Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 595 962
  • 20 690
  •   13
Отговори
# 19 605
  • София
А на Унгария поканил Орбан, а не президента. Изобщо голяма каша. Тръмп е свободен да пренапише поканата и да я изпрати до Йотова, ако иска. Но тъй като от нея нищо не зависи - да я адресира правилно - до МП Simple Smile
Поканата е до МП на Унгария, да не се съмняваме. Който и да е, щеше да го покани, нищо, че е в тесни връзки точно с Орбан. Joy
Така или иначе това няма значение, към момента едва ли ще се присъединяваме в тоя съвет, защото чакаме от Брюксел какво ще ни наредят, нямаме собствено мнение отдавна.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 10:23 от jasmin tisane

# 19 606
ее123456, ще видиш какво раздуване на чиновническия щат ще има, ако РР състави правителство. Сега са близо милион, после ще са над милион. Нооо! Това ще стане много тихо и скрито.

# 19 607
Аз пък не съм притеснена от Радев. Ще отшуми и той, но ще видим за колко дни ще е чудото.

# 19 608
Добре де, ПП преди година също са искали скенери, в мотивите на внесеният от тях проект за изменение на ИК са обяснени мотивите за въвеждането на скенерите и на мен ми се виждат добри и разумни. Защо сега вече не са ОК тези машини, освен, че няма време за тези избори?
ох опорката на ИТН. Защото не скенерите не са ОК, а невъзможността за въвеждането им, което ще гарантира изцяло гласуването на хартия и хартиената коалиция да опраска изборите, както тези за кметове на първи тур. Стана ли по - ясно?

# 19 609
Ние сме част от ЕС, а Тъмп се старае доста да вреди на Европа. Така че е малко странно да се юрнем да влизаме в този съюз, в който са поканени Русия и Беларус. Не малко, а много странно е български граждани изобщо да смятат, че това е опция. Може би само санкционирани по Магнитски смятат, че е приемливо.

# 19 610
  • София
Точно сега анализаторите коментират, че точно тези които плюят най много по Радев те ще загубят най много на изборите.
Точно така е, нека се надпреварват, много нелепо стоят. Личи си и че не си сдържат нервите. А Радев си мълчи и действа междувременно.

Във ФБ всичко е разделено на 2 - за и против Радев. Лее се помия срещу него в такива количества, каквито до сега не бях виждала нито срещу Пеевски, нито срещу ПП. Явно наистина големите партии са в истерия. От друга страна пък феновете на Радев си качват негова снимка с текст в негова подкрепа. Абе мазало е в момента - направо не ми се отваря този ФБ.
Аз само наблюдавам с пуканките как се покачва истерията. А щом има истерия от една определена посока, значи може би най-накрая се прави нещо по-нормално в БГ, това е моята логика.
ФБ е огромна ехо камера, всеки напира да си пише мнението и мисли, че е меродавно, страшно е.

# 19 611
Всички отшумяват, след като сътворят поредните безумия и се накрадат.
Аз пък не съм притеснена от Радев. Ще отшуми и той, но ще видим за колко дни ще е чудото.

# 19 612
Скрит текст:
Не знам защо толкова много страници се дъвче външната ни политика. На международно ниво сме "въздух под налягане" и никой не се съобразява с нас, нито ни има за фактор, дори и съседните  държаи. Ясно е, че каквото ни наредят такава ще ни е външната политика. В досегашните правителства външните ни министри са толкова безлични и със съмнителни качества, че предполагам никой не ги помни. Бих казала, че последната независима външна политика сме водили по времето на Иван Асен II.
Мен ме интересуват програмите на партиите относно:
1. Корупция - стигнала е дори до чистачките, образувани са кръгчета и зависимости в огромни размери.
2. Съдебна система - абсолютна кочина
3. Здравеопазване - лекарите са превърнати в чиновници и търговци, неадекватни клинични пътеки - точат се едни пари, а хората нелекувани. И не е вярно, че не достигат лекари и медицински персонал, има достатъчно, просто има много нечитави. Помислете колко от вас или ваши близки при здравословен проблем обикалят няколко болници и сменят няколко лекари докато попаднат на правилното място.
4. Образование
5. Раздути щатове на администрацията - много хора, некачествена работа и никаква отговорност.

Някой замисля ли се защо населението е намаляло с над 30%, а кадрите на държавна и общинска издръжка се увеличават.
През 70-те години новородените са били 150 х. деца, за 2025 г са само 48 хиляди - 3 пъти са по-малко!!!

Ще подкрепя тази партия, която има ясна стратегия и планове за подобряване и преструктуриране на по-горните области.
О, такава все още не се е появила. Все още сме на ниво, коя партия колко депутатски места може да си осигури, с кого могат да се обединят за парламентарно мнозинство и евентуално управление за повече от няколко месеца. После се започва с големите промени, които уж трябва да отворят път за по - малките, но големите не се реализират, за по - малките не стига ред. Това го повтаряме вече пет години, едва ли сега ще се случи нещо много по различно.

# 19 613
  • София

Лидери на големите партии сигурно имат достъп до социологически проучвания с участието на Радев, каквито не са стигали до нас. Като им гледам истерията в момента, както и истерията във ФБ, аз лично грам не бих го подценила Радев.

# 19 614
Сега са близо милион, после ще са над милион. Нооо! Това ще стане много тихо и скрито.
А това нормално ли е? При 6 млн население, от които грубо 1 млн до 20 г , 2 млн пенсионери и остават 3 млн, от които 1 млн чиновници.

# 19 615
Каква истерия има? ДП каза ли нещо? Според мен са доста тихи даже - ББ и ДП мълчат или поне не съм разбрала да са казали нещо, БСП и те сякаш го приветстват, ИТН нещо мъцнаха, ама какво точно казаха,  не съм сигурна. Та каква истерия? Може би истерия от страна на хората, но от политиците не съм забелязала.

# 19 616
Има изключително много заблудени и глупави хора. Наистина, няма как да се спасим от това, но нека видим какво ще стане. Предварителната истерия в случая е безполезна.
Относно Радев - какви специалисти, какви хора ще бъдат с него? Коя е партията му? Всичко това е твърде неясно Simple Smile Или той ще е И сам воинът е воин?

# 19 617
  • София

Лидери на големите партии сигурно имат достъп до социологически проучвания с участието на Радев, каквито не са стигали до нас. Като им гледам истерията в момента, както и истерията във ФБ, аз лично грам не бих го подценила Радев.
Социологическите проучвания са като прогнозата за времето. Като социолог го казвам. Особено ако се изследва общественото мнение за нещо хипотетично. Никой не може да предвиди какво точно ще се случи с Радев, той още няма партия дори.
И аз истерии не виждам, освен кликбайт постове по гореща тема, по която всеки иска да се изкаже.

# 19 618
  • Разпиляна във въображението
ее123456, ще видиш какво раздуване на чиновническия щат ще има, ако РР състави правителство. Сега са близо милион, после ще са над милион. Нооо! Това ще стане много тихо и скрито.

Трябва да проверя темата назад дали се е плакало или се аплодирало естественото освобождаване на хора, за което се громеше Доневото правителство. Той излезе защо и как - пенсиониране, с изтичане срокове на говори с приключване на работа, преместване и т.н., обаче се орева орталъка.

Но да, Радев ще раздуе администрацията до невиждани до момента нива Simple Smile

# 19 619
  • София
Каква истерия има? ДП каза ли нещо? Според мен са доста тихи даже - ББ и ДП мълчат или поне не съм разбрала да са казали нещо, БСП и те сякаш го приветстват, ИТН нещо мъцнаха, ама какво точно казаха,  не съм сигурна. Та каква истерия? Може би истерия от страна на хората, но от политиците не съм забелязала.

Ако изгледаш краткото клипче на Борисов и по-дългото на Асен Василев, ще разбереш за какво говоря. Борисов си личи, че е бесен, а на Асен Василев за 10 минутен клип, 100 пъти му пресъхна устата, докато говореше. Отделно и поста на Костадинов във ФБ веднага след оставката на Радев беше доста бурен. Пеевски едва ли ще го чуем да се изказва по темата - което мен лично ме учудва, защото лично той поне 100 пъти го е канил да идва на тепиха и да си мерят силите. Та се чудя сега защо мълчи. Вчера е написал пост във ФБ по повод поканата на Тръмп и как Радев задължително трябвало да я приема, но за оставката му - нито дума. И на фона на това целия ФБ, с всякакви знайни и незнайни профили са се активизирали да изливат тонове помия срещу Радев. Отделно мемета и какво ли още не. За мен това показва, че определено има притеснени от постъпката на Радев, въпреки, че от месеци се говори за това.

Общи условия

Активация на акаунт