Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 597 825
  • 20 735
  •   17
Отговори
# 19 485
  • София
Аз като ти казвам, че ГЕРБ и Радев ще се прегърнат.....ще видиш.
Официално имам предвид. Blush
И отново ППДБ ще са виновни.

Естествено, те купувачите вече са информирани и инструктирани.

# 19 486
  • София
Лена във ФБ. Не знам от къде ми се появи - не я следвам

Скрит текст:
След 4 брутални години на политическия терен, се радвам, че имах възможността да бъда част от скъсването на България с почти 100%-я енергиен монопол от Русия, присъединяването ни към Шенген и Еврозоната, оказването на така критичната помощ на Украйна в първите дни на войната, както и от съпротивата срещу овладяната съдебна система на олигархичния модел на Борисов и Пеевски и другите тъмни сенки, държащи България в миналото. 
След 4 години в активната политика, взех решение да не участвам в предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Тези 4 години ме научиха много уроци, сблъскаха ме с успехи и грешки, с предателства и ценни приятелства, с най-хубавото и най-лошото в човешката природа, и ме направиха по-силна и, надявам се, по-мъдра.
След 4 години, възнамерявам да вложа цялата си енергия и научените уроци, за да продължа да противодействам на всичко, което не харесвам в заобикалящата ме реалност. По нов начин. На нов терен. С нови и стари съюзници. Дълбоко вярвам, че ако не беше пътят ми досега, нямаше да мога да го сторя ефективно.
В последните месеци активно работя по два нови проекта, с които ще се изправя по нов начин срещу произвола, безнаказаността, простащината и наглостта в политиката у нас. Съвсем скоро ще Ви споделя повече подробности. А дотогава битката продължава!
С дълбока благодарност към всички хора, близки и далечни, с които бяхме заедно през последните 4 години, защото всички сте ценна част от съдбата и силата ми днес и утре.

# 19 487
  • София
Относно вкарването в ЕЗ, няма какво да се лъжем или някой да се обижда - точно Борисов, Пеевски, ИТН и БСП ни бутнаха вътре, при тяхното правителство се избута всичко, барабар с омазването по върнатия референдум, лъжите в данните преди конвергентния доклад и т.н. Това са фактите, защото виждам спор и напревара кой има заслугата за тия позорни работи, ами на ББ, Шиши и патериците е основно заслугата (или по-скоро вината).

# 19 488
Доживях ББ да е виновен за нещо Joy Не мога да повярвам.
Колко сме различни хората в идеите и целите си. ЕЗ и Шенген е едно от малкото неща, за които съм доволна от управлението на ББ. Критиката ми е, че ни забавиха прекалено много. И все пак, редно е да се отблежи, че от 2020 насам няколко правителства бяха на власт и работеха за това. Заслугата (или вината - според гледната точка) съвсем не е само на ББ, колкото и да се бие в гърдите.

# 19 489
  • София
Според западните издания Асен Василев е героят вкарал ни в ЕЗ, но и Борисов има заслуга. Taка наречената сглобка.
Чак пък вина за най-добрите постижения на държавата ни за последните 80 години.. дай Боже всеки да е така "виновен", а не с корупция и забатачване на държавата

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:40 от Lunna Sonata

# 19 490
Правителството, при което влязохме в ЕЗ, не беше на Асен Василев. И ако не бяха натиснали педала в последните 2-3 месеца, сега щяхме да гледаме ЕЗ през крив макарон. Може би за години, а може би за изобщо.

# 19 491
  • София
Как натиснаха педала по-точно? Чрез кампания разясняваща на населението какво е ЕЗ? Да се опълчи срещу глупостите на Рублев, Копейкин и сие? В началото на миналата година Петкова даваше яко задна, че не иска извънреден доклад, та я натискаха от опозицията

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:13 от Lunna Sonata

# 19 492
Натиснали педала? Винаги ми е било интересно до толкова различна интерпретация от реалността как се достига.

# 19 493
Петкова даваше задна, защото не покривахме инфлационния критерий. Какъв е смисълът да иска доклад и да получи отказ?

# 19 494
  • София
.....В началото на миналата година Петкова даваше яко задна, че не иска извънреден доклад, та я натискаха от опозицията
Докога с тази опорка?
Когато не покривахме критерия инфлация ли?
Голям зор в тая тема България да се провали.
Е, не се провали 🙂
Кой ликува и кой го боли от това, е въпрос на избор.

# 19 495
Никой не отрича заслугите на предните правителства за ЕЗ. Само моля да не се отричат заслугите и на последното.

# 19 496
  • София
Защо да се провали? Тя е провал, докато Борисов-Пеевски-Радев са в политиката. Всеки успех е не благодарение, а въпреки на управляващите. Успехът щеше да бъде, ако тази година отбелязвахме десетилетие от ЕЗ и поне 1000 евро МРЗ, а не да слушаме глупостите на трио глупаци.

# 19 497
Защо да се провали? Тя е провал, докато Борисов-Пеевски-Радев са в политиката. Всеки успех е не благодарение, а въпреки на управляващите.
Не знам защо ги слагате заедно, след като Борисов-Пеевски никога не са управлявали заедно с Радев, за разлика от ППДБ.

# 19 498
  • Разпиляна във въображението
Добре, че бе Радев, за да се появи ПП Simple Smile Оттам и ДБ да видят НС отвътре Simple Smile

# 19 499
Защо , и ГЕРБ са ясни геополитически. Наистина оказа се, че през годините от направените  доста неща са били в полза на Русия, но така е и в много по-големи и развити държави в Европа от нашата. На ГЕРБ проблема е корупцията и липсата на законност, мафиотския начин, по който се изживяваше ББ като някакъв кръстник, раздаваш срещу целуване на ръка.  Но не  е слагал прът в колелата на европейското ни развитие, даже напротив. Той и ДП не е. Други са проблемите.
По тоя параграф наистина естествения съюзник на ППДБ са ГЕРБ, а не Радев, но след като си изградиха партията на основата анти ББ, опитаха се да го вкарат в кауша и особено след последните протести, тая врата сигурно е вече затворена.

Общи условия

Активация на акаунт