой се навие ще трябва да направи такъв бюджет, че ще ни свят завие, отделно и че всички са крадливи сегашните (поне аз не виждам никой честен и не се изцапал) Хората пак ще са недоволни, опозицията която и да е пак ще спретне протест, пак същото и така...
Не знам има ли държава толкова време да е на автопилот служебен и толкова избори (които са пари също) правени. Имам чувството ,че ...няма да има такова никога, докато не се появят поне някакви 2-3 партии нови и стабилни, но пак няма да станат популярни, заради бюджета и откраднатите пари.
То има начин, ама на никой му не стиска и не знам има ли закони такива. Прибиране на всички пари незаконни, коли, къщи на депутати и техните роднини (ако не докажат произход) Но пък парите са по сметки някъде , дето не може да ги хванеш ...може и глупости да пиша, ама не може толкова да се окраде и нищо да не се направи.
И аз мисля , ако Радев направи партия ще има доста голяма подкрепа от хората в малките населени места най-вече, а и от по-големите ...не знам. Хората , които вярвахме преди в промяната повечето са уморени, разочаровани и наистина видяхме едни крадци, които хем се знаеше, хем никой нищо не им направи, още от онези времена. Всеки издигнал се лапа, прибира, назначава свои хора, мафия пълна. Който и да дойде, няма разлика за мен.

# 14 381
Мда, ПП са една от пешките на Путин в България. Радев е друга.
Има и други, още по-явни.
От дестабилизация на България, особено сега преди въвеждане на еврото и въпросния преходен период, печели само Путин. Така че пешките му си вършат работата по план.

То има ли кой да гласува за партията на президента? Новият месия?

Не ме учудва българската пословична липса на толерантност към инакомислещите, която се демонстрира в темата. Ако човек не е съгласен с вас, по-добре да си мълчи. Погледът отстрани е от друг ъгъл, не от вашия. Омразата към българите в чужбина е безпочвена.

Сега пак ще има избори и ще се повтори същото, което стана на предните избори. Пак ще протестирате, пак ще сте недоволни. Ама тоя път без правителство в най-критичния период за страната в по-ново време.

# 14 382
За да има дестабилизация след падането на правителството, трябва да е било стабилно преди това. А правителство на малцинството с мълчаливото съгласие на Пеевски в замяна на пладнешки обир на държавата е далече от това определение. Та колкото е било нестабилно до днес, толкова ще е и от утре.

# 14 383
С който плаща са.
и това не минава.
Стихотворението "Вяра" на Вапцаров...

Няма какво да минава и да не минава. Опитаха се да измъкнат Лукойл на Путин и Путин активира всичките си активи по спешност. Естествено, въпросните активи говорят с различни наративи според електората си, но общата цел е една и много хубаво си сътрудничат. Очаквам да продължат и в следващия парламент.

# 14 384
  • София
Убедена съм, че единствените, които изгониха 70 руски дипломати в историята на България, събориха МОЧА и отказаха да плащат на путин в рубли, са активи на путин, просто няма как иначе да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт